Motorum Çift Xenon'u Kaldırırmı

Merhaba Arkadaşlar Asya 150-T1 Motorum Var (Uzun Şasi Olan)
Motoruma Xenon Takmak İstiyorum Ama Tek Xenon Takmak İstemiyorum Acaba 2 Xenonu Motorun Elektrik Tesisatı Kaldırırmı ? Özelliklerine Baktım 6 Amper (Çift Olunca 12 Ama Bir Kaç Dakika Sonra 2 Si 7 Ampere Düşüyormuş) 35w Yazıyor

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
xenon, halojen ya da flamanlı ampuller gibi değildir. 10-12 volt arası gerilimde çalışırlar ancak mesela gerilim biraz daha düşük gelirse, ateşleme yapamazlar. düşük gerilimde flamanlı ya da halojen ampuller zayıf da olsa yanarlar (sönük kalırlar ama yanarlar). oysa xenonlar ateşleme yapabilmek için stabil gerilime ihtiyaç duyarlar.

eğer motosikletinizde farlarınız direkt kontağa bağlıysa, yani farlarınız için bir açma kapama anahtarı yoksa ve kontağı açınca yanıyor, kapatınca sönüyorsa, bu farlar motor çalışana kadar enerjisini aküden alıyor, motor çalıştıktan sonra alternatörün ürettiği enerjiden yararlanıyor demektir. bu durumda eğer akünüz zayıfsa ve kontağı ilk açtığınızda xenona gelen gerilim ateşleme gerilimini altında kalırsa, xenonlarınız 1-2 defa kırpışır ve sonra korumaya geçip yanmaz. ama farlarınız kontağa bağlı değilse ve siz açıp kapatıyorsanız o zaman motor çalışana kadar kapalı tutup, motor çalıştıktan sonra açacak olursanız hiç bir sorun yaşamazsınız.

aynı şekilde eğer kontağa bağlı ise bunu siz kontaktan ayırıp anahtar eklerseniz de xenon kullanma şansınız olacaktır.

ancak burda bir noktaya daha dikkat etmek gerekir. genelde bir çok motorda altrnatörler maalesef zayıf ya da zaman içinde yaşlandığı için ürettiği enerji zayıflıyor. veya konjektöre ya da diğer tesisata bağlı olarak zayıf kalabiliyor. bazı motorlarda görürsünüz, gaz verip devri yükseltince flamanlı ya da halojen farları daha güçlü yanar, rölantiye düşünce sönükleşir. bu da yine düşük gerilim göstergesidir ve alternatör, konjektör ya da tesisat problemidir. yine böyle bir problem varsa da sorun yaşayabilirsiniz. bunu da düzeltmek gerekir.

ama tüm bunları kontrol ettikten ve gereken şartları sağladıktan sonra motorunuzda xenon kullanmamanız için hiç bir sebep yok. çünkü xenonlar, bir çok flamanlı/halojen ampule göre çok daha az akımla çalışırlar.

ek bir bilgi daha : o ilk çalıştırmada daha yüksek akım çekip, sonra akımın düşmesinin sebebi şu ki, xenon gazı, ilk ateşlemede 23bin volt gibi yüksek gerilime ihtiyaç uyar. ateşlemeye kadar bu gerilimi sağlamak üzere yüksek akım çekilir. ateşleme gerçekleştikten sonra ise 85 volt düzeyinde bir gerilimle xenon gazı akışkanlığını devam ettirir. bu nedenle de çekilen akım düşer...

Teşekkürler.Motorumda Far Açma Kapatma Düğmesi Mevcut Takıp Deniyip Bilgi Vericem:)

Gunmember..Akü ilk ateşlemeyi yapsa dahi alternatör çift xenon'u kaldırmaz T1'de..

merhaba bende cbr 150 var far ampulunu degıstırdım fakat ondan sonra akum cok cabuk bıtmeye basladı rolenın akunun bıtmesıni engellermı veya ıkı aku takılırmı (nasil) takılırsa dinamo ikisinide sarj edermi lutfen yardım edın tedekurler

çift xenon vardı 600f imde fakat servise götürdüğümde alternatör ün yanmak üzere olduğunu söylediler sakın takmayın çift dediler açmasanız bile dierini akım çektirğini sölediler tavsiye etmiyolar.

Halojen farların iç yüzeyinde bulunan reflektörler, halojen ampul ışıma geometrisine uygun olarak tasarlanmışlardır. Çok farklı bir ışıma geometrisine sahip xenon ampulleri beklenilen performansı vermeyecek ve üretilen ışıma miktarı daha fazla olsa bile far içindeki reflektör uygun olmadığı için üretilen ışık yol yüzeyi yerine alakasız yerlere yansıtılacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar