Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

@sahil, bence iyi yakmış. bnm motor dipgaz 100km'de 3lt yaktığına göre seninki 2.68lt ile 116km yol yapabilir kaba bir hesapla. YBR gibi yakışı :)

umarım istediğin fiyata satabilirsin motorunu. maalesef bizim motorlar ucuza gidiyo. ikinci el cbf150lere bakıyorum cbr125 ile aynı fiyata gidiyor ama 0km alırsan arada %40 gibi bir fiyat farkı var ve ne yazıkki bu fark ikinci ele pek yansımıyor :(

Selam cbrcılar. Geçen gün epey gazladım. Virajlarda bayağı yatırdım motoru, sonuç 2000 kmdeki pirelli mt 75 beni yeterince tatmin etti. İşte bir foto yalnız eve geldikten 2 saat sonra resim çekmek aklıma geldi tabi lastikte soğumuştu.
http://img708.imageshack.us/img708/5315/dsc00734ar.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:48 ----------

Bu arada Cumartesi günü ehliyet sınavı var ve ben daha hiç bir şeye çalışmadım bakalım nasıl yapıcaz.

Selam cbrcılar. Geçen gün epey gazladım. Virajlarda bayağı yatırdım motoru, sonuç 2000 kmdeki pirelli mt 75 beni yeterince tatmin etti. İşte bir foto yalnız eve geldikten 2 saat sonra resim çekmek aklıma geldi tabi lastikte soğumuştu.
http://img708.imageshack.us/img708/5315/dsc00734ar.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:48 ----------

Bu arada Cumartesi günü ehliyet sınavı var ve ben daha hiç bir şeye çalışmadım bakalım nasıl yapıcaz.

aynen öle bende kara kara düşünüorum kitabı açmadım daha :D

aynen öle bende kara kara düşünüorum kitabı açmadım daha :D

Eğer şimdi bilgisayarı kapatıp sahura kadar çalışırsam motorla ilkyardımı bitiririm gibi geliyo. Ben kitabı ilk adığım gün bakmıştım biraz. Tırafik 28 sayfa, motor 11 sayfa, ilkyardım 7 sayfa. Fazla bişey değil aslında, tarih yazılısına çalıştığım gibi çalışsam 1 gecelik işi var.

internette daha önceki sınavlarda çıkan test sorularını çözüp cevaplarını kontrol ederek çalışmanızı öneririm, kitabı okumaktan daha çabuk bir çalışma yöntemidir ve etkilidir :)

Arkadaşlar bu motorların pistonlarında herhalde uzun süre çalışmadığından dolayı "karıncalanma" diye birşey oluyormuş. Bunu bana gerçekten bilgisi olan arkadaşlar ayrıntılı bir şekilde açıklaya bilirmi? Bu karıncalanma olayı nasıl birşey yani karıncalanma dedikleri ne demek nasıl oluşur nasıl düzeltilir yada geçiririz. Lütfen yardımlarınıza çok ihtiyacım var.

karıncalanma sadece pistonla alakalı bişi deil motorsikletlerde ortalama 2 sene sonra karıncalanma (korozyon) olayı başlar ve bu bazı sıkıntılara yol açar korozyon ile ilgili daha detaylı ve dogru bilgiler sitemizde mevcut. karıncalanma olurmu zarar verirmi dersen bence uzun sürede 2 seneden sonra olamya başlar ve zararları vardır.

http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/5124-korozyon-nedir.html

bir kaç siteden yardım almalısın anlatımlar videolar google da mevcut.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
karıncalanma sadece pistonla alakalı bişi deil motorsikletlerde ortalama 2 sene sonra karıncalanma (korozyon) olayı başlar ve bu bazı sıkıntılara yol açar korozyon ile ilgili daha detaylı ve dogru bilgiler sitemizde mevcut. karıncalanma olurmu zarar verirmi dersen bence uzun sürede 2 seneden sonra olamya başlar ve zararları vardır.

http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/5124-korozyon-nedir.html

bir kaç siteden yardım almalısın anlatımlar videolar google da mevcut.

Çok teşşekkür ederim yardımların ve ilgilendiğin için;

Bİr motor var 5 senedir çalışmıyormuş 25.000 km'de sordum karburatöründe sorun var temizlenmesi gereliyor felan dedi sence ne durumdadır bu krozyon olayı gerçekleşmiş olabilirmi? Motor fotolardan gayet temiz gözüküyor. Ama işde Bu krozyon olayı kafamı kurcalıyor sence ne durumdadır? 5 senedir çalışmadığını söylüyor motorun. Herkezin yardımlarını bekliyorum bilgili kişiler yardımcı olup bir fikir verirse yorum yaparsa çok memnun olurum. ŞİMDİDEN BÜTÜN HERKEZE TEŞŞEKKÜR EDİYORUM.

abowww lan 6000milyar ne 6milyar :queen::queen:
Titan olayı öyle balataları uyuyor.
Yağ olarakta hepsi güzel yağlar bu ıpone baktım bu tarafta yoktu bend castrol 10w40 aldım.
Bu akşam değiştircem onuda daha deiştirmedimde :)

tmm bende haftaya halledeyım balata ışını. yagı degıştır geçıktırme =)

internette daha önceki sınavlarda çıkan test sorularını çözüp cevaplarını kontrol ederek çalışmanızı öneririm, kitabı okumaktan daha çabuk bir çalışma yöntemidir ve etkilidir :)

Ben geldim motor bitti komple okudum iki tanede denem sınavı çözdüm. Zaten bildiğim şeylermiş. Bir teste 40ta 2 yanlış, diğerinde 40ta 1 yanlış. Bu gece ilkyardımıda bitirirsem güzel olur. Zaten fazla dert etmiyorum çoğu bildiğim şeyler.

@sahil, bence iyi yakmış. bnm motor dipgaz 100km'de 3lt yaktığına göre seninki 2.68lt ile 116km yol yapabilir kaba bir hesapla. YBR gibi yakışı :)

umarım istediğin fiyata satabilirsin motorunu. maalesef bizim motorlar ucuza gidiyo. ikinci el cbf150lere bakıyorum cbr125 ile aynı fiyata gidiyor ama 0km alırsan arada %40 gibi bir fiyat farkı var ve ne yazıkki bu fark ikinci ele pek yansımıyor :(

bılmem ama ne bıleyım bakorumda 2006 ya 4 ıstıolarlar 2007ye öyle ıstıolar hele km cok yüksek olanlar 3.500 felan ıstıolar ben cok bişey istemıorum aslında tabıkı pazarlık payı var ama bu artıları cok var benımkının rengınden km sınden yılından daha garantısı devam edıyor bilmem bence piyasası bu gene de nasip kısmet

s.a arkadaşlar 2009 model kırmızı renk cbr125imi satıyorum kmsi 18.500de kmsi uzun yolda yapılmıştır rodajı son hızından anlaşılacağı gibi iyi yapılmıştır ama hiç bir sorunu yoktur hor kullanılmamıştır bakımları zamanından önce yapılmıştır hepsinin faturaları elimdedir 1YIL GARANTİSİ DEVAM ETMEKTEDİR
İLGİLENEN ARKADAŞLAR : 05337656656
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...-r-cbr-125-rr-kazasiz-sorunsuz-30080983/detay

kış gelince o fiyatları isteyenler ne kadar düşecek acaba şimdi sezon diye fiyatlar böle ;)

evet öyle ama bakalım nasip kısmet bu işler üniv. gidicem bide satarsam iyi olur diye düşünüyorum

senin ilanı gördüm gayet güzel motorun fiyatı da makul ama param çıkmıyo o kadar ben de mecburen kışı bekliyorum hem üstüne ilave eder hem de sozun kapalı iken almış olurum bu arada ben de üniversite kazandım angaraya gidiyorum :)
seni de tebrik ederim

hmm anladım kardesım hangı bölümdü benım muğla uluslararası lojistik :)
hayırlısı olsun senın ıcın istediğin motoru bulursun sabret yeter

cbr 125 ve hyosung gt250r kapıştık hyosung aman aman bir fark atamadı cbr 125 göründüğü kadar ufak makina değil

cbr 125 ve hyosung gt250r kapıştık hyosung aman aman bir fark atamadı cbr 125 göründüğü kadar ufak makina değil
Çok iyi bir arkadaşınmış seni motorundan soğutmamış.
Ben mahallede r6sı olan abiyle dolaşıyorum.
Her durduğumda motordan sogurdum sonradan alıştım tabi seviyorum motoru mu :queen::queen::queen:

kıyaslama yapmadan önce iki motoruda her açıdan tartmak gerek...

her ikisinide kullanmış birisi olarak yolda ne kadar fark atılacağını iyi biliyorum arkadaşın seninle beraber gitmek istemiştir yoksa bir süre sonra uzayıp gözden kaybolurdu:bounce:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar