Dede'm de Motorcuydu Diyenler !

Benim Dede'm de motorcuydu sen ne diyorsun yada benim sülalem motorcu be! diyenler hadi ispat edin bakalım :p

Motosikletlerin markasını modelini bilmiyorum zira Baba'ma sormadım.

Baba'mın fotosu 1967 'de çekilmiş Dede'minki ne zaman bilemiyorum.

Dede'm

Uploaded with ImageShack.us

Baba'm

Uploaded with ImageShack.us

Amca'm

Benimde ailemde dedem dahil motorcular var hatta topici bile vardı. o topicten alıntı yapayım.

İşte dedemin ilk motoru:

Bu fotoğraf büyük dayım dedemden motoru kaçırıp arkadaşı ile gezerken yanındaki sepeti unutup direğin yanından teğet geçmeye çalışırken yaptığı kazadan sonra çekilmiş. Dayım o zaman 14 yaşında şimdi ise 35 :p motor ikiye bölünmüş.

Dedemin 2. motoru. Resimde ortada duran büyük dayım.

Bu da küçük dayımın motoru kullanmayı bunda öğrendim.

bu da dedemden heveslenip yapıcam diye aldığım 56 BMW R26 Başında büyük dayım

1. yaş günümde bana verilen ilk hediye bi motosikletti.

motorda rüzgarı yedikten sonra ben de kendi çapımda rüzgarı hissetmeye çalıştım 5 yaşındayım henüz :mrgreen:

işte arkadaşlar açıkcası bana fazla bir tercih hakkı bırakmamışler değil mi :queen:

Benim bir şikayetim yok bana bu duyguyu aşılayan tüm aile fertlerine teşekkür ediyorum. Evdeki arşivden başka motosiklet fotoğrafı buldukça sizinle paylaşıcam.

==========================================================

evet arkadaşlar nihayet dedemin motorlu bir fotosunu buldum

Dayımlar eski ve yeni fotoları

İlgili konu

Sağlıcakla.

Son düzenleme:
benim dedemler motora binerken daha fotoğraf makinası icat edilmemiş ..o yüzden çok resim yok!!!:queen::queen::queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benim dedemin eşek arabası vardı,
Babamın da arabası yoktu
ben iyi bir mesafe katettim,torunumun jet almasını umyorum.
:)

dedemler zamanında motor var mıdır bilinmez:silent:lakin peder bey ve amcalarımın yıllardır motor kulandıklarını iyi bilirim,amcam hala o 30_35 yıllık orjinal mavi mobiletine binmekte vazgeçemiyor resmen bir ara fotolarını eklerim:queen:

Benim dedem de hakiki motorcuydu :D araba kullanmasını bilmiyodu rahmetli motorla gider gelirdi heryere hoş özel şöförü vardı araba içi n o ayrı konu kendisinin motorlu resmi çok lakin şuan eldeki imkan dahilinde babamın ufakken bindiği resim var izine gittiğimde taratmıştım bizdeki bmwnin modelini merak ediyordum epeğidir tek silindirli r/26 BMW varmış benim bildiğim daha birsürü motor oldu ama en çok hondanın kinetix di galiba onu binerken hatırlıyorum rahmetliyi ondan öncede gene aynının eski modeli vardı hatta bi ara evde kawasakinin race tipi bi motor yattı evde 5-6 ay binen olmamıştı ama biz çok ufaktık hayal meyal hatırlıyorum ben onu falan :)

işte babam ve dedemin BMWsi :salut: kendisini saygıyla anıyorum tüm güzellikler onunla olsun birgün böyle bir konuya böyle bişey yazacağımı hiç ummuyordum kendisi yaşasaydı nasıl olurdu acaba......

35736339.jpg

Benimde ailemde dedem dahil motorcular var hatta topici bile vardı. o topicten alıntı yapayım.

İlgili konu

Sağlıcakla.

Senin açtığın gibi benim açtığım konuda yeterli ilgiyi göremedi herhalde ...

O kadar aramama rağmen bulamamıştım senin başlığını ve benzerini..

GaCCaLL işte babam ve dedemin BMWsi kendisini saygıyla anıyorum tüm güzellikler onunla olsun birgün böyle bir konuya böyle bişey yazacağımı hiç ummuyordum kendisi yaşasaydı nasıl olurdu acaba......

Tabi insanın içi bir hoş oluyor... Ben dedemi göremedim mesela amcamı ise 2 sene evvel kaybetik keşke aramızda olsalardı.

Son düzenleme:
Benim babamında motoru vardı. Dedemde cok severmiş ama resimleri yok ne yazık ki :(

Senin açtığın gibi benim açtığım konuda yeterli ilgiyi göremedi herhalde ...

O kadar aramama rağmen bulamamıştım senin başlığını ve benzerini..

GaCCaLL işte babam ve dedemin BMWsi kendisini saygıyla anıyorum tüm güzellikler onunla olsun birgün böyle bir konuya böyle bişey yazacağımı hiç ummuyordum kendisi yaşasaydı nasıl olurdu acaba......

Tabi insanın içi bir hoş oluyor... Ben dedemi göremedim mesela amcamı ise 2 sene evvel kaybetik keşke aramızda olsalardı.

Benim dedem hala sağ. Ne varki artık motor kullanmıyor. Ormanda tomruk kesimi yaparken üzerine tomruk düştü ve iki bacağı kırıldı. zor oldu toplaması kendini. Ama 60 ından sonra araba kullanmayı öğrendi araba ile gidip geliyor sağa sola. Motoru ise garajda bizi beklemekte. Bu başlıklar dediğin gibi ilgi çekmiyor fazla. Ben bile ararken bayağı zorlandım silindi mi dedim bir ara.

Sağlıcakla.

Fotoğraflar ve hikayeler nostaljik ve çok güzel. Daha fazlasını bekliyoruz.

Motosikleti
750x
Eeheaehua

Motosikleti
750x
Karikatür arşivimde vardı.
Zamanında artık hangi dergide gördüysem indirmişim :)

geçtiğimiz haftalarda penguen dergisinin internetteki arşivini karıştırırken görmüştüm orjinal halinede çok gülmüştüm ama bu başka ya:) bizi güldürdün allah da seni güldürsün

benim de böle dedelik bi durumum yok, ilk kafası çizik benim heralde :cherry:

ama benim çocuklarım, torunlarımda, annemiz , ninemiz motorcuydu bizim dicekler, onları da elimden geldiğince teşvik edecem.. :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar