Motosikletim tat vermiyor (yardım)

Merhabalar....
Motorunuzdaki problemin iki nedeni olabilir.
1- Uzunca süredir gevşek kayışla ilerliyordunuz. Ayrıca kavrama bilyalarınız aşınmıştı. Buda motorunuzun normalden daha devirli çalışmasına, kalkışlarda daha yüksek devirlerde daha uzun süre kalmasına neden oluyordu. Yeni kayış yeni tahsik seti ile motorunuz normal kalkışını daha yüksek aktarma oranıyla gerçekleştirmekte, buda size daha sakin kalkış yapmanıza neden olmakta.

2- Yine yukarıda belirttiğim nedene ek olarak, motorunuzun eskiyen bujisi, ayarsız karbüratörü eski kayışınızda yeterli performans verirken, yenilenen kayış ve artan aktarma oranı ile zayıf motor daha yavaş kalkış yapmaktadır. Buji, karbüratör hava ayarı kontrol edilmelidir.

sağolasın teknikhoca dun motorcuya gittim 3 km bindi gezdi normaldiyor . ama benzini fazla yaktıgı ıcın değiştiricek kayısı . bu sabah bende baktım o kırbaç sesi dedigim ses cıkmadı acaba kayıs yerınemı alıstı anlamadım

1- Uzunca süredir gevşek kayışla ilerliyordunuz. Ayrıca kavrama bilyalarınız aşınmıştı. Buda motorunuzun normalden daha devirli çalışmasına, kalkışlarda daha yüksek devirlerde daha uzun süre kalmasına neden oluyordu. Yeni kayış yeni tahsik seti ile motorunuz normal kalkışını daha yüksek aktarma oranıyla gerçekleştirmekte, buda size daha sakin kalkış yapmanıza neden olmakta.

bu dedigin aklıma birsey getiriyor . nomalde kayıs koparmadan once kalkarken ilk gaz verdıgımde hız 50 ye kadar cıkıyordu sımdı ısı ilk gazda 30 a kadar cıkıyor . yüksek devirdenmı kaynaklanıyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
Merhaba arkadslar . okumus olanlarcarsa gecen haftalarda motosikletim kayış kopardı. ve ogunden sonra motorun kalkışı ve hızlanması zayıfladı . devrini aldımı hızlı gidiyor ama . 50 km hıza ulasana kadar cok zaman geçiyor eskısı gibi değil . kayıs kopardıgı gun değişsenleri .

kayış(bando)
havafilitresi
yağ (20-50)
ön varyatör ve tahrikseti

bunlar değişti sorun nerdedir acaba ? yardımlarınızı onerilerini beklıyorum . motorcuya götürdüm söktü baktı tahriksetinden biri sıyırmıs değiştirdik . ama gene aynı .

aynı problemi bende 50cc lik küçük scooterimde yaşadım sanırım problem ön varyatör içindeki ağırlıklardan kaynaklanıyor ,benimde ön varyatör değiştikten sonra içindeki bagalar daha ağır olanları ile değişmiş bu yüzden motor daha geç devirleniyor daha geç süratleniyor,bunun bi dezavantajı geç hızlanma ve devirlenme şeklinde ,birde avantajı var daha düşük benzin tüketimi :queen:

aynı problemi bende 50cc lik küçük scooterimde yaşadım sanırım problem ön varyatör içindeki ağırlıklardan kaynaklanıyor ,benimde ön varyatör değiştikten sonra içindeki bagalar daha ağır olanları ile değişmiş bu yüzden motor daha geç devirleniyor daha geç süratleniyor,bunun bi dezavantajı geç hızlanma ve devirlenme şeklinde ,birde avantajı var daha düşük benzin tüketimi :queen:

şimdi kayısı değiştirmedım normale dondu gibi kırbaç sesi dedigimn sesde kesıldı . birde bouyle benzini deniyecegım cok yakarsa gene bakıcalar caresine . işimiz deneme yanılöa yontemıne kaldı vallahi .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar