Üniversite Hocamın Bayan Şoförler İçin Önerisi

Ortada hayat tehlikesi varsa haklıyız:p, kendi hayatınızı da riske sokuyorsunuz başkasınınkini de, bir iş yapılacaksa hakkını verip en iyi şekilde yapılır ama gönülsüz meraksız mekanik sevgisi, sökme takma gibi şeyleri sevmeyen... bebekken araba kamyon oynamayıp oyuncak bebek tercih edenlerin trafikte işi olmaz.:queen:

genelleme yapmayı bırakın lütfen, aşın artık bunları biraz ya.
doğru ya erkekler trafikte gerçekten çok tehlikesizler,kazaların hepsini de kadın ssürücüler yapıor ya...
ozamann benim de yeni fikrim var,sizin ayrımcı fikrinizden daha adilce bence :wiinkk:

alkollü araç kullanan erkekler sarı,
babasının arabasını kaçırıp artstlik yapmak isteyen ehliyetsz erkekler mor,
dindar olanlar yeşil,
kürtler kırmızı,
kız tavlamaya çıkanlar tıstakçılar gri,
ne üdüğü belirsiz olanlar da turuncu plaka taksınlar..

nasıl fikir :cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben plakadan bahsetmedim ki:) tümüne komple oyuncak arabayla talim yaptırmak gerekir. Önce kumda kaldırım taşında oynasınlar sonra ehliyet alsınlar.:p

Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
Ben de öküzlere özgü plaka istiyorum. Varsın bayanlara özgü plaka olmasın, ama öküz oğlu öküzleri belli eden bir plaka uygulaması mutlaka devreye sokulmalı.

bugüne kadar bu forumda duyduğum en iyi fikirlerden biri :rendeer::cat: plakanın orta harfleri ÖKZ şeklinde olabilir mesela bu sayede uzak durup kendi canımızı koruyabiliriz en azından

Motosikleti
750x
Dünya üç beş bilgisizin elinde.
Onlarca her bilgi kendilerinde.
Eşşek eşşeği begenir üzülme.
Hayır var sana kötü demelerinde.. (!)

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
trafikten hepimiz şikayetçiyiz. üstelik, ilginçtir, kurallara uygun kullanan, yolunda gidenler de şikayetçi, her türlü kuralsızlığı yapıp trafiği bu hale sokanlar da şikayetçi.

bunun düzelmesinin yolu, plaka ayırmak,cezaları artırmak filan da değil.

ne zamanki sürücü kursuna gidenler, "para verdiği için mutlaka ehliyet almak zorunda, ilk sınavda geçemezse, ikinci sınavda mutlaka geçirin ve ehliyetini verin" zihniyeti biter yerine, "para vermiş olsa da, araba kullanmayı beceremeyen ehliyet alamaz ve trafiğe çıkamaz. kendini geliştirip adam gibi araç kullanana kadar 10 yıl da geçse, 20 yıl da geçse ona ehliyet verilmeyecek" zihniyeti gelir yerine o zaman birazcık daha düzelir trafiğimiz. tabii o da tek başına yeterli değil, trafik bir zincir ve bu durum zincirin sadece bir halkası. ama bir yerden başlamak lazım.

haaaa, plaka ayrımcılığı (her ne kadar şaka olarak dile getirilse de her şakada bir gerçek payı vardır felsefesi gereği ciddiye alarak yazıyorum) bu zincirin son halkası bile olamaz. zaten mantık olarak saçma. ben eşimin arabasını kullanacağım zaman ne olacak, pembe plakayı çıkarıp mavisini mi takacağım? yoksa koltuğa oturan kişinin cinsiyetini algılayıp kendiliğinden renk değiştiren plakalar mı icat edeceğiz?

genelleme yapmayı bırakın lütfen, aşın artık bunları biraz .
doğru ya, erkekler trafikte gerçekten çok tehlikesizler!..kazaların hepsini de kadın sürücüler yapıyor ...
ozaman benim de yeni fikrim var,sizin ayrımcı fikrinizden daha adilce bence :wiinkk:

dindar olanlar yeşil,
kürtler kırmızı,

:cat: güzel fikir !.. ::secreet:

Finans sektörü..... dolar yeşili

Sade vatandaş...... parlament mavi

Siyasiler .............. bukalemon

Futbolcular........... çift renk

Hukukçular........... siyah

Askerler............... haki yeşil

Bilişim................. uçuk mavi

Sağlıkçılar............ buz beyazı

Gemiciler............. deniz mavisi

Orman mühendisi.. abant yeşili

Gazeteciler.......... kirli beyaz

Havacılar............. ozon mavisi

Çiftçiler............... buğday

Müzisyen............. zeytin yeşili

Akademisyen........ uçuk gri

İç anadolu........... altın sarısı

Ege.................... cam göbeği

Akdeniz.............. turkuaz

Doğu................. antik beyaz

G.doğu.............. nar kırmızı

Marmara............ deniz yeşili

Karadeniz............ çelik mavisi & yayla yeşili

.

Bunun için farklı plakaya ihtiyaç olduğunu sanmıyorum. Zira azıcık trafiği okur ve önünüzde olup bitenleri iyi tahlil ederseniz bir sürücünün bayanmı erkek mi olduğunu çok rahat anlarsınız. Şahsen bugüne kadar "Bu kesin kadın" deyip yanıldığım hiç olmadı...
Ha ama hocanızın başına gelen gibi park halindeki durumlar için bir işaret olsada bayanlardan uzağa park edebilsek kötümü olur? Hayır olmaz tabii... :mrgreen:

Şahsen benim bir riskölçerim var. Trafiği paylaştığım araçları sürekli incelerim.

1) Bayan sürücü
2) Taksi, Dolmuş, Minibüs, Otobüs
3) Cep telefonu ile konuşan sürücü
4) Yan koltukta oturanla sohbet eden sürücü
5) İstanbul harici plaka

önümde arkamda bu riskleri taşıyan araçlar varsa derhal şeridimi veya yönümü değiştiririm hiçbirşey yapamassam sağa çeker beklerim. Hayal etsenize bayan sürücü cep telefonuyla konuşuyor ve İstanbul harici plaka. El bombasının pimini çekin yaşama şansınız daha yüksek o kadar diyeyim size... :pr:

Erkek ve kadınların kafalarının farklı çalıştığı göz önünde bulundurulursa, otomobilide bir erkeğin icat ettiğini biliyorsak.. Kadınlar kendi kullanabilecekleri otomobili icat etsinler.

Arkadaş burada bir noktayı düzelteyim hemen.

Mercedes ilk satılabilir otomobili yapmaya çalıştığı sıralardaki prototipi yalnızca ''Bayan Mecedes'' kullanıyordu ve 200 km gibi uzun mesafelere tek başına çıkıyor, annesini ziyaret edip dönüyor idi. O kadar usta bir şöför ve mekanikçiidi ki, o zamanki elektrik sisteminde oluşan bir arızayı saç tokası ile tamir etmiş ve bu mesafeyi yine tek başına dönebilmeyi başarmıştı. Bu başarısı reklam olmaya yetti ve Mercedes ilk ticari üretimine bu modelle başladı.:):rendeer:

Mercedes ilk satılabilir otomobili yapmaya çalıştığı sıralardaki prototipi yalnızca ''Bayan Mecedes'' kullanıyordu ve 200 km gibi uzun mesafelere tek başına çıkıyor, annesini ziyaret edip dönüyor idi. O kadar usta bir şöför ve mekanikçiidi ki, o zamanki elektrik sisteminde oluşan bir arızayı saç tokası ile tamir etmiş ve bu mesafeyi yine tek başına dönebilmeyi başarmıştı. Bu başarısı reklam olmaya yetti ve Mercedes ilk ticari üretimine bu modelle başladı.:):rendeer:

o zaman erkekler mercedes kullanmasın:p:p

Mercedes'ten daha eskiye dayanıyor otomobil literatürü.
1769 — Kendi kendine hareket hareket eden ilk araç Fardier Fransız mühendis ve topçu yüzbaşı
1769 Fardier
Nicolas Joseph Cugnot (1725-1804) tarafından yapıldı.
1769cugnotsteamtractor3.jpg

Daha sonrasında da Henry Ford'un bilinen Model T'si geliyor.
Kaynak: Wikipedia

Son düzenleme:

asm

Kadın şoförler hakkaten ayrı bir sorun fakat inanın ülkemiz trafiğinde kadın şoförlerden çok daha tehlikeli şekilde araç süren milyonlarca erkek sürücü var!

Trafikteki kadın sürücülerin %80'i trafikte tehlike arz edecek şekilde araba kullanıyorsa erkeklerin de %70'i iyi aynı durumda bence.

Ülkemiz trafiğinin keşmekeş olmasının tek suçlusu kadınlar değildir.

Kadın sürücülerin çoğundan ben de hoşlanmıyorum fakat bizim sürücülerimizin çoğu trafik nedir bilmiyor veya trafik kurallarına uymuyor.

Kadın şoförler hakkaten ayrı bir sorun fakat inanın ülkemiz trafiğinde kadın şoförlerden çok daha tehlikeli şekilde araç süren milyonlarca erkek sürücü var!

Trafikteki kadın sürücülerin %80'i trafikte tehlike arz edecek şekilde araba kullanıyorsa erkeklerin de %70'i iyi aynı durumda bence.

Ülkemiz trafiğinin keşmekeş olmasının tek suçlusu kadınlar değildir.

Kadın sürücülerin çoğundan ben de hoşlanmıyorum fakat bizim sürücülerimizin çoğu trafik nedir bilmiyor veya trafik kurallarına uymuyor.

:cat: yazdıklarına katılmamak mümkün değil.. :cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:46 ----------

Proje güzel olabilir.
Fakat bayan sürücülerin ele alınmasindan önce trafigi bir bayandan daha cok tehlikeye sokan, kirmizi ışıkta geçen, direksiyon başında, alkol, uyuşturu alan bizler hakkında bi önerisi olan varmı? :silent:

:cat: doğru söze ne denir !... :cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:49 ----------

genelleme yapmayı bırakın lütfen, aşın artık bunları biraz ya.
doğru ya erkekler trafikte gerçekten çok tehlikesizler,kazaların hepsini de kadın ssürücüler yapıor ya...
ozamann benim de yeni fikrim var,sizin ayrımcı fikrinizden daha adilce bence :wiinkk:

dindar olanlar yeşil,
kürtler kırmızı,

:cat:Tabiki bu kadar böcek arasında '' bir çiçek '' de haklıdır..:cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:51 ----------

erkek sürücüler tabiki hayvanlığın dibine vuruyor, inkar edilemez bi gerçek ama kadınların ne zaman ne yapacağını tahmin edemiyoruz., sorun bu işte. önlem alma ihtimali yok. tek çare uzak olmak.

:cat:'' bu mantıkda zaman zaman doğruluğunu teyit etmekte ''

Sonuçta herkes ,kendi penceresinden baktığında son derece haklı..:cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:54 ----------

bu aralar herkesi üniversite hocası yapıyorlar. aslında örtmen demek daha doğru olur ama ne öğretirler henüz çözemedim.

:cat:'' felsefi açıdan bakılığında; buda yabana atılır bir yorum değil ! '':cat:

Aynı şekilde, bu başlığa yazan yorum yapan kişiler ; kendine göre haklıdır..

Önemli olan müşterek noktada buluşmayı becerebilmek ve trafiğe çıktığımızda;

yaşlı,genç, hızlı, yavaş,eski,yeni, güçlü, güçsüz, büyük, küçük, iki teker, dört

teker , yağmur,çamur, sis, fırtına,kar,kış,yaz, güneş, bulut demeden ; sevgi

saygı ve yasalara bağlı olarak medeni insanlar gibi araçlarımızı kullanalım..

Gerisi teferruattır..

Bayan sürücü olayı sadece ülkemize özgü bir durum değil. Evrensel bir gerçeklik. Türkiye haricinde İsrail,Azerbaycan,Fransa gibi birkaç ülkede araç kullanmışlığım var. Gördüğüm her heryerde kullanım tarzları aynı. Refleksleri birkere çok zayıf, bir karar vermek için 10 kere sorgulama yapacam derken kazaya sebebiyet veriyorlar. Ne zaman gördüysem acemileri sol şeritte en yavaş hızla gider çoğu zaman. Uyarsanda şerit değiştirme becerisini gösteremez, kilitlenir kalırlar. Allah'tan onlar için otomatik vitesli arabalar var yoksa manuel viteste trafiğin canını okurlar. Ümraniye tepeüstünde acemi olduğunu gördüğümden 5 metre mesafe bırakmama rağmen arabayı kaydırıp tamponuma vuranınıda gördüm. Velhasılı ayrımcılık olarak söylemiyorum ama bayan şöförlerde bazı yetkinlikler ya hiçyok çok zayıf. Fizyolojik bir durum söz konusu.

Tecrübelerime göre ve genellikle erkek sürücüler bilerek kural ihlali yapıyorlar ve agresif kullanıyorlar. Kadın sürücüler ise farkında olmadan kötü araç kullanıyorlar. Ve doğal olarakda uyardığınız zaman ne yaptımki diyerek etrafına bakıyorlar. Tavsiyem, kaza durumlarında (inşallah olmaz) kadındır, korkmuştur demeyin ve biraz bağıra çağıra tepkinizi belli edin. Alttan alırsanız ters yönden gelse bile tepenize çıkar. Sizde lanet olsun diyip bırakıp gidersiniz. Eşim her gün araç sürmesine rağmen trafikte tuhaf bir şekilde ilerleyen araç görürse kesin bayandır diyor ve hemcinslerini eleştiriyor. Sonuç olarak bu durum genetik yapı meselesi. Çözüm ancak kadınların DNA' larıyla oynanması halinde gerçekleşebilir.

Not: Söylediklerim herkesi kapsamaz, kadınları aratan erkek sürücüler olduğu gibi, süper kadın sürücülerde var.

Son düzenleme:
Super Moderator
bir iki sene önce başımdan geçen olayı size anlatayım bende
o sıralar maşallah bütün hata yapan bayanlar bana denk gelirdi trafikde
erkek yokmuydu hata yapan onlardan da vardı ama bayanlar kadar çok denk gelmedi çekiyormuyum ne :p
sokak arasında yokuş aşşağı iniyorum arkamda bir araç belirdi sola döneceğim için sinyalimi yaktım
sola doğru yanaşıyorum arkamdaki aracı kontrol ediyorum aynadan ilginçtir oda sola yanaşıyo
ben biraz daha sola yanaştım sokağın başına gelmek üzereyim aynadan takip ediyorum arkamdaki aracı tam döneceğim sırada bi baktım solumdan gazladı geçti :farao:
frene asılmamla beraber son anda aracın sağ arka kapısını teğet geçtim ve durdum
aynama bakmasam ve dönsem şu an burda olmayabilirdim :pale:
ben tabi durunca el kol hareketleri ile bağrındım ama araç durmadı gazladı gidiyor
camlarda siyah görmedim içindekini
o an ileride ışıkların olduğu geldi aklıma ve dedim nasılsa orda durcak neden hesap sormuyorum sonuçta beni öldürebilirdi canıma kastetti
gazladım peşine ama oda ne beni görünce oda gazladı ama yaklaştım araca aha dedim kırmızı yandı duracak
beni görmüş olmalı ki kırmızıda karşı şeride geçti dedim durursam adiyim yakalıcam
karşı şeride geçince ileride bi ışıklar daha var baktım ilerde kırmızı yanıyor araclar durmuş mecbur buda durdu tabi

yanına yanaştım camlar siyah kapalı içerde cep telefonunun ışığını gördüm cama vurdum
açsana die bağırıyorum adam çıksında dalıcam öle hırslanmışım
cam açıldı yavaştan bi baktım bi bayan
o an "görmüyormusun sinyali öldürcektin beni" diye bağırdım yılın cevabı geldi
"ben seni görmedim kusura bakma"
allah trafikde araba kullanan bayan şoförlerden hepimizi korusun
tüm bayan sürücülerde kendilerinin yada bi tanıdıklarının çok iyi kullandığını iddaa ederler
ben hiç iyi kullanan bayan araba sürücüsü görmedim ama itiraf etmeliyim nasıl oluyorsa motosikleti daha iyi kullanıyorlar
o konuda haklarını yemiyeyim

Son düzenleme:
Ben de öküzlere özgü plaka istiyorum. Varsın bayanlara özgü plaka olmasın, ama öküz oğlu öküzleri belli eden bir plaka uygulaması mutlaka devreye sokulmalı.

hangisinden bahsediyorsun kardeşim hangi birinden direksiyona geçince öküzleşen nice kalender adam gördüm ben daha birkaç saat önce dağ gibi Emre'yi öldürdüler

senin canın yanmış o yüzden kadınlara böle bir uygulama yapılsın diyorsun. bence çok yanlış bir düşünce içindesin kadınlara pembe plaka takalım demek potansiyal acemi şöferler demekten ne farkı var bu düşünce sağlıklı bir görüş çıkmaz sana örnek vermemi istersen
şöleki (kadınlar kusura bakmasın) eğer bir kadın bir aracı hatalı kullanırsa bütün kadınlar hatalıdırmı diyeceğiz peki bu hayatla ilişkiyle alakalıysa şu kişi birini aldattı bunların topuda böledirmi diyecez yapma dostum herşey okadar basit diil benimde şikayetim var mesela ama kadın şöferlerden deil minibüsçülerden kamyonlardan tırlardan ve tabi en fazlada halk otobüslerinden bunların kaçını kadın kullanır sizce ? ön yargınızı kırın dostum herkes bir bireydir ve kimse kimseye benzemez ::shhh::

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar