100 ml ve 15 km sonra tekrar eksilme.
Pazar günü yağı değiştim. Yağ kapağında bir hayli kaymaklanma/ mayonezimsi bir madde ve 1200 km deki yağ siyah yerine, sütlü kahve renginde, bulanık ve anormal.
F 650 faq taki konuları biraz okudum.
Yağın bu halde olması su karışması ile ilgili..
Sanırım sıkıntı devir daim pompası... Alet suyu yağa karıştırıyor. Normalde 40.000 de su pompası devir daim takımının değişmesi gerekirken bu hatanın bazen daha 10.000 de bile ortaya çıkabildiği yaşanmış vakalar arasında geçiyor "f650 faq" da. Benim alet 27.000 de. Öncelikle su devirdaim pompası tamir takımını değiştireceğim. Radyatör suyunun havasını alıp tekrar gözlemleyeceğim ama yine eksilteceğini düşünüyorum. Bütün bunlar sonuç vermezse silindir kapak contası...
Bu arada sertleşen vites geçişleri, motorun birinci vitesten ayrılmaması, debriyajda iken bile yürümeye çalışmasını debriyaj manetinin ayarı ile hallettim. Debriyaj yeterince ayırmıyormuş. Ama neden o hale gelmişti bi fikrim yok...
Aklıma gelenleri paylaşmaya devam edeceğim. Tekeriniz düz bassın
Motorun daha once su kaynattımı?
Bu tip devir daim sorunlari su kaynatmasinda gorulur. Radyatorun ceperinde olusan kucuk kirec tortulari su kaynatinca ceperden ayrilip devir daim pompasina dogru gider. Devir daim pompasinda tikanma veya bozulmaya sebep verir. Motorun sesinde bir gariplik varmi? (Hos gurultulu bir makina ama, tik tik tik diye bir ses varmi?) Tum cooling sistemi gozden gecirmen faydali olacaktir.