Honda Honda Cbr600F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

biraz önce michelin pilot road ct 2 lastik aldım daha 10 km yaptım bundan önce michelin pilot sport vardı arka 190 dı biraz sıkıntısını çektim virajlarda yüksek hızda dönüşlerde pek sıkıntı olmadı ama normal hızlarda biraz geniş dönüyodu fazla yatıramıyodum şimdi orjinal boyutu olan 180 taktım işallah daha rahat ederim michelin pilot power 2 ct takıcaktım fakat pilot road 2ct lastiği tavsiye ettiler çok olmasada agresif kullanım, normal kullanım, viraj, ıslak zemin gibi lastiğe düşen görevlerde başarılı dendi bakalım nası çıkıcak kafamdada bir sürü soru işareti kaldı açıkçası zamanla görücez işallah iyi olur beni cezbeden yanıda uzun ömürlü olması oldu.

biraz önce michelin pilot road ct 2 lastik aldım daha 10 km yaptım bundan önce michelin pilot sport vardı arka 190 dı biraz sıkıntısını çektim virajlarda yüksek hızda dönüşlerde pek sıkıntı olmadı ama normal hızlarda biraz geniş dönüyodu fazla yatıramıyodum şimdi orjinal boyutu olan 180 taktım işallah daha rahat ederim michelin pilot power 2 ct takıcaktım fakat pilot road 2ct lastiği tavsiye ettiler çok olmasada agresif kullanım, normal kullanım, viraj, ıslak zemin gibi lastiğe düşen görevlerde başarılı dendi bakalım nası çıkıcak kafamdada bir sürü soru işareti kaldı açıkçası zamanla görücez işallah iyi olur beni cezbeden yanıda uzun ömürlü olması oldu.

Sanada söyledilermi bilmiyorum ama ilk 200 km dikkatli ol.Lastikler oturna kadar.Ben buzmotordan aldığım zaman söylemişlerdi.

Ben bu lastikleri 1 senedir kullanıyorum.
Pilot Power'a göre biraz daha geç ısınıyor ama, aynı şekilde çift hamurlu ve performansı gayet tatmin edici; ayrıca ıslak zeminde rakiplerine karşı tüm testlerden lider çıkmayı başarmış bir lastik.
Sürekli 200+ süratlerde gazlamıyorsan, ihtiyacına rahatlıkla cevap verip, uzun süre seni götürecek bir cadde lastiğidir, için rahat olsun.

Yalnız Kemal'in dediği gibi, lastiğin rodajı için ilk 200 km. boyunca yüksek hız, ani fren, ani gazlama-patinaj, aşırı yatış açısı gibi durumlardan sakınmaya çalış.

Kemal'im nasılsın yahu, binmeye fırsat bulabiliyor musun motora?:)

Evet Ozan, uğradığımda söyledi arkadaşına o motoru aldığınızı; motoru da gördüm, tertemiz gerçekten, rengi de güzel, hayırlı olsun arkadaşına.
600F'den sonra bisiklet gibi gelmiştir heralde? :)

aynen öyle.. başka motora binince daha iyi anladım bizim makinenin gücünü :)

İyiyim Emre,cim yav.Seni sormalı?Valla kaç gündür aklımdasın arıyacam seni de birtürlü fırsatım olmuyor.Çok yoğun işlerim.Ama yarın arıycam, söz.Bu arada ilanını update etmişsin.Alıcı yokmu hala:silent:

bede taktırdım plot power pure 2ct lastikleri dün ..

valla motosikletin duruşu bile değişiyo...:)

Dün ben de Power pure 2Ct taktırdım =) Tesadüf...
Alışmışım eski hamur kabak lastiklere her virajda kıç atacak diye beklerken hiçbirşey olduğu yok yapışıyor yere. Sürüş karakterimi değiştirmiş gerçekten eski lastiklerim. Normale dönmem için zaman lazım =)

Alışmışım eski hamur kabak lastiklere her virajda kıç atacak diye beklerken hiçbirşey olduğu yok yapışıyor yere. Sürüş karakterimi değiştirmiş gerçekten eski lastiklerim. Normale dönmem için zaman lazım =)

aynen valla....hatta lastikleri taktırmaya giderken ışıklarda her asılışımda arka atıyo heralde anladı eski lastikler değişeceğini kıskançlık yaptı yolmol tutmadı..:)

seninde hayırlı olsun lastikler...

İyiyim Emre,cim yav.Seni sormalı?Valla kaç gündür aklımdasın arıyacam seni de birtürlü fırsatım olmuyor.Çok yoğun işlerim.Ama yarın arıycam, söz.Bu arada ilanını update etmişsin.Alıcı yokmu hala:silent:

Arayan soran var da hep fiyat indirmeye çalışıyor millet, piyasa tam ölücü kaynıyor bu aralar. :)

bede taktırdım plot power pure 2ct lastikleri dün ..

valla motosikletin duruşu bile değişiyo...:)

Hayırlı olsun yeni lastikler beyler, kıymışsınız paraya. :)
Dikkat ettim Pilot Power 2CT'nin fiyatı da düşmüş Pilot Pure çıkınca.

Bu arada, itinayla R6 tokatlanır; koleksiyonumun yeni parçası.:p:queen:

2 saat önce sahil yolunda eski kasa lacivert bir Hayabusa ışıklarda kalktık,
İlk 30-40 mt. kafa kafaya gittik ve arayı açmaya başladı,
O esnada viraj geldi ve sola doğru viraj içinde Hayabusa kardeşimizi bir güzel geçtim,
Sonrasında yine bir viraj ve arkamdan beni kovalamaya devam ediyor,
Bir viraj daha, yine geçemiyor.
Takrar ışıklarda durdum ve yanıma geldi.
Yalnız eleman hiç kafayı çevirip bakmıyor bile.:p
Yine kalktık, en sonunda düzlüğe çıktık ve birkaç sn. sonra yanımdan uzayıp gitti tabi, ben de sonrasında kırmızıya yakalandım zaten.
Yaldır yaldır 600F kovalamaktan sinir krizlerine giren Hayabusa'lı kardeşimize bu keyifli dakikalar için çok teşekkür ediyorum.:bounce:
Pilotaj bu kadar önemli işte. Viraj kabiliyeti, aks aralığı, lastik faktörü gibi etkenlerle de 600F ile Hayabusa'nın alt edilebileceğini görmüş olduk.
Bunu da yaşadım ya, artık gönül rahatlığıyla satabilirim motorumu. :)

O esnada viraj geldi ve sola doğru viraj içinde Hayabusa kardeşimizi bir güzel geçtim,
Yine kalktık, en sonunda düzlüğe çıktık ve birkaç sn. sonra yanımdan uzayıp gitti tabi, ben de sonrasında kırmızıya yakalandım zaten.
Yaldır yaldır 600F kovalamaktan sinir krizlerine giren Hayabusa'lı kardeşimize bu keyifli dakikalar için çok teşekkür ediyorum.:bounce:
Pilotaj bu kadar önemli işte. Viraj kabiliyeti, aks aralığı, lastik faktörü gibi etkenlerle de 600F ile Hayabusa'nın alt edilebileceğini görmüş olduk.

valla abicim sana katılıyorum tecrübe cok önemli motor kullanırken ayrıca neden satıyorsun motorunu satıp ne alcaksın yoksa motorumu bırakıyorsun? bende ktm motorumu satabılrısem 600f e gecıs yapmak istıyorum ktm ıle hedeflerımı tamamladım asfalta ve rahatlıga dönüş yapmak istiyorum 7 ayda 7000 km yaptım ktm ile yetti :) bir arkadasımda var 600f birde sende var iki motorda gözü kapalı alınır sanırsam bol şans umarım tanıdık birine satarsın motorunu senın akdar ıyı bakacak:cat:

valla abicim sana katılıyorum tecrübe cok önemli motor kullanırken ayrıca neden satıyorsun motorunu satıp ne alcaksın yoksa motorumu bırakıyorsun? bende ktm motorumu satabılrısem 600f e gecıs yapmak istıyorum ktm ıle hedeflerımı tamamladım asfalta ve rahatlıga dönüş yapmak istiyorum 7 ayda 7000 km yaptım ktm ile yetti :) bir arkadasımda var 600f birde sende var iki motorda gözü kapalı alınır sanırsam bol şans umarım tanıdık birine satarsın motorunu senın akdar ıyı bakacak:cat:

Yok motoru bırakmıyorum ama, eve bir de araba lazım. 600F'i satıp araba ve ufak bir motorla idare edeceğim bir süre.
Sen de KTM'yle iyi yol yapmışsın maşallah.
Sağolasın, dosta gidecek motor benimkisi gerçekten de, hayırlısı bakalım. :)

Evet millettttt......
Cumartesi günü 1000 rr için istanbulun yolunu tuttum ama elim boş gönlüm dolu geldim...
Bir-iki saatlik sürede olsa Emre kardeşimle tanışıp laflama fırsatım oldu...
Motoruna artçı olma şerefinede nail olmuş bulundum...)))))

Bin rr bize gelmedi.. nasip olmadı... Ama yinede emreyle tanışıp laflamak herşeye değerdi..

Bu arada race'i bırakıp endrou'cu olmaya karar verdim :))) içimde bir kurt hala kımıl kımıl race race diye bagırıyor ama minik furkanım gözümün önüne gelince endrouya kayıyor aklım...Ama endrou hakkında bilgim yok...

Suzuki dl Vstrom 650-1000
Honda Transalp
BMW R1150 GS
Yamaha TDM 900

şimdiki düşüncelerim arasında...

600f den sonra az buçuk şu adrenalimi tatmin etmesede yaklaşık zevk versin istiyorum...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:54 ----------

Emrecim HAYABUSA'yıda tokatlıdınya ne diyeyim sana...
Yapma etme kardeşim... Böyle şeyler yapma ne olursun...
Şimdi o adam eve gidip nasıl uyuyacak...Bir daha nasıl motor binecek..
Artık gözü yollarda gri 600f arayıp duracak... Aman karşıma çıkarda madara olurum sosyeteye diye köşe bucak kaçacak...

Yapma etme uğraşma gözünü seveyim :queen:

Evet millettttt......
Cumartesi günü 1000 rr için istanbulun yolunu tuttum ama elim boş gönlüm dolu geldim...
Bir-iki saatlik sürede olsa Emre kardeşimle tanışıp laflama fırsatım oldu...
Motoruna artçı olma şerefinede nail olmuş bulundum...)))))

Bin rr bize gelmedi.. nasip olmadı... Ama yinede emreyle tanışıp laflamak herşeye değerdi..

Bu arada race'i bırakıp endrou'cu olmaya karar verdim :))) içimde bir kurt hala kımıl kımıl race race diye bagırıyor ama minik furkanım gözümün önüne gelince endrouya kayıyor aklım...Ama endrou hakkında bilgim yok...

Suzuki dl Vstrom 650-1000
Honda Transalp
BMW R1150 GS
Yamaha TDM 900

şimdiki düşüncelerim arasında...

600f den sonra az buçuk şu adrenalimi tatmin etmesede yaklaşık zevk versin istiyorum...

Ben de seninle tanıştığıma çok memnun oldum Mustafa, keşke daha müsayit bir zamana denk gelseydi de beraber daha fazla vakit geçirebilseydik; artık bir dahakine diyelim kısmetse.:)
1000RR konusunda da motorun sahibinin saflığının kurbanı olduk biraz sanırım ve o kadar yolu boşuna gelip eli boş döndün ama, her işte bir hayır vardır boşver. Bak hem bu vesileyle tanışmış olduk, hem de endurocu olmaya karar verdin. :)

Saydığın motorlar arasında da, hepsi de güzel makinalar ve birbirlerine karşı artı ve eksileri var. Burada önemli olan kullanım amacı ve biraz da ileriye dönük düşünmek bence.

Mesela TDM güzel motordur ama, Türkiye'de pek güncel bir model değil. Toplamda sadece 12 tane ilanı var sahibinden.com'da. Buna bağlı olarak satarken zorlanabilirsin ve parça konusunda sıkıntı çekebilirsin; Yamaha'nın şu anki hali de ortada zaten.

BMW R1150 GS efsane makinadır ama, aynı fiyat aralığında saydığın tüm modellerden en az 4-5 yaş yaşlı olacak. Ayrıca BMW masraf çıkardığı takdirde adamın başını fena ağrıtır; parçası pahalıdır. Dakar'a katılmayacak veya sürekli uzun yol yapmayacaksan fazla bence bu makina.

Transalp tam bir enduro, ayrıca bisiklet gibi motordur. Hem kıvrak, hem torklu, hem de rahat ve sağlamdır. Enduro motorlar arasında piyasası ve parçası en bol olandır desek yanlış olmaz. Dağa bayıra da çıkar, yola da gider. Yeni kasasını da düşünebilirsin, bence gayet yakışıklı.

Suzuki V-Strom, aynı seçimi yapmak zorunda kalsam benim tercih edeceğim motordur. Daha önce bir süre DL-650 kullanma fırsatım oldu ve çok keyif aldım bu makinadan. Selesi hem sürücü hem artçı için gayet konforlu, amortisörleri güzel, ön camı yüksek, görünümü heybetli ve yakışıklı, ancak iri gövdesinden beklenmeyecek kadar kıvrak ve kullanımı kolay bir makina. Torku da oldukça iyi. Enduro yerine asfalt endurosu desek daha doğru olur bu makinaya. Dağda, bayırda, çamurda kullanılmayacaksa hard endurolar yerine daha konforlu bir seçim olur bence. Ama istediğin kaldırıma da çıkıyor; tecrübeyle sabit. 1000'liğini kullanmadım ama, biraz ağır diye biliyorum o makinayı.

Ben olsam seçenekleri 2'ye indirir, hem V-Strom, hem de Transalp kullanma fırsatı bulup, ona göre karar verirdim.:cat:

Emrecim HAYABUSA'yıda tokatladın ya ne diyeyim sana...
Yapma etme kardeşim... Böyle şeyler yapma ne olursun...
Şimdi o adam eve gidip nasıl uyuyacak...Bir daha nasıl motor binecek..
Artık gözü yollarda gri 600f arayıp duracak... Aman karşıma çıkarda madara olurum sosyeteye diye köşe bucak kaçacak...

Yapma etme uğraşma gözünü seveyim :queen:

Sorma vallahi, ben olsam benzin döküp yakmıştım o motoru eve gidince:p

Sanada söyledilermi bilmiyorum ama ilk 200 km dikkatli ol.Lastikler oturna kadar.Ben buzmotordan aldığım zaman söylemişlerdi.

Banada sölediler hafta sonu bitirdim rodajını bu lastikler bana güven verdi alırken içime kurt düşmüştü şimdi memnunum.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:21 ----------

Ben bu lastikleri 1 senedir kullanıyorum.
Pilot Power'a göre biraz daha geç ısınıyor ama, aynı şekilde çift hamurlu ve performansı gayet tatmin edici; ayrıca ıslak zeminde rakiplerine karşı tüm testlerden lider çıkmayı başarmış bir lastik.
Sürekli 200+ süratlerde gazlamıyorsan, ihtiyacına rahatlıkla cevap verip, uzun süre seni götürecek bir cadde lastiğidir, için rahat olsun.

Yalnız Kemal'in dediği gibi, lastiğin rodajı için ilk 200 km. boyunca yüksek hız, ani fren, ani gazlama-patinaj, aşırı yatış açısı gibi durumlardan sakınmaya çalış.

Kemal'im nasılsın yahu, binmeye fırsat bulabiliyor musun motora?:)

rodajını yaptım hafta sonu 200+ hızlarda ne gibi bi eksisi var bu lastiğin?

Arkadaşlar ben motorumu buldum... :))) En mantıklısı bu sanırım... Dokunduğumda torku hızı olsun, dağ taş gezsin, dere tepe düz gitsin...Alternatifi varmı bunun bilmiyorum...Şimdi geldi temiz bir dl 1000 bulmak.... Ama almadan önce bir kere deneyip öyle almayı istiyorum... çünkü tam olarak bilmediğim tanımadığım bir clasman..Şu resimlere bir bakın.... Ben boşuna racing peşinde koşmuşum... Birde fransadan yan grenajları getirdim mi... Şehir içi bineceksem grenajlı şekilli, dağa taşa gideceksem grenajsız... üffff süper ya...

http://www.vstromturkiye.org/phpBB3/viewtopic.php?f=1&t=325&st=0&sk=t&sd=a

bütün sayfaları gezin.....
...

Son düzenleme:
Banada sölediler hafta sonu bitirdim rodajını bu lastikler bana güven verdi alırken içime kurt düşmüştü şimdi memnunum.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:21 ----------

rodajını yaptım hafta sonu 200+ hızlarda ne gibi bi eksisi var bu lastiğin?

Yanlış ifade etmişim demek istediğimi. 200+ süratlerde bir eksisi olacağından değil de, motora bindikten kısa süre sonra hemen yüksek süratlerde kullanmaya başlıyorsan diye kurdum o cümleyi. Yoksa lastik yeteri kadar ısındıktan sonra 300'le git istersen, hiçbir eksisi olmaz.:cat:

Arkadaşlar ben motorumu buldum... :))) En mantıklısı bu sanırım... Dokunduğumda torku hızı olsun, dağ taş gezsin, dere tepe düz gitsin...Alternatifi varmı bunun bilmiyorum...Şimdi geldi temiz bir dl 1000 bulmak.... Ama almadan önce bir kere deneyip öyle almayı istiyorum... çünkü tam olarak bilmediğim tanımadığım bir clasman..Şu resimlere bir bakın.... Ben boşuna racing peşinde koşmuşum... Birde fransadan yan grenajları getirdim mi... Şehir içi bineceksem grenajlı şekilli, dağa taşa gideceksem grenajsız... üffff süper ya...

http://www.vstromturkiye.org/phpBB3/viewtopic.php?f=1&t=325&st=0&sk=t&sd=a

bütün sayfaları gezin.....
...

Aklın yolu bir Mustafa, al bir VStrom aslanlar gibi bin bence de, benim de ilerideki motorumdur kendisi. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar