Yalama Yağ Tıpasına Heil Coil Yaptıran Var mı??

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
benım motorumunda yag tıpası yalama olmustu sanayiden contalı somun buldum we ıyıce sıktım sorun cozuldu buyuk malıyetlere gerek yok

helikoil bozulan veya alüminyum gibi yumuşak olup bozulması muhtemel olan dişlere uygulanan yay şeklinde genelde paslanmaz çelik malzemeden bir vida güçlendiricisidir.

önce helikoil kılavuzuyla diş çekilip küçük bir aparat yardımıyla bu yuvaya çelik yay oturtulur, sağlamdır, iyidir, hoşdur.

benim yönlendirebileceğim bir usta maalesef yoktur, sizin dişin numerosu hatvesi boyu posu belli olmadığından ostimde, şaşmazda tornacılardan tamircilerden soruşturmanız gerekir.

abi karteri söküp yapsan.daha sonra havayla temizlesen iyi olmaz mı?

Oho sende iş çıkaracan..Karteri nasıl sökeceğiz...
Öğret sökeyim...

Ben buldum ostimde de yaptırtmadım..
Ostimde Togaysan var..Onlar tavsiye ettiler..Gittim konuştum...Ama yaptırmadım...
İyi bilen birisi olsun istiyorum...

fiyat olarak ne istiyorlar??maliyet filan diyenler var..10tl hadi en kazıkçısında 15 tl den fazla değildir,olmamalıdır......birde bahsedilen delik çapını şu an gözümde canlandıramıyorum.ancak elektrikli süpürgenin hortumu kademeli olarak ufaltılarak heil den önce delikten içeri sokulup talaşlar çektirilebilir...alüminyum olduğu için mıknatıs işe yaramayacaktır.şu anda aklıma başka fikir gelmiyor...
sanırım kartere açılan başka delikde olması lazım.oda açılarak diş çekme esnasında çekilmesi daha uygun olabilir..

Oho sende iş çıkaracan..Karteri nasıl sökeceğiz...
Öğret sökeyim...

Ben buldum ostimde de yaptırtmadım..
Ostimde Togaysan var..Onlar tavsiye ettiler..Gittim konuştum...Ama yaptırmadım...
İyi bilen birisi olsun istiyorum...

abi karteri beş alyan tutuyor neyini öğreteyim:p hem sen mi yapacaksın bu işi?

küçük bir not: dişleri helis şeklinde olan kılavuzlar talaşın büyük kısmını dışarı atarak ilerler.

abi karteri beş alyan tutuyor neyini öğreteyim:p hem sen mi yapacaksın bu işi?
Yok ben yapmıyacağımda..
Karteri sökme seçeneğini sen dedin..Oraya giderim karteri sökerim...Helikoil yapıldıktan sonra hava tutarım gelirim..Kötü mü olur yani..

Karteri 5 alyan tutuyor demekki zor değil yani...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:54 ----------

küçük bir not: dişleri helis şeklinde olan kılavuzlar talaşın büyük kısmını dışarı atarak ilerler.

Hocam o kadar Ostimdesin yani bir yer bulamadın bize...
Gidelim yaptıralim..Bugün Med Makinaye gittim...Bilin mi orayı...

evet karteri sökersen daha sağlıklı olur.hem temiz olur hemde yok içerde çapak kaldı yok pistonları ne zaman çizecez diye düşünmezsin diye söylüyorum.kapalı halde normal kaynak atılırken aşırı sıcaktan contaları yiyebiliyor çünkü ama heilde problem olmaz klavuz gönderiliyor direk kaynak falan yok

Hocam o kadar Ostimdesin yani bir yer bulamadın bize...
Gidelim yaptıralim..Bugün Med Makinaye gittim...Bilin mi orayı...

üstad kendi motorumun sigortası atık bi haftadır, vakit bulupta değiştiremedim işten güçten.
med makineyi bilmem.
togaysan tavsiye ettiyse çektireydiniz, yoksa böyle böyle töbe çekilmez o helikoil :p

doğru ancak diş çekilen yer, zemine paralel bir yer olduğu için ister istemez içeri talaş düşecektir...
diş çekilecek deliği bir şekilde tabana baktırırsanız yani tavana diş çeker pozisyon oluşturabilirseniz o zaman talaşlar yene düşecektir..

doğru ancak diş çekilen yer, zemine paralel bir yer olduğu için ister istemez içeri talaş düşecektir...
diş çekilecek deliği bir şekilde tabana baktırırsanız yani tavana diş çeker pozisyon oluşturabilirseniz o zaman talaşlar yene düşecektir..

Bence yinede azda olsa gider içersine...
Ancak karter sökülürse Huskanın dediğin gibi..

valla sıcakkende yapılmadı ama hemen hemen tüm motorlarda var bu diş kaptırma ama millet gidip gizli gizli yaptırıyor..Sanki beceriksizlikmiş gibi..bizde tartışma açıyoruz...

Senin samimiyetine inanmıyorum bir sonraki heil coil ile ilgili başlığını heyecanla bekliyorum.

yağ doldurma tapasından ,helicoil kılavuzunu salma aşamasında az bir miktar sürekli hava verilir.ve böylece talaşlar kılavuzun kenarında dışarıya atılır. karter içinede hiç çapak gitmez böylece .önemli bir hususu belirteyim kılavuz çekilirken delik eksenine doğru dik çekilmesi önemlidir . birde hatve yayı deliğe yerleştirildikten sonra onun kırılan bir minicik ucu var (montajdan sonra kesinlikle kırılması önemlidir.) bu ucunda dışarıya atıldığından emin olun .yani o kırık ucu kesinlikle görmelisiniz.

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
niye helicoil (bir de şunun doğru yazılışını öğrensek tam olacaktı. yabancı kaynaklarda bile "heil" diyen var, "heli" diyen var) yaptırıyoruz? bir büyük karter vidası bulup, o vidaya göre karterde yeni yuva açsak olmaz mı?

Senin samimiyetine inanmıyorum bir sonraki heil coil ile ilgili başlığını heyecanla bekliyorum.

Sen neye inanırsan inanda.. Bende senin samimiyetine ve bilgine inanmadım değerde vermedim. Heil Coil olayı beni heyecanlandırdı..Tartışma açtım. Çünkü bu tekniği yaptırmadan önce, bilen ve yaptıranların düşüncelerini aktarmasınıve olayı paylaşmasını sağlamaktır...

Gerçek paylaşımlara ulaşmak dileğimle.,

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:14 ----------

yağ doldurma tapasından ,helicoil kılavuzunu salma aşamasında az bir miktar sürekli hava verilir.ve böylece talaşlar kılavuzun kenarında dışarıya atılır. karter içinede hiç çapak gitmez böylece .önemli bir hususu belirteyim kılavuz çekilirken delik eksenine doğru dik çekilmesi önemlidir . birde hatve yayı deliğe yerleştirildikten sonra onun kırılan bir minicik ucu var (montajdan sonra kesinlikle kırılması önemlidir.) bu ucunda dışarıya atıldığından emin olun .yani o kırık ucu kesinlikle görmelisiniz.

Peki yağ tıpası eski yağ tıpası olarak kalıyor mu..?
Siz heil coil yaptırdınız mı ?

helicoil (okunuşu helikoil) bu vida dişi tamir işlemini yaklaşık 25 yıldır kullanmaktayım elimde m4 ,m5 ,m6 , m8 ,m10 ve m14/1.25 (m14 buji dişidir) bu ölçüler mevcuttur ilk aldığım buji dişini tamir etmek için kullandığım set idi ilk başlarda kullanmak bayaa zordu sonra tekniğini öğrenince kolaylaştı .bu sitemin amacı şu. diyelimki bir yerde m8 somun dişi zorlama veya başka nedenlerle hasar görüyor .bu sistemede somun yeri 8mm matkap ile delinip temizleniyor ,yerine m8 helicoil kılavuzu salınıp uygun olan hatve yaya göre diş açılıyor ve bu dişe yay yerleştiriliyor . bu işlemden sonra somun dişi gene m8 olarak işlevselliğini sürdürüyor .işlemi ilk bulan ülke ,almanya.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar