Naci abi öncelikle gezilerinizin varsa bir kaç resmini forumda yayınlarsanız çok makbule geçer. Abi birde kawasaki olayını çok araştırdım gerçekten benim üzerinde sık sık deneme ve test yapabileceğim cinsten bir motor değil parçaları çok pahalı ve bulunma sorunu var. Honda shadow 750 yada gv 650 bakıyorum öncelikle teknik bilgilerini buldum ileriye dönük karşılaşableceğim sorunlar neler olabilir bu olayı rumlarda parça olayı nasıl temin edebilirim araştırıyorum.Birde vergi olayı düşündürücü geldi bana 750 cc den sonra vergiler 2 ye katlıyor. Daha mantıklı yada hesaplı bmw touring hangi motoru önerebilirsiniz.
Beycivan arkadaşım, gezi sırasında çok az foto çektik, onları da daha bilgisayara bile atmadım. Aslında buraya yüklemeye değecek birşey değil. Şu an yayladayım (adanadan 94 km uzakta) belki ilerde yüklerim bir kaç foto.
Motora gelince öncelikle bütçen önemli. Senin yazından sonra biraz araştırdım. Honda 750'lerin temizi 2005-6 modeller 12.000 TL civarı; senin düşündüğün kawa 750'nin ise modelleri 94-95 civarı ve fiyatları 5.000 TL civarı. Üstelik 4 vites. (bkz: www.bikez.com). İlla kawa dersen ben daha yeni model olan en 500'ü tavsiye ederim. Hem 50 beygir, hem 6 vites, hem su soğutmalı, hem de 2000'li modeller 7-8000 TL civarı. 2004 model ve öncesinde 750-1200 cc arası vergiler yıllık 120 TL . Ama Bmw dahil hepsinin parçası pahalı.serviste yapacağın bir normal bakım bile 150 TL civarı. Kendin yaparsan ve parçaları da dışardan ucuz bulabilirsen bakımı ucuza maledebilirsin. Ama tabiki ramzeye göre rakamlar uçuk.
GV 650'yi ben de çok araştırdım. hatta almak üzereydim. Ama bir arkadaşın motorunu deneyince vazgeçtim çünkü oturuş pozisyonunda ayakları çok ileri uzatmak zorundasın ve bu bana uymadı. Ayrıca artcı koltuğu bana göre rahat değil ve çok küçük. 2008 ve sonrakiler kanuninin getirdikleri ve enjektörlü. Öncekiler ise karbüratörlü ve fiyatları oldukça ucuz. Ama satışı zor. Aslında tüm chopper'lerin satışı zor. Büyük chopper alırken bunu göz önünde tutmalısın. Çünkü ramzeye 2.000 TL civarı para bağlarken, büyüklere 10.000 TL ve üzeri para bağlıyorsun ki, satmak istediğinde aciliyet varsa bu sıkıntı olabiliyor. Bmw'de de parça, maliyet ve satış durumu aynı şekilde dar bütçeli birini sıkıntıya sokacak şekilde. Bu nedenle büyüğe geçerken bunları çok iyi düşünmelisin. Özetlersek:
Honda vt 750: Temizi 10.000 TL üzeri, hız yapmazsan az yakar, parça sıkıntısı yok ama Hondaya bağlısın.
BMW (herhangi bir model) :Temizi 12.000 TL üzeri, ama örneğin, f 650 cs 7-8000 TL civarı ve çok az yakıyor, parça piyasada bulunabiliyor. Ama Borusan çok pahalı.
GV 650: 2008 öncesi karbüratörlü ve parça sıkıntısı var. Genelde bu siteden bazıları dışardan getirtiyor bazı parçaları. 2008 sonrası ise Kanuninin elinde ama parça pahalı.
Kawa: parça sıkıntısı var diye biliyorum.
Ancak genel olarak bu tür motorların temizini bulursan ciddi bir parça ihtiyacının olmayacağını düşünüyorum.
Eğer 10 beygir artış seni tatmin ederse sana tavsiyem sıfır st&kanuni'nin enjektörlü gv 250 modeli. şuan 7000 TL civarı. 2. elleri, karbüratörlüler 5.000 TL civarı. Bildiğim kadarıyla ramzeyden daha az yakıyor ve 28 beygir.
Selamlar.