Motor Rölantide Yavaş Yavaş Stop Ediyor

Merhaba Arkadaşlar,Allah Kısmet Ederse Bu Hafta Yeni Bir Motor Alıcam Ama Bir Kaç Gün Daha T1 İmi Kullanıcam.
Motorumun Sorunu; Rölantide Duruyor Yavaş Yavaş Devir Düşüyor Ve 10 Sn Olmadan Motor Stop Ediyor.
Motordan Çıkarak Hava Filtresine Giren Bir Hortum Var O Hortum Söküktü Ve Gaza Basınca O Hortumdan Bembeyaz Duman Çıkıyor
Motorda Bi Afallama Söz Konusu Acaba Sorunun Nedeni Nedir?

Bu Arada Bakımlarınıda Yeni Yaptım Yağını,Bujisini,Filtresini V.s Komple Değiştirdim Acaba Sorun Sibob Ayarından Olabılırmı?Dipnot: Karbürotor Boğazına Baktım Sağlam

Son düzenleme:
Motorun Sorunu Segmanlardanmış Şu Anda Motor Toplanıyor Piston,Segman V.b. Değişiyor..
Demekki 45000 Deki Bir Çinli Bu Kadar Dayanabıldı:) 20-2500 KmDen Berı Motora El Surmedım :) Yağını Kayısını Degıstırıp Gıdıyodum:)

Gunmember arkadaş:rendeer:

Gerçekten bir süper çinli ile karşı karşıyayız sanırım:) Biraz daha km yapsa direkman Ninja olacakmış senin motor:mrgreen:

Öpte başına koy canavarı ne diyeyim:rendeer:

Evet Farkındayım :) Zat'ı Yokuş Yukarı Çekişini Görseydininz Çin Değil Derdiniz :)

Motorumu Seviyorum Bakımlarını Eksıksız Bizzat Kendım Yaparım. Günde En Az 60 Km Yol Yaparım (İşim İçin Kullanıyorum) Ve Motorla 2 Hafta Önce Tekirdağ\Kumbağ'a Kadar Gittim Geldim Tabiri Caizse "Tık" Demedi Gidiş Dönüz 390 Km Civarında Yol Yaptım :)

Ben Onu Üzmüyorum Oda Beni :) O Bir Çinli Değil O Bir Cinli E-Cinli :p :)

bana en fazla 6000 km dayanıyor sonra yag yaktyıgı için rektefiye oluyor .tabi arazi şartları yola göre çok fazla zorlu ve kumda silindie kaçıp daha çabuk bozuyor senin motor fazla km yapmış

Bence motor tek başına başaramazdı bunu. Düzgün de kullanılmış demek ki. Tebrikler.

Valla inanmayacaksınz ama bende de bir çinli var. 125lik vitesli bir alet... Motor 28.000 kmde daha motoru açılmadı kaldı ki karbüratörü bile sökülmedi. Zinciri, dişlisi değişmedi... Sadece 1 kere buji değiştirdi... Arka dişlinin tokozları değişti, bir de devir saati teli değişti o kadar... Yağını, benzinini koyup devam... Bir gün beni yolda bırakcak ama ne zaman:) şeytan kulağına tabi.. ama farkındayım debriyaj balataları falan bitti yani...

Debriyaja basmadan vites koluna bastım mı vites atıyor.. Bu debriyaj balatasından değil mi arkadaşlar? yanlış bişmiyorum....?

benzin hortumunu kontrol et aynı sey bi yakının tigerindede oluyodu benzin var hersey tamam motor calısmıyodu calıstıgındada 10 sn sonra stop ediyodu benzinlikte caresiz beklerken benzin hortumunun yarık oldugunu far ettim yarık olan yerden kesip takmıstık olay sonuclandı :)

benzin hortumunu kontrol et aynı sey bi yakının tigerindede oluyodu benzin var hersey tamam motor calısmıyodu calıstıgındada 10 sn sonra stop ediyodu benzinlikte caresiz beklerken benzin hortumunun yarık oldugunu far ettim yarık olan yerden kesip takmıstık olay sonuclandı :)

Yok Sorun Belli :) Kompresyon Sorunu :) Hava Egzosa Gideceğine Kranka Gidiyordu Abzürt Abzürt Yerlerden Çıkıyordu :) Toparlanmış Motor Az Sonra Almaya Gidicem :) İlk Defa 0 Motora Binicem :p :)

Motoru Dün Akşam 9 Gibi Teslim Aldım. Eski Pistonu Gördüm Ve Hayrete Düştüm :) Üzeri Kurum Bağlamıştı Tornavidayla Kazıdım Banamısın Demedi :) Ve O Halde Bile 80-90 Hatta Bıraz Daha Bastıgınızda 100 Göruyordu :)
Ustanın Bana İlk Soyledıgı Şey " Motoru Nerde Toplattın" Dedim 25.000 Dir Bende Hİç Motor Yaptırmadım Deyince Doğrudur Süper Toplanmış Hayran Kaldım Dedı :) Dedım Aynı Hayranlıkla Toplasaydın :)

kendı motorum 125 kt hıc rektefıye yada sekman atma ıslemı gormeden 80.000 km devırdım gel gelelım sımdı rektefıye olsada duzen yok artık motorda:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar