İyiki varsınız arkadaşlar... İyiki(!)

Magandalar doluşmuş maşallah,

Yollar babanızın malı, sadece siz en soldan gazlayacaksınız,

Trafikte tepenizi attıracak bayan şoför, acemi, sakin sakin gitmek isteyen yaşlı olmayacak, herkes Michael Schumacher olacak değil mi trafikte,

Adam bağyan şoför önüne kırdı diye gitmiş de çarpmışta 2.5 milyar zarar çıkarmışta bir de utanmadan buraya yazmış...Nedir bu bağyan düşmanlığı...

Yok bağyan küfür etmiş , senin ağzının sakızı ya küfür bağyan ne yapsın çiçek mi versin öküzlere...

bilerekten sözlüme sıfır verip motor alma ve ehliyet işlemlerimin aksamasına sebebiyet veren edebiyat öğretmenime teşekkür ederim,seni çarşıda görme umuduyla::cekic::

Son düzenleme:
Toprak yolu bir güzellll ıslayıp düşecek kadar kötü manevra yapmamı sağlayan vee önüne baksana lenn diyen o tarla sahibi iyiki var .Not hiç düşmedim :D

MkD

Bu senin yazdigin beni cok sasirtti...:silent:
Yuh yani demekten baska birsey diyemiyorum...

Adi üstünde yaya gecidi

hehehe
birinin böyle yazmasını bekliyordum zaten
doğrudur yayalar yaya geçidinden geçerler fakat geçitden benim geçmeme son birkaç metre varken önümde bitivermeleri doğru değil
az daha geride iken olsa bu dediğim olay zaten hızımı düşürür gerekirse dururum

Dün gece saat 00:00 sularında E-5'ten hareme gidiş istikametinde son kadıköy sapağına en sol şeritten son sürat yardırarak giren ambulans sürücüsü, allah tez vakitte rabbine kavuşturur seni umarım..

Benim ve eşimin ölümüne sebep oluyordun..

Anlıyorum arkada yaralı/can çekişen birisi var veya birisine yetişiyorsun..

Ama birader,

Sol şeridi boşaltıp sana yol verdiğim halde son ana kadar sağa geçmeyip son anda ön tamponumu sıyırarak saatte 160 km hızla sağa geçmenin ne alemi var?

Ben frene basmasam ne olacak?
Benim frenime mi güveniyorsun?

Can kurtarayım derken iki kişinin kanına giriyordun haberin yok! (ki bence haberinde var)

Allah, bir belan varsa eğer, tez zamanda verir umarım..

Son düzenleme:
hehehe
doğrudur yayalar yaya geçidinden geçerler fakat geçitden benim geçmeme son birkaç metre varken önümde bitivermeleri doğru değil

Bak dostum ben sana bu olayin gercegini anlatayim..
Yanlis düsünüyorsun..
Orasi yaya gecedi degilmi?
Orada insan olsun olmasin oraya yaklasinca hizini azaltacaksin..
Türkiyeyi bilemem ama burada yaya gecidinde azami sürat 30 km/h..
O kisileri yaya gecidinin kenarinda görüyorsan eger hemen yavasliyacaksin..
Emin olmadigin zamanda duracaksin gerektiginde..
Yol hakki kesinlikle onlarin..
Buradada ayni olaylar oluyor..
Adam yaya gecidinden gececek saniyorum duruyorum adam gecmiyor.. :pr:
Yada tam tersi.. :pr:
Yaya gecidinde herzaman durmaya hazir olacaksin..

Sana söyle bir olay anlatayim simdi..
Bir yaya gecidinden gecerken bir cocugun yanindan kil payi gectin..
Bak dikkat et cocuk sadece korktuguyla kaldi..
Ama seni polis gördü..
Ve hakimin önündesin..
Kötü bir hakime rast gelirsen bunun sonu hapis bile olabilir..
Cocuga dokunmadin ama sonu hapis bile olabiliyor burada...

Ama tabiki ben buradan konusuyorum..
Türkiyede durum bambaska oda baska olay yani...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
hehehe

Yaya geçitlerine yaklasirken zaten hizini dusurmek ve gerekirse durmak zorundasin.:)

Tut ki bir aile yaya geçidinde ve senin diger suruculerin mantigina uyarak yavaslamayacagini bildikleri için temkinliler.
Yani yola atlamiyorlar senin tabirinle.
Ama tut ki bir çocuk var ellerinden tuttuklari.
Birden elini kurtarip ziplayiverdi yola.
Ezdin çocugu.
Aliverdin tekerleklerinin arasina.
çocuk oynamak istiyordu oysa.
Okulda öyle ögretmislerdi.
Yaya geçidi onun.
Ezdin o gülümseyen kafasini.
Beyni patladi yola saçildi.
Yuzunde saskin bir ifade.
naptin amca der gibi bakiyor gozlerinin içine.
çoktan ölmüs, yapacagin bisey yok.
Ya da kabusa çevireyim.
o çocuk senin çocugun.
Okulda trafik dersinde ogrendiklerine guvenip, atlayiverdi yola.
Araç surucusu de dedi ki;
Benim geçmeme bir kaç metre varken birden yola atlayiverdi.
Hadi o araç surucusune;
"sen haklisin kardes, var git yoluna."
yaz delikanliysan....

B ilmiyorum kaç yasindasin, evlimisin, evladin varmi?
Ama yoksa da bir gun olacak.
Simdi onlari dusun.
Hadi bakalim yiyiyosa yaya geçitlerine bundan sonra eskiden oldugu gibi yaklas....

Birden elini kurtarip ziplayiverdi yola.
Ezdin çocugu.
Aliverdin tekerleklerinin arasina.
çocuk oynamak istiyordu oysa.
Okulda öyle ögretmislerdi.
Yaya geçidi onun.
Ezdin o gülümseyen kafasini.
Beyni patladi yola saçildi.
Yuzunde saskin bir ifade.
naptin amca der gibi bakiyor gozlerinin içine.
çoktan ölmüs, yapacagin bisey yok.

Söylenecek birsey yok daha....
Sagol Ilkay....

Hala anliyamiyan varmi??????

Bak dostum ben sana bu olayin gercegini anlatayim..
Yanlis düsünüyorsun..
Orasi yaya gecedi degilmi?
Orada insan olsun olmasin oraya yaklasinca hizini azaltacaksin..
Türkiyeyi bilemem ama burada yaya gecidinde azami sürat 30 km/h..
O kisileri yaya gecidinin kenarinda görüyorsan eger hemen yavasliyacaksin..
Emin olmadigin zamanda duracaksin gerektiginde..
Yol hakki kesinlikle onlarin..
Buradada ayni olaylar oluyor..
Adam yaya gecidinden gececek saniyorum duruyorum adam gecmiyor.. :pr:
Yada tam tersi.. :pr:
Yaya gecidinde herzaman durmaya hazir olacaksin..

Sana söyle bir olay anlatayim simdi..
Bir yaya gecidinden gecerken bir cocugun yanindan kil payi gectin..
Bak dikkat et cocuk sadece korktuguyla kaldi..
Ama seni polis gördü..
Ve hakimin önündesin..
Kötü bir hakime rast gelirsen bunun sonu hapis bile olabilir..
Cocuga dokunmadin ama sonu hapis bile olabiliyor burada...

Ama tabiki ben buradan konusuyorum..
Türkiyede durum bambaska oda baska olay yani...

Çok güzel anlatmışsın. Bu bir zorunluluk.

Ama ülkemizde trafik kuralları o kadar ihlal ediliyor ki, yaya geçidinde durduğumda yayalar inanamıyor, geçmek için yaklaşık 5 sn kararsızlık yaşıyorlar. Bunda kimsenin daha önce onlara yol vermemiş olmasının yanında, ben dururken, aynı şerit üzerinde beni sağlayıp/sollayıp geçen diğer araçların payı da var tabii ki.
Fakat trafik ışıklarına geldiğimizde durumlar değişiyor. Araçlara yeşil yanarken, yayalar yola atlamaya daha istekli oluyor. Gerçekten anlamıyorum.

Ayrıca bir keresinde 3 yayaya yol verdim ve arkamdan tezahürat yaptılar "işte budur, helal olsun" diye. Zaten yapmak zorunda olduğun birşeyi yaptığın için kaç gelişmiş ülkede tezahüratla uğurlanırsın :)

Trafik kurallarına uyalım, sadece dikiz aynamızı iyi kontrol edelim ki, arkadan gelen araç bizi de yol verdiğimiz yayayı da biçmesin.

sanırım arkadaşın söylemek istediği yayaların motorsikleteri taşıt olarak görmemeleri. örnek vermek gerekirse yaya geçidi olsun olmasın benim başıma en çok gelen olay, arkam tamamen boş ve hiçbir araç olmadığı halde yayalar yola çıkıp motora bir iki adım kala ben onları teğet geçtikten sonra karşıdan karşıya geçiyorlar. grup psikolojisiyle yanlarında onlarla gelen iki üç kişi yola bakmasa bni gormeden önüme atlyacaklar :silent:

MkD

sanırım arkadaşın söylemek istediği yayaların motorsikleteri taşıt olarak görmemeleri. örnek vermek gerekirse yaya geçidi olsun olmasın benim başıma en çok gelen olay, arkam tamamen boş ve hiçbir araç olmadığı halde yayalar yola çıkıp motora bir iki adım kala ben onları teğet geçtikten sonra karşıdan karşıya geçiyorlar. grup psikolojisiyle yanlarında onlarla gelen iki üç kişi yola bakmasa bni gormeden önüme atlyacaklar :silent:

evet dediğim olayı yaşayanlar da varmış demekki benden başka
türkiyede ise kurallar şöyle yaya geçitinde araçların yavaşlaması gerektiği söylenir yavaşlayan olur yavaşlayan olmaz yayalar araç trafiğine ayak uydurur otobüs otomobil vs bunlarda dediğim gibi olur
fakat motosikletde ise yayalara bir cesaret gelir birden yola atlar motosikletin önünde biterler
haa genede ben dursam sorun büyük ölçüde bitecek gibi arkam boşken durabilirimde fakat arkamdan özellikle belediye otobüsleri gelirken pek mantıklı bir hareket olmaz

Yaklaşık 3 saat önce arabayla kırmızı ışıkta sola dönüş için beklerken, arkadan gelen ve olanca hızıyla bana çarpan sarışın gerzek, tamponuma hasar verdiğin ve sensörü işe yaramaz hale getirdiğin için teşekkür ederim. "Parası neyse veririm" lavukluğu için de ayrıca teşekkür ederim.

Bağcılar -haznedar caddesinde sağ sinyal veripde sol taraf dönen toyata corollaya tşk ederim...
senin gibi şöförün ben ehliyet aldığın kursuda ben taaa anladınız

Ayrıca sağ ve sol tarafa dönüşlerde sinyal vermeyen taşıtları kıl oluyorum abi ver sinyalini bizde bilelim ne tarafa döneceğini :(

Son düzenleme:

MkD

Bağcılar -haznedar caddesinde sağ sinyal veripde sol taraf dönen toyata corollaya tşk ederim...
senin gibi şöförün ben ehliyet aldığın kursuda ben taaa anladınız

Ayrıca sağ ve sol tarafa dönüşlerde sinyal vermeyen taşıtları kıl oluyorum abi ver sinyalini bizde bilelim ne tarafa döneceğini :(

genelde dönecekleri tarafın sinyali arızalı fln olduğunda diğer tarafa sinyal verip ters yöne dönenler oluyor :mrgreen:

Petrol istasyonundan cikip 150 metre ilerdeki evime giderken emniyet kemeri takmadigim icin 235 dolar,
Arabamin 2 tekerini yolu kapatmasin diye cime cikardigim icin 70 dolar,
Yemek almak icin 3 dakikaligina durup bilet makinasina para atmadim diye 118 dolar ceza kesip ve bunca cezayi 2 hafta gibi kisa bi sureye sigdiran polis teskilatina en icten dileklerimi sunuyorum..

en yakın bir arkadaşımın başına gelen bir olay, bana anlattıgında ağzım açık kalmıştı, ama helal olsun delimengi yusuf abime:

altında honda transalp ile akşam turundan eve dönerken ışıklarda durup kaskın camı açmış, aklına olan bir kaç şeyi düşürken bir den acı hissettigini söyleyen yusuf abim,
ne oldugunu anlayamadım dedi, yeşilin yanması ile motosikletinde gitmedigini görünce sağ tarafına bakmasıyla beraber ticari bir taksinin sol tekerini yusuf abimin sağ ayagının üzerinde durması yusuf abimimi iyice deli etmiş olmalı:

yusuf abi : adama birader ayağımın üzerinde duruyorsun;
adam : adam camdan kafasını çıkarıyor ve ne işi var ayagının orda demesi ile adam arabayı az ileri alıyor,

allahtan ayağında bot oldugu için pek bişey olmuyor morluk harici

yusuf abi de yan ayaklıgı açıp aşagıya iniyor,
sanki herşey hazırlanmış gibi
adamın açık olan camından iki yakasını tutuyor ve gümmm kafayı yerleştiriyor adamın alnına.
ağız burun kan içinde tabi o kaskı kim yese dağılır.
sonra yusuf abi çıkıyor evin yoluna bir yerde kaldırıma oturup, başlıyor düşünmeye
ben niye adama kafa attım diyor,
kafa olmuş binbir gece
neden vurdum neden derken ayagının agrısı başlıyor ve anlıyor niye vurdugunu

gerçeten türkiye yollarında o kadar öküz varki,
ne yazıkki böyle öküzlere yollarda karşılaşmak pek zor olmuyor,
zira bizim köyden de kaçmış bir kaç öküz,
her an heryerde karşınıza çıkabilir.

Bölünmüş yolda ben sağ şeritte 110'la giderken uzun süre sol şeridi kapatıp ama beni de geçmeden yol alan, önümde ilerleyen kamyonu geçmek için sinyal verip sol şeride geçtiğimde ise gaza yüklenip beni kamyonla arasına sıkıştıran muhtereme;

Kaş'ta direksiyon kilidi kitli olmasına rağmen motoru kafasına göre oynatan zibidiye;

Pozantı'da hatalı sollamanın en iyisini ben yaparım, en çok adamı ben biçerim diyen ve defalarca frenlere asılıp yanaşabildiğim kadar sağa yanaştıktan sonra yanımdan geçebilmesi beklediğim kamyoncu büyükbaşlara;

Isparta'da kırmızı ışıkta normal kalkmama rağmen beni geçmek için nerdeyse egsozu asfalta bırakan otomobil sürücüsüne (bu arada Isparta gerçekten çok ilginç bir trafik yapısına sahip. O yolları dizayn eden zatları da anayım);

Ankara Hacıyolu'nda yokuşun başında sabunlu suyla arabasını yıkayıp o suyun yokuş aşağı süzülmesini seyreden, beyinsiz süzüğe;

Benzinliklere cam gibi beton attıktan sonra bir de temiz dursun diye sürekli sulayan, nadide beyinlere;

Bazen bünyeme hakim olamayıp, yeşil ışıkta gaza asılarak kalkan, böylece trafikteki öküzleri daha bi gaza getirip hem kendi hayatımı hem de başkalarının hayatını tehkikeye atan kendime;

Teşekkür edip, şükranlarımı sunuyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar