Rossi Ducati ile İki Yıllığına Anlaştı

Ducati takımı Valentino Rossi ile yapılan anlaşmayı sonunda duyurdu. Yedi dünya şampiyonluğunun sahibi olan İtalyan pilot takımla 2 senelik anlaşma imzaladı.

MotoGP çevreleri tarafından kesin gözüyle bakılan bu transferin açıklanmasıyla diğer pilotların seçenekleri de yavaş yavaş belli olmaya başlayacak.

Ducati - Rossi anlaşması bugün Brno'da yapılan yarışın ardından duyuruldu. Yamaha takımı bir bildiri yayımlayarak İtalyan sürücü ile yollarını ayırdığını duyurdu. Rossi, Yamaha takımında 4 şampiyonluk ve 45 yarış kazanmıştı.

Ducati başkanı Gabriele Del Torchio, efsanevi İtalyan sürücü ile anlaşmanın kendilerini heyecanlandırdığını belirtirken, ekibin sportif patronu Filippo Preziosi da anlaşmanın kendilerini fazlasıyla memnun ettiğini ama takımın 2010 sezonu içerisinde Rossi'ye karşı mücadeleye devam edeceğini ekledi.

Bu geçişin ardından Nicky Hayden'ın Rossi'nin takım arkadaşı olarak takımda kalması bekleniyor zira Casey Stoner, Honda'ya geçeceğini açıklamıştı.

Kaynak:Türkiye F1

Ekli dosyalar

• rossi_ducati_01.jpg
    rossi_ducati_01.jpg
    17.4 KB · Görüntüleme: 24,732
artık daha zevkli olur MotoGP, Lorenzo - Rossi ölümüne kapışırlar.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Rossi Yamaha'ya bir mektup yazmis.
LETTERA1.gif

Insan Rossi'nin yazisini görünce neden ona Doktor dendigini daha iyi anliyor.:cherry:

Tabi siz mektubun içerigini de merak edersiniz simdi.
:)

Fatih Terim'den rica ettim kirmadi.:p

"Yamaha ile olan 7 senelik ilişkimizi bir kaç kelime ile ifade etmek gerçekten çok zor. 2004 yılından beri pek çok şey değişti fakat özellikle de benim "sevgilim" M1 im değişti. O zamanlar sevgilim zavallı bir orta grid posizyonu motosikleti idi. neredeyse tüm sürücüler ve çalışanlar tarafından alay konusu idi. Ona gelişimi sürecinde yapılan yardımlar sonucunda sevgilimi garajında gülümserken görebilirdiniz çünkü o artık hayranlık uyandıran üst sınıf bir motosikletti.

Bu evrimi mümkün kılan kişilerin listesi gerçekten çok uzun ancak özellikle teşekkür etmek istediğim bir kaç isimden bahsedecek olursak; Masao Furusawa, Masahiko Nakajima ve 'benim' Hiroya Atsumi' m. Bu kişilere M1 imizin gelişiminde görev yapan yoğun çalışan mühendisleri de temsil eden kişiler olarak teşekkür ediyorum. Ayrıca Jeremy Burgess ve garajda bana yardımcı olan tüm arkadaşlarıma, benden her yarışta sevgi ve ilgilerini eksik etmeyen bay bayan tüm Yamaha çalışanlarına sevgilerimi sunuyorum.

Şimdi vakit yeni bir mücadeleye girme zamanı. Yamaha' daki görevim sona erdi. Malesef en güzel aşk hikayeleri de sona erer bazen. Fakat akıllarda güzel anılar kalır mesela M1 ile beraber Welkom' daki çimlerle ilk öpüştüğümüz an; M1 gözlerimin içine baktı ve bana seni seviyorum dedi."

Moto GP çok daha zevkli ve çekişmeli olacak bu gelişmelerle bence.
Lorenzo ile Rossi'nin çekişmesini ve Stoner'ın Honda'daki performansını merak ediyorum.
Ayrıca Rossi'nin bir İtalyan motosikletiyle yarışacak olması da ayrı bir anlam katmış bence bu duruma.

çimleri öpüyor motorda gözünün içine bakarak seni seviyorum diyor :D nasıl bir ihtirastır bu :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar