Vicdansızlık!

Kısasa Kısas olmadıkça , çok çok sert önlemler gelmedikçe daha çok ahlar vahlarız :( ...

kısas mantığı ile kırmızı ışık ihlali ile ölüme sebep verme zihniyeti arasında pek bir fark yok.

çağımızda kısastan ziyade insanı topluma kazandırma peşinde olmamız gerekli. hakkı ile toplumdan tecrit insana verilebilecek en büyük cezadır. böyle çarpık bir adalet anlayışı içinde yol geçen hanına benzer hapishaneler ile bu iş olmaz. soyutlayacaksın toplum huzurunu bozanı.

bir insanın en değerli varlığı özgürlüğüdür.

Ülkede kasti adam öldürmenin cezası ne ki, referandum evet hayır diye başımıza ekşiyenler, ceza kanununun yetersiz maddeleri üzerinde neden çalışmaz ki?

tanımadığımız bır arkadaşımız için bu gün burda bunları acıyla yazıyoruz .
eeeee dünde başka bır arkadaş için yazdık
daha öncesındede bır başkaları için peki kim okuyor bizler ama dışarda başka katıller yine dolaşıyor peki kim ilgılenıyor hiç kimse ama benim artılarım o arac sahıplerınden daha cok ülkeme faydam daha cok pardon yanlış oldu cevreme faydam daha cok peki onların vergılerden ötürü ve kullanan coğunluk olduğundan ötürü ayrıcılığı mı var neyın nasıl kımın ne olduğuda belli değil
tarfiğin sıkışık olduğu eyüp yolunda bır ambulans gitmeye calışıyor evet ambulansa yol açmamız lazım ama trafık kıtli durmuş ortada kaldım azıcık araclar ilerlese sağa gececeğim sanıyelık bır durum ve gectım ama ambulans ancak yanıma gelebıldı daha ileriye gıdemedı cünki yol kapalı ve bana camdan uzanıp üşenmeden dedıki ambulansın önünde durma ALTIMA ALIRIM SENI dedım önündeki aracların boyu kurtarmıyormu onları alsan altına yaaa ben zaten kenara gecmişim önunde araclar var gıdemıyorsun hiç söylenecek lafmı bu sonra plakanı alır senı şikayet ederım alırlar bı tarafa dedım. ama hala trafıkte yığılmışız yanı motosıkletın bıle gececeği yer yok ne gıcık bır durum değilmi halbuki herhangi bır aracın benım gıbı sağa yanaşıpta iki aracın ortasında kalma durumu yok ve ben o kapalı trafıkte ortaya yanaşıp yol verıyorum bır yada ıkı sanıye gecıkmeile zihnıyete bak sen

buraya yazdıktan birkaç saat sonra bir sprinter arayoldan anayola çıkacak.aramızda 30 metre var yok.adam GÖZÜMÜN İÇİNE BAKA BAKA kafasınıda hiç çevirmeden yola çıktı.bende kontrollü bir şekilde biraz arka biraz ön teker kaydıra kaydıra yalpalayarak hesapta tam düşecekken kapısının dibinde durdum ..hala gözgözeyiz..onun bunun çocuğuuuuuuuuuu diye bağırdım..insinde tepeleyeyim diye ama sanki ben hiç orada değilmişim gibi devam etti hayvan....

akşam misafirim olduğu için üsteleyemedim.ama birgün beni haberlerden seyrederseniz içerde diye bana temiz çamaşır getirin olurmu???:queen:tüm motorcular adına oradayımdır sonuçta...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bi Allah ın kuluda durup yardım etmedi .gopekler

bi Allah ın kuluda durup yardım etmedi .gopekler

Bu kaza benim evime 50 metre uzakta oldu .Ayrıca o sırada ben ve eşim tam o kavşağa 10 metre uzaktaydık benim gibi bir çok yaya da hatta birkaç metreyle kurtaran insanlar oldu. Yüzlerce insan aynı anda yardıma koştu.
Ambulansta 3 dakika sürmeden ordaydı görüntüler 10 saniyelikmidir nedir bilmiyorum onlara bakıp hüküm vermeyin.
Ben görüntüleri seyretmeye ne yüreğim nede piskolojim yeter. O anı ve sesleri unutmak için çok uğraştım .
Katile kazadan sonra birşey yapmamam için eşim beni zor teskin etti .
İyiki etti yoksa bu gun o dışarda geziyor ben içerde olacaktım kesinlikle.

Allah rahmet eglesin acılı ailesinede baş saglıgı dilerim yazık oldu hiç yere gitti burada suç motorcularda ve trafik polislerinde bende moto kuryeyım motorsiklet kullanıcıları birbirine sahip çıkmıyo yolda kalsan durup bakmıyolar bile geçenlerde benzinim bitti yolda kaldım yanımdada eşimde vardı ya allah rızası için bi durun bi bakın neden yolda kaldın sorun en az 20 motorcu arkadaş geçti bi kişi durmadı sormadı bile nasıl minibuscüler taksiciler birbirini hiç tanımasa bile sahipleniyo bizde o yok işte sadece hava atma var seninki çin malı senınkı bu malı senınkı 3 lira benımkı 10 lira dururda yardım edersem klasım bozulur diye düşünenler çok

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:21 ----------

bide görüyorum çogu arkadaş ta kask yok tak kardeşim kafana o kaskı süs degil oyuncak hiç degil trafik polisi gördügün zaman hemen kes cezayı acıma ben mahallemde bile çıkarmıyorum bide bu gıda sektöründe lokanta kafe gibi yerlerde nerde 16 17 yaşında çocuk var onlara veriyolar ucuza getirmek için sigortasız çalıştırmak için bi sorun senın ehliyetın varmı yokmu işte polısın bunlara önlem alması lazım başka şeylerin peşinde koşacaklarına birazda bunlarla ilgilensinler

Bu kaza bende bir sekel bıraktı.
Beni tanıyan bu sitede ve çevremde bir çok insan var . Choopper kullanmama rağmen full korumayla binemim motorumun üstüne herkeste iyi bilir.
Kazaya şahit olduğum günden itibaren neredeyse sıfır korumayla biniyorum .
Kaza anında sürücü full korumaydı. Arçısıda dizlik hariç . Eldivenlerini kaza yerinin 20 metre uzağında gördüm.
Korumalar bize daha fazla cesaret veren kağıttan zırhlarmı?

Bu kaza bende bir sekel bıraktı.
Beni tanıyan bu sitede ve çevremde bir çok insan var . Choopper kullanmama rağmen full korumayla binemim motorumun üstüne herkeste iyi bilir.
Kazaya şahit olduğum günden itibaren neredeyse sıfır korumayla biniyorum .
Kaza anında sürücü full korumaydı. Arçısıda dizlik hariç . Eldivenlerini kaza yerinin 20 metre uzağında gördüm.
Korumalar bize daha fazla cesaret veren kağıttan zırhlarmı?

Haklısın Muhammed abi..Aynı duyguları bende Murat'tan sonra hissetmeye başladım..
Koruma koruma diye dünya paralar verip üstümüze başımıza giydiklerimiz bir işe yaramıyor gibi gelmeye başlıyor insana..Giymemeye başlıyorsun..
Bu düşünceden kurtulmak için günlerce motora binmedim..
Yeni yeni geçiyor..

Tam koruma ve kan grubuda yazılı motor üzerine ama!!!
mkukyy1.jpg

Bizler hiç bir yere varamayız sahiplenme yok ancak birimiz öldükten veya sakat kaldıktan sonra yorum yapıyoruz belirli günler düzenlenmeli her sefer ayrı biyerde toplanıp dertlerimizi yaymalıyız herkeze göstermeliyiz sadece burada yorum yaparak biyerlere varamayız sahiplenmeliyiz bi arkadaşımız yolda kaldıgı zaman durup ilgilenmeliyız bugun o kaldı ise yarında ben o başkası kalabilir

bir kaza anında ince ve esneme özelliği olmayan sert bir yüzeye çarptığınızda bir ateşli silahın enerjisinin daha da fazlası vücuda uygulanır (kopmalar parçalanmalar bunun en büyük delili) üzerimizde ki zırh değil ki,

ufak tefek düşmelerde (ki beni güzelce korudu korumalar olmasaydı o ufak kazadan ciddi yaralar almış olurdum) bence son derece yararlı,

gerçi bu son mesajım artık motosikleti KESİNLİKLE türkiye karayollarında kullanmam, (kros ilerde düşünüyorum inşallah, ya da zengin olursam pistlerde zevkine)

bu kadar salak insanın olduğu bir trafikte kendimi parçalatmaya niyetim yok, gerçekten korkutucu bir trafik var

çok dikkatli olarak kullandığım kısacık 6000 km lik motosiklet hayatımda :) üç defa ölümcül kaza atlattım, yaralanmalı olaması muhtemel en az dört kazada benzer şekilde, birde dikkatsiz olsam,

ya ben çok beceriksizim (böyle düşünen arkadaşlar mutlaka olacak)

ya da arabada çok iyiyim (18 yıllık ehliyetli araba kullanırım tek kazam yok)

hepinize kazasız sürüşler kendinize dikkat edin elvedaa:salut: :p

Bizler hiç bir yere varamayız sahiplenme yok ancak birimiz öldükten veya sakat kaldıktan sonra yorum yapıyoruz belirli günler düzenlenmeli her sefer ayrı biyerde toplanıp dertlerimizi yaymalıyız herkeze göstermeliyiz sadece burada yorum yaparak biyerlere varamayız sahiplenmeliyiz bi arkadaşımız yolda kaldıgı zaman durup ilgilenmeliyız bugun o kaldı ise yarında ben o başkası kalabilir

Travelmeta14 :cat: :cat: :cat:

Sana sonuna kadar katılıyorum hocam.
Araç sürücülerinin bilinçlendirmede gösterdiğimiz veya göstermek istediğimiz çaba gibi.

Biz motor sürücülerini de bilinçlendirmk için çaba göstermeliyiz.

Örn: Türkiyenin her yerinde her ayın aynı gününde( pazar mesela )
bütün motorcular bir kortej yapsa, full korumalı olarak
Hem araç sürücüler hem yayalar, hemde bu korumaların değerini bilmeyen motosikletliler bi şeylerin farkına varabilir.

Kazaya gelince haberini izlemiştim Tv.de gerçekten yüreğim parçalanmıştı.
Hergün yurdumuzun çeşitli yerlerinde bilmesekte duymasakta mutlaka motosiklet kazası oluyor.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.

hakimi savcısı yokmu bu ülkenin.
varda o iti salıyorlarsa ve dışarda geziyorsa kanun böle demek ki.
kanun böle ise değiştirmediğimizden demektir.
kanunu değiştirecek kimler benim vekilim git bana huzurlu bir memleket yap dediğimiz koca göbekliler.
kanunları değiştirmeyi beceremiyorsa onları tekrar tekrar meclise yolluyorsak yuh bize. parti ve tarih değişiyor ama vekil isimleri kök salmış bi işden anlamazlar. onları değiştirmek lazım.

bu köpek hala dışarıdamı ve hala araç sürüyormu konu hakkında bilgisi olanlar konuyu güncel tutsunlar .. bırakın artık geyiği hergün birimiz ölüyor ya da yaralanıyor..

Allah rahmet eglesin acılı ailesinede baş saglıgı dilerim yazık oldu hiç yere gitti burada suç motorcularda ve trafik polislerinde bende moto kuryeyım motorsiklet kullanıcıları birbirine sahip çıkmıyo yolda kalsan durup bakmıyolar bile geçenlerde benzinim bitti yolda kaldım yanımdada eşimde vardı ya allah rızası için bi durun bi bakın neden yolda kaldın sorun en az 20 motorcu arkadaş geçti bi kişi durmadı sormadı bile nasıl minibuscüler taksiciler birbirini hiç tanımasa bile sahipleniyo bizde o yok işte sadece hava atma var seninki çin malı senınkı bu malı senınkı 3 lira benımkı 10 lira dururda yardım edersem klasım bozulur diye düşünenler çok

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:21 ----------

boğaz köprüsü gişelerinde kgs bozulduğu için kaldım.dediğin gibi o kadar çok motorcu geçtiki kimse yavaşlamadı bile...en sonunda hiç ummadığım bir şekilde gürülgürül gelen devasa bir harleyli arkadaş durdu.hayrola dedi anlattım.geçti sonra kartını verdi bende geçtim.parasını veriyordum.dalgamı geçiyorsun dedi??bendeki o zaman mct 250 idi...az ama böyleleri...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:53 ----------

hakimi savcısı yokmu bu ülkenin.
varda o iti salıyorlarsa ve dışarda geziyorsa kanun böle demek ki.
kanun böle ise değiştirmediğimizden demektir.
kanunu değiştirecek kimler benim vekilim git bana huzurlu bir memleket yap dediğimiz koca göbekliler.
kanunları değiştirmeyi beceremiyorsa onları tekrar tekrar meclise yolluyorsak yuh bize. parti ve tarih değişiyor ama vekil isimleri kök salmış bi işden anlamazlar. onları değiştirmek lazım.

merak ediyorum o insan kılıklı şey serbest kalabiliyorsa o anda ölen kardeşimizin bir yakını da kendini kaybedip o şerefsizi öldürseydi acaba serbest kalırmıydı???sanmıyorum...

allah rahmet eylesin birde o kırmızı ışıkta geçen inek serbest bırakılmış nasıl adalet anlamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar