Okan Bayülgen 43 bin liraya yeni motor aldı

Motosiklet tutkunu ünlülerden biri olan ve günlük hayatında ulaşım için motosikleti tercih eden Okan Bayülgen son olarak bir İtalyan kelasiği olan MV Agusta marka motosiklet aldı.
Bayülgen tercihini siyah renkte MV Agusta Brutale 990r'dan yana kullandı. MV Agusta'nın resmi distribütörü Korlas Oıtomotiv'den aldığım bilgiye göre Okan Bayülgen'in satın aldığı modelin fiyatı 22 bin 500 Euro.

Motosiklete gönül vermiş olanlar bilirler, MV Agusta gerçek bir efsanedir. İtalyan lüks motosiklet sektörünün en özel markasıdır desem yeri. MV Agusta kullanmak hem büyük bir keyif hem de prestijdir. Marka güce ve performansa verdiği önemi tasarım ve "farklı olma" konularından esirgemez. Mesela Japon markaları gibi döküm şasi kullanmazlar,
el yapımı parçalar ayrı ayrı monte edilir böylece motosiklet esnemez.

MV Agusta'nın belki en az kendisi kadar farklı ve ilginç olan bir de patronu var: Claudio Castiglioni. Castiglioni motosiklet dünyasının büyücüsüdür, bir iş dehasıdır. agiva'nın kurucusu Giovanni Castiglioni'nin oğlu olan Claudio tam zamanında yaptığı akıllıca maanevralar, aldığı kararlarla tanınır. Bunun en iyi örneği Harley Davidson'la olan iş birliğidir. 2008'de şirket sıkıntıya düştüğünde Castiglioni MV Agusta S.p.A grubunu Harley Davidson'a sattı. Prestijli İtalyan markası MV Agusta'ya sahip olma heyecanını reddedemeyen ABD'li firma 70 milyon Euro'luk karşılığında MV Agusta S.p.A grubu satın aldı. Castiglioni anlaşma gereği şirketin başında kaldı ve yeterli finansal desteği de bulduğu için keskin zekasıyla satışları %50 arttırdı. 2009 yılının ekim ayında Harley Davidson aslında kendi konseptinden çok farklı olduğunu anladığı firmayı satma kararı aldığını açıkladı. Castiglioni bu defa oğlu Giovanni ile birlikte masanın alıcı kısmına oturdu ve bu ay başında (Ağustos 2010) aile firmasını geri aldı. Şirketin yönetimine bir başka efsane isim Massimo Bordi'yi getirdi.

Söyleyin bana siz kaç tane iş adamı tanıyorsunuz ki firmasını durumu kötü olduğunda sağlam finanasman sağlayabilecek bir başka şirkete satıp durumu düzeldikten sonra onu tekrar geri alabilsin? Bu yüzdendir ki Caludio Castiglioni motosiklet dünyasında kendisine atfedilen "büyücü" sıfatını fazlasıyla hak etmektedir.

Gelelim Okan Bayülgen'in satın adlığı model Brutale 990r'a. Aslında onu kardeşi 1090RR'ı anmadan anlatmak haksızlık olur. Bu yeni modeller 10 yıllık orijinal Brutale modelinin %86'sının yenilenmiş torunları. Bİr MV Agusta kalsiği olraka tabiki dökme blok şasi kullanılmamış, el yapımı parçalar (krom-molibden tüpler, aluminyum plakalar gibi) ayrı ayrı üretilip birleştirilerek şasi yapılmış.

Sadece görüntüde değil performans motorda da farklı olan 1090RR ve 990R önceki modellerden daha güçlüler. 1090RR 144.2hp, 990R ise 139hp güce sahip. Ayrıca yeni bu modeller hem ıslak hem kuru hava koşullarında sürüş güvenliğini sağlamak için iki farklı moda sahipler. Basit şekliyle bunu farklı koşullara ve performansa göre ayarlanmış 100hp ve 140hp'lik 2 işletim sistemi olarak açıklayabiliriz. Tek bir düğme ile şartlarınıza uygun modu seçebiliyorsunuz.

MV Agusta Brutale 990R ve 1090RR teknoloji, perfomrans ve naked denilen çıplak tasarımı mükemmel şekilde birleştiren sofistike motosikletler. Okan Bayülgen iyi bir seçim yapmış kendisine hayırlı olsun.

Kaynak:Focushaber

Ekli dosyalar

• 2ec7f532dcfeedc649e91132385d585e_k.jpg
    2ec7f532dcfeedc649e91132385d585e_k.jpg
    28.1 KB · Görüntüleme: 25,241
Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
AgustOkan :cat:

para onda huzur onda... e tabi hayabusa,goldwing,agusta,vs... hepsi onda:)

umarım okanı motor üstünde daha fazla görürüz
garajına bir motor daha eklemiş oldu hayabusayıda bırakacağını sanmıyorum

Simdi ben anlamadigim bir sey var haber Okan bayulgen uzerinemi yazilmis yoksa Korlas ve MV agusta mi? Okan bir motor aldi diye kronolisinden bize ne :)
Haber, reklam kokuyor biraz ama ne ise:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bende istiyom acaba Okan abi bize de bunun pocet indan hediye edermi ? :cherry:

Salak gibi izliyoz bu herifi bu salakta bizden kazandığı paraları bizim hayalini bile kuramayacağımız motorlara yatırıyor. Esefle kınıyor ve programlarını izlememe kararı alıyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Adam bizim için gene de birşeyler yapıyor ve medyada ki en büyük gücümüz bence tabiki kullanabilirsek
Adamdan aldığım izlenimlere göre de kullanılmaya açık birisi gibi geliyor. Allah kaza bela vermesin darısı tüm MT ye diyelim bizde

Okan bey e yeni motorunun hayırlı olmasını kazasız belasız iyi gunlerde kullanmasını diliyorumm biz motorcularn medyadaki en guzel görsellerinden birisi... kendisi her motosiklet aldığında helal olsun yakışır demekten alı koyamıyorum kendimi.. çnku adam hak ediyor ve alıyor... harikada yakışıyor..

yaniiii okan bayülgen bü gün yamahaya gitti ve ybr 125 aldı .haberimi cıkacak karşımıza elbette değil para ve huzur eşittir markalar kalıte

Haber reklam maksatlı. Uzun uzun agusta markası anlatılmış. Motoru çok cazip bir fiyata almış olabilir. Eğer bir indirim almadıysa reklamda bedavaya oynamış durumu oluşuyor.

Kazasız belasız güle güle binsin.

Yakisir Okan a. hayirli olsun kazasiz belasiz kullanir insallah. Türkiye de show isini dogru düzgün yapan cok zeki, ender insanlardan birisi hatta 1 numara. Programlari en kisa zamanda baslasindir artik izleyelimdir :D

okana bi hafta sonluguna motorları değiştirmeyi teklif etsem ne der acaba nasıl olsa 4 tane motoru var

Okan Bayülgen'i sever ve yaptığı işlerle takdir ederim..
Motosikletini de kazasız kullansın umarım..

Yalnız şu motorlarına verdiği ilginin yüzde birini de motosiklet tutkunu olan bizlere verse ve önümüdeki sezon piroğramlarında periyodik olarak içimizden birilerini çıkarsa, biz de anlatsak dertlerimizi, daha da fazla seveceğim kendisini..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ben okan bayülgeni hiç sevmem..Yazzık olmuş makinaya...heder oldu zavallı..

Okan bayülgenin kişiligi sevip sevmemek tartışılır bir durum kişiden kişiye degişir fakat söz konusu motosiklet oldugunda Okan'nın hakkını yedigimizi düşünüyorum.Adam nerdeyse her programının bir noktasında motosikleti işliyor.Yaşadıgımız sorunları anlatıyor çözümler üretiyor. Şuana kadar okan kadar programında motosiklet konusunu işleyen bir ünlü görmedim.

Bu arada bir arkadaşımız derdimizi programında anlatmaktan bahsetmiş. Şimdiye kadadr kim böyle bir talepte bulunmuşta olumsuz yanıt almış merak ettim dogrusu. Daha 1 ay önce bilindik iki motosiklet grubunun yöneticisi üyeleriyle birlikte programa katıldı. Okan onları konuk masasına aldı ve dertlerini anlatmaları için fırsat verdi fakat yönetici arkadaşlar canlı yayının verdigi heyecandan olsa gerek pek yaşadıgımız sorunları anlatamadı. Okan'da bu durumu farketmiş olacakki başladı o sorunları ve yapılması gerekenleri anlatmaya. Programa katılan arkadaşlar bir anlattıysa okan iki anlattı.Adam trafikte yaşadıgımız sorunlardan girdi toplumun motosiklete bakış açısından çıktı. Kısa sürede hemen hemen her konuya degindi ve biz hala bu adama olmadık yakıştırmalar yapıyoruz aldıgı motosikletleri eleştiriyoruz. Egitimini aldıktan sonra ister 1300 cc mototsiklet alır ister 125 cc bunu sorgulamamız bana pek dogru gelmiyor. Kaldıki ondaki maddi imkanlar bizde olsa ne alacagız ybr 125 mi? Şahsen ben almazdım :)( garajımda z 750 ve dl 650 vstrom görmek fena olmazdı:) )

Bu arada motosiklet klübü yöneticilerinin canlı yayına çıktıgı akşam bazı düşüncelerini açıkladı. Önümüzdeki sezon motosikletli grubları ve bu sektörün kaymadıgı yeyip sürücüler için elini kıpırdatmayan firmaları bir araya getirme düşüncesinden bahsetti. Sponsporların destegi ile avrupada oldugu gibi 30-40 sn'ik kısa reklamların yayınlanmasından bahsetti. Ayrıca ötv'nin düşürülmesi için çeşitli yollarla baskı kurulmasından bahsetti bunların haricinde bazı düşüncelerinide açıkladı ama şuan tam hatırlayamıyorum. Bunları yapabilir mi yaparsa nekadarını yapar şuan için bilmiyorum fakat şu varki az yada çok şuan için ünlüler içinden bize en çok destek veren Okan Bayülgen. Motosiklet tutkunu her ünlü okan kadar programlarında bize destek verse belkide şuan bazı şeyler farklı olabilirdi.

Okanıda aramıza alıp kanka olmak lazım :p sonra verde bir tur atarlım..:queen:

en sevdiğim naked modeli , üstüne oturduğunuzda parçalara dokunduğunuzda kalite farkı direkt ortaya çıkıyor. bence ünlülerin motosiklete olan merak arttıkça motosiklet basın da daha fazla yer alacaktır ve bu da bizim yararımıza olan bir gelişme.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar