ismail dostum motolu nerden buldun yaaa fiyat uygun izmire gidebilsem bakıcam ama olurda bakıp bulamassam bana gönderebilirmisin hacı bujiylen birlikte bu arada maşallah 20000 ne dayanmışın valla ben 26000 oldum halen gazlamaya devam cbfle :rendeer::wiinkk:
Selamlar Murat;
Geçenlerde buradan özel mesaj attım ama sanırım farketmedin

Motul yağı Ankara'da bir kaç yere sordum bulamadım. İnternetten Fatih Kılıçlı'dan sipariş geçeceğim.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...et-motul-5100-4t-15w-50-motosiklet-yag/detay/
Abi bende 15.700'lere geldim..Bakım periyodun ne şekilde senin..
Bildiğim kadarıyla kendin yaziyodun..
Ben 14 binde aldım 2 kere yağ değiştirdim..Hava filtresi..Zincir temizliği komple söktüm gaz yağıyla filan..
Şuan benim gördüğüm zincir-debriyaj değişmesi gerekiyo..
ön diskten vik vik diye gelen bi sesten başkada sorunum yok..
Evet Emrah bakımları kendim yapıyorum, genel olarak
her 2 bin km.de yağ değişimi (ve hava filtresi temizliği)
her 4 bin km.de hava filtresi değişimi
her 8 bin km.de buji değişimi gibi periyodik değişen parçalar var.
geçenlerde paylaştığım tabloda şu şekildeydi:
Beyler bizim cbf'lere bu linkteki gibi çakar ledli flaş lamba takmak sizce nasıl olur...
Kanunen bir yasaklığı vs. herhangi bir pürüz doğururmu?...
http://urun.gittigidiyor.com/80-Ledli-Flasli-Cakar-lamba-mavi-kirmizi_W0QQidZZ21986255
Mehmet hocam; benimde bildiğim kadarıyla polis yakalarsa cezası var. Aslında araçların bizi farketmesi adına harika birşey ama yasal olmaması can sıkıcı.
aklıma gelmişken bugun şehir içinde vites atmadan gezip keyif yapmak için scoter aldım ön arka disk fren arka frende disk olması da süper bir şey miş
Kaptanım, sukutırın hayırlı olsun. Kazasız belasız kullan.
Birkaç gündür yazamıyordum dostlar, dünden önceki gün yine bir kaza geçirdim ve bu kazanın şokunu ve bedelini yeni atlatıp şimdi yazabiliyorum.
Arkadaşlar, dünden önceki gün, İstanbul Kabataş-Tophane istikametinde aşırı trafik vardı ve yağmur hafiften yağıyordu.
Ben gerizekalı da tramvay yoluna girdim ve yoluma devam ediyordum.
Tramvay demirleri ıslak, ben tekrar yola girmek istedim fakat lastiklerim (lastiklarım duroydu ama hangi lastik olsa kayardı) kaydı ve kendimi yerde buldum.
Hasar: Far koruma demiri parçalandı, far koruma demirinin farın altından bağlanan kısmı far çerçevesi, far tası ve far camını kırdı.
Ön çamurluk kırıldı.
Sağ ön grenaj kırıldı.
Fren levyesi eğildi.
Bacağımda iki adet madeni 1 TL büyüklüğünde yanık-sıyrık var.
Dün motorun tamir masraflarını araştırmak için Anes Motor'a gittim.
Çamurluk, sağ ön grenaj, fren levyesi, far çerçevesi, far, çamurluk için işçilik dahil 460+-50 TL dediler.
Ben de Sirkeci Sürat Motor'dan;
Fren levyesi, ön çamurluk, far, far çerçevesi (ön camla beraber verdiler çok sevindim), ön sağ-sol grenaj + 3 adet de bunge, toplamda 250 TL verdim arkadaşlar, montajını da Fulya'da bir motor tamircisinde 50 TL'ye yaptırdım.
Ayrıca arkadaşlar Buz Motor'dan da 170 TL'ye miş taktırdım. Buradan duro kullanıcılarına sesleniyorum..."GEÇ OLMADAN MİŞ TAKTIRIN". Tamam pahalı falan ama arkadaşlar yemin ediyorum ben farkı hissettim, beni bırakın, artçım farkı hissetti ve artçım bir motorcu değil arkadaşlar, sevgilim.
İşte arkadaşlar 2 kısa günün 300 TL'lik zararı...
Ah Erdi, büyük geçmiş olsun, üzüldüm yahu

ale:
Yağmurlu olmayan havalarda bile tramvay veya tren hemzemin geçitleri motosikletler için çok tehlikeli, yağmurlu bir havada bu risk üçe dörde katlanıyor.
Olan olmuş artık, tekrardan geçmiş olsun. :rendeer:
arkadaşlar bende cbf150 almayı düşünüyorum. 2007 model 7350km'de 2700TL ye buldum bir tane siyah motorun yatması var. ön sağ sol grenajda boya işlemi görmüş ama motor kapaklarında felan herhangi bir çizik felan yok zaten koruma demiri var. Vida boyaları felan orjinal duruyor. bu fiyat nasıl sizce.
orjinal ön lastiği kaç km.de bitirir ortalama olarak çünkü ön lastik yeni değişmiş. böylece yaklaşık km tahmin edebilirim.
Ön lastik değişimi ile bence tahminin doğru olmaz. Ben yeni sıfır motorumu aldıktan sonra daha 2 bin km. civarındayken duroları değiştirmiştim. Bir çok kullanıcıda böyle yapıyor.
Fiyat güzel ama km ve model biraz tezat geldi bana, eğer sahibini şahsen tanımıyorsan büyük ihtimalle piyasadaki km.si düşürülmüş motorlardan olabilir. Çok dikkatli ve pimpirikli davran. Motorun herşeyini sorgula.
Özellikle fren ve debriyaj manetlerinin boyasının durumu. Ayak peglerinin lastiklerinin durumu gibi çok akla gelmeyen ama uzun km. yapınca aşınan parçaları gözle dikkatlice incele.
Bu arada japon malı Cateye OS 1.1 Km saatini bağladım, bir gezinti yaptım küsüratına kadar ölçüyor. Uzun yol yapmadığımdan 80km yi geçeımedim, yani 120 ye kadar ölçse bana yeter zaten de ölçer gibime geliyor. Tam testten sonra sonuçları paylaşırım. Göstergeye göre doğru ölçüyor. Lastik ebadını tam olarak girdim. (1869mm) km yi 73.2 gibi küsüratına kadar ölçüyor.
Hocam zahmet olmazsa resim ekleyebilirmisin acaba? Gidonda hangi konuma sabitledin o aparatı? Benimde aklımda olduğu için bu projeye hız verebilirim. Birde kablolu demişsin ama hızı okumak için mıknatısmı kullanıyor yine ?
arkadaşlar güzel bir motor buldum. onu kaçırmazsam motorumu satmaya niyetliyim.
kaçırırsam kullanmaya devam edeceğim. ilanımın linki aşağıdadır.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...odel-7-bin-kmde-garantili-honda-cbf-150/detay
ilgilenen özelden ulaşabilir ilan henüz pasif tel numaram görünmüyor olabilir.
pazarlık bir miktar olabilir. siz bakmayın yazılana

abuk sabuk gelmesinler dedim.
Bu günleridemi görecektik

:mrgreen:
Hayırlısı olsun Evren. Senin motorun kadar temiz 2.el bir motor bulunamayacağını düşünüyorum.
Eğer almaya niyetli arkadaşlar varsa "sıfır makine" niyetine çok rahat alabilirler. :cat:
Bu arada benim de 2007 model 18000 de bordo CBF 150 m var , forumu da takip ederim ama hiç yorum yazmamıştım. Bi foto çekerim birazdan..
Bu arada nokia reklamcısı gibi oldum alakam yok sadece şu hız ölçme işi için ekstradan masraf yapanlara bir fikir olsun diye söyledim..
Nick olarak cbr125 ve avatardada cbr gözükünce heralde cıbırcısındır diye zannetmiştim ama hem minik ebatlarda olan hemde yedek parça fiyatlarında Cbr1000RR ile yarışan cıbır 125'i terkederek hakyolu bulmuşsun sende

:cherry:
Evet taze çektim motor daha sıcak
İlk resimde 19km/h gösteriyor gps ikinci resimde 20km/h
Buyrun
Paylaşım için teşekkürler, aynı telefondan bizim biraderde de var, gerçekten GPS modülü çok başarılı.
Yalnız resimlerden benim aklıma takılan nokta şu oldu.
Kontak kapalı (off) vaziyetteyken 2.vites ve 20 km./saat hıza nasıl ulaşabildin?