sorun yok hallolmuştur.
Son düzenleme:
arkadaslar deponun ıcındekı pası nasıl temızlerız.....ben gecenlerde aku asidiyle temızledım baya bı pas cıkardım......ıyı sökmus pası yanıı.....sonrada musluktakı suzgecı erıtmıs...ıcınde kalan pasıda komple karburatöre sokmus......nörecık sımıd depodakı pası komple atmak ıcın.........
dıslı oranlarını hesapla motoruna gore http://www.sprocketcalculator.com/ ondan sonra dıslıyı tak ona gore motorun gucu yetmeyebılır demek ıstedıgımı daha ıyı anlyacaksın
Honda spacy 110 maxi scooter için hangi madeni yağı önerirsiniz.yağ konusunda hiç bi bilgim yok.teşekkürler
merhabalar 250cc su sogutmalı motorumda çok ilginç bi sorunla karşı karşıyayım.motora tek kişi bininci hiçbir problem yok ancak iki kişi bindigimde bir süre sonra gaz kesiyor ve stop ediyor.biraz durduktan sonra tekrar çalıştırıorum gene 2 kişi biniyorum ya gidiyor yada tekrar stop edebiliyor???soğutma sistemiinden süphelendim ve tüm kontrolleri yaptım.müşür fan swich karbiratör suyu gibi bunlar ok.anacak bişeyi fark ettim kapalı otoparkımda rölantide motoru ayaklıkta çalıştırıorum aşırı derecede ısınıyor.hararet ibresi daha 5 dk gecmeden hareketleniyor:S daha ilk çalıştırdıgım süre içerisinde 5 10 dk larda sanki yola çıkmışım yormuşum gibi bi durumla karşı karşıyayım.tecrübesi önerisi olan varsa cvplarınız beklıorum motorseverler....
40yada 50 numara api sg ve üstü peerformans seviyesinde istediğin yağı kullanabilirsin.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:09 ----------
Motorunda benzin otomotiği görevi gören benzini vakumlayan diyafram mantığı ile çalışan bir parça var, bu parça iki kişi bindiğin zaman fazla güç verdiğin için gazı daha fazla açtıığın için daha fazla ısınmakta veısındığı zaman içindeki diyafram vakum dolayısı ile sıkışmakta. Motor doğal olarak stop ediyor. Bir süre beklediğin zaman soğuyunca geri açılıyor diyafram çalışotırıp devam ediyorsun. Bir servise götürmelisin motoru, hallederler..