Gezi çok güzel olmuş, resimler için teşekkürler, bazen ıslak havada sürüş çok keyifli olabiliyor.
Tabi ekipmanlar tam olunca
Singapur forumunda cevap gelmiş, adamlar çinden hongkong'dan gösterge bulup getirtemediklerinden takıp deneyememişler, o yüzden de boşluğa uyan bir devir saati bulup mevcut göstergeyi modlamışlar. Yani dişe dokunur bir cevap alamadık.
Bu arada hafta sonu dayanamayıp büyük bakıma girşitim, an arka dişli, zincir, ön arka lastik, ön fren bakımı balata ve rulman değişimi yaptım.Sigortalarını değiştirdim, hava filtresini değiştirdim. Zincir başta çok kısaymış gibi geldi ya da eski zincir gerçekten çok sünmüş. Saydım baklala sayısı aynı. Arka dışli takozlarını da değiştirdim. Zincir sıkıydı ama bir 30km yapınca baktım biraz gevşemiş. Yalnız dikkatimi çeken bir şey oldu. Motoru orta sehpaya aldığımda arka tekeri çevirdikçe zincir bir gerginleşiyor bir gevşiyor, bu arada teker de yere bir sürtüyor bir sürtmüyor. Acaba tekeri tam ortalayamadım mı. Ya da milde bir eğrilik mi var. Arka rulman da almıştım ama üzerindekiler iyi durumdaydı değiştirmedim. Acaba bu gevşeklik sıkılık takozlardan mı kaynaklanıyor. En kısa zamanda boşluğu alıp tekrar bakacağım. Bunca şey ilk başta kolay gelmişti ama işe girişince çok kolay olmadığını anladım. Neyse bana bir hayli tecrübe oldu. Zinciri ismail beyden alacaktım fakat cumartesi günü birden esince gidip malzemeleri aldım, kayınpederin işyerinde motora bir daldım akşamı etmişim :mrgreen: İsmail bey'in verdiği bilgiler çok işime yaradı buradan tekrar kendisine teşekkür ederim. Bir tek buji işi kaldı onu da müsait zamanda değiştirdiğimde motorumun büyük işini halletmiş olacağım.
Rica ederim, estağfirullah. Bildiklerimizi paylaşmazsak, bilginin ne önemi var ki?
Yeni parçalar hayırlı olsun. Aldığın parçaların marka modellerini ve kaç liraya aldıklarını yazarsan bizler için ve yeni arkadaşlara fikir vermesi açısından güzel bir kaynak olur.
Singapur forumundaki arkadaşlarla kaderimiz aynı demekki. Onlarda da Honda Singapur

parçadan kaçmış. Şimdi şöyle bir düşünce aklıma takıldı. Hangi ülkelerde devir saati olacağına Honda Genel Merkezmi karar veriyor acaba yani şu şu ülkelere şu motoru satalım bu ülkelere devir saatli olandan gönderelim gibi. 3.Dünya ülkesi muamelesi, ne garip iş :silent:
Zinciri yeni taktıktan sonra zaten biraz kullanıp (5-10 km) sonra asıl boşluğunu ayarlamak gerekiyor. Arka lastiğin iki tarafındaki gergi somunlarını gevşetip oradaki çentikler eşit ölçüde olacak şekilde sıkılması gerekiyor. (Eğer motor çok kirli kalmışsa bu çentikler kir veya pas yüzünden gözükmez hale gelmiş olabilir.)
Aksi taktirde arka teker yan yan gidebilir
Zincir boşluğu kullanma kılavuzuna göre 2-3 cm arasında esnemeli. Kılavuzda güzel açıklanmış bu konu:Sayfa 76.
Buradaki yazılan 3.madde ise bahsettiğin problem sanırım.
Bu durum zincirden veya dişlilerden olabilir. Bunları yeni değiştirdiğine göre aklıma tek gelen ihtimal şu, yeni zinciri kaç bakla olarak aldın? Genelde piyasada 128 bakla olarak zincirler var. Bizim cbf 126 bakla kullandığı için 2 bakla sökülmesi gerekiyor.
Bildiğiniz gibi bakla sökme işleminin özel bir aparatı var onunla sökülmeyipte,
farklı bir yöntemle sökerken aşırı güç uygulanırsa baklalardan bazıları zarar görebiliyor. Bu durumda da zincirin bazı yerleri daha sıkı bazı yerleri biraz daha gevşek olabilir.
günaydın arkadaşlar pazar günü ikinci kazamı yaptım ama bu sefer benim ecemiliğim ve dikkatsizliğimden kaynaklandı önümdeki araba ya biraz yakın gidiyordum karşıdan cbf geliyordu ona bakıyordum önümdeki araba durmuş frenlere acamice bir asıldım ön teker kaydı motor sağa tarafa yattı fort transit cornete soldan vurdum biraz hızım vardı ama motoru yere yatırınca sadece forta dokundu.motorda ki hasar grenaj tırnakları kırıldı direksiyon yamuldu sağ sinyal çizildi yeni yapıştırdığım stikır çizildi bende hiç bir şey yok kask mont ve dizlik vardı şükrolsun ucuz atlattık şehir içinde daha dikkatli olmak lazım.ama benim ön frende büyük ihtimal bir sorun var esneme yok resmen motorda. ustaya götürdüm balata ve diski temizleyeceğini söyledi ve fren hava yapmış olabilir dedi ama sanki benim amortisorde bir sertlik var bugun grenajı iran yapıştırısı ile yapıştırıp cizik yerlere parça poya yapılacak.ilk kazam kadar üzülmedim

allah cümlemizi beterinden saklasın..
Geçmiş olsun Ferhat. Allah başka kaza bela yaşatmasın. :rendeer:
Motosiklette aşırı şekilde dikkatli olmamız gerekiyor. Anlık bir dalgınlığın sonucu çok ağır olabiliyor.
Allahtan sende önemli birşey olmamış. Motor bir şekilde halledilir.