Ruhsata bakarsanız c4 yazmaması lazım ruhsatta C ibaresi mevcuttur sadece VT750 C yazar yanlızca sondaki rakamın yıl ifade ettiğini ise bir çok forumdan okudum ayrıca fuar sırasında görevliden de aynı yanıtı aldım.
Ruhsatta C bile yazmıyor Honda ŞADOV yazmış memur zaten :cherry:
Vibrasyonu nasıl yorumladığınıza bağlı zangır zangır titreme yok ancak altınızda 750cc lik bir dev olduğunuda hissediyorsunuz. Bahsettiğim farkı anlamak için önce bir 4 silindirli makine kullanmanızı öneririm farkı o zaman daha rahat anlarsınız.
Anladım ne demek istediğinizi ama ne bileyim arkadaşlardan CBF 1100 (yoksa 1000 miydi? :silent: tarzım değil ya dikkat bile etmedim..) Gold Wing, Electra filan alıp sürdüm ağırlık ve torque farkı hariç bir şey yaşamadım. Daha bir dikkatli bakacağım bir dahakine...
Ben artçı aldığımda hiçbir zaman yaşadığınız sorunu yaşamadım sissybar ım olmamasına ragmen arkamdaki kişiyle durmaksızın 40 dk kadar yol yaptım 100-120 arası hızlarda indiğinde hoplayıp zıplıyordu süper diyordu

artçım olanların sayısını tutmadım hiç ama epey kişiyle şehir içi şehir dışı(200km yi geçmeyen) seyahatler yaptım sorunlu olana rastlamadım hiç. Benim kilom 80 genelde arkamda kendimden kiloca daha aşağıda olanlar oturuyor (bayanlar)
Bayanlar... hmmm bunu yaşımı ve de evli olmamı kafama vurmak için dediniz di mi ? ::cekic:: Valla bilmem ama arka koltuk çok rahatsız gerçekten de... Bir de makina artçıyı sevmiyor resmen...
Egsoz meselesine gelince egsoz çok önemli bir aparattır. Amerikan modelli egsozlar yapılırlarken (cobra, vance&hines, highway hawk, road burner vs) motorun gücüne ve gazın çıkışına uygun genişlikte malzeme kullanırlar yani ezbere şu boruyu yapalım taksınlar patır kütür ses çıkarsın diye birşey yok bunlar mühendislik çalışmalardır. Hesaplanan birçok değişken var. Kendi orjinal egsozu ise bu tip aşamalardan geçerek yapılıyor ve avrupa standartlarına uygun ses düzeyine indirgeniyor. Bu yapılırken de bunun delineği düşünülmeden her şey tek tek ince ayrıntısına kadar hesaplanarak uygulanıyor siz deldirdiginizde yada içini boşaltırdığınızda bu egsoz artık işlevini göremiyor sadece gürültü yapıyor motoru çekişten düşürüyor vs. Ayrıca bu işlemin geri dönüşü yok yeni egsoz fiyatıda geçen sene honda da 1.750 ytl idi bu seneki fiyattan haberdar degilim. Vibrasyona etkisine gelince orjinal egsoz performans egsozları gibi degildir içerisinde duvarlar mevcuttur ve egsoz gazı her çıkışında bu duvarlara çarpmaktadır. (Bu duvarlar hem sesi kesmeye yarıyor hemde gazın bir anda çıkmasını engelleyip geri döndürüyor yüksek devirde bu olay motoru zorluyor (hep anlatılır bu google da aratırsanız benden daha bilgili kişilerin aktarımlarını bulabilirsiniz) bu da motorda titremeye sebep oluyor performans egsoz takıldıktan sonra bu düşer çünkü egsoz gazı doğrudan dışarı atılıyor çarpacagı herhangi bir duvar yok.
Bunlara tamamen katılıyorum. Karacahil mod lara bende karşıyım. Vibrasyonu anlayamadım sadece...
Aksesuar mevzusuna gelince gereken aksesuarlar 2000ytl demişim farkındaysanız sonuçta koltuk, ayna, sis lambası, floorboard kişisel zevkler için değiştirilir. Gereken aksesuar kısmına girenler;
Sissybar: 240-500 ytl (chromman 240ytl, highway hawk 400 ytl, kappa 400 civarı, givi 500 ytl)
Ön cam: 500 ytl (national cycle, kappa, givi)
Yan çanta demiri 100-150 ytl (kappa 100 ytl highway hawk 145 ytl)
Yan Çanta 150 ytl-1000ytl (armode,held,hudson,givi,kappa,hepco becker)
Ben gereken derken gerekliliği olanlardan bahsettim. Sizin yaptıklarınızın çogu kişisel zevk.
Hocam cruiser' dan bahsediyoruz; dişinden tırnağına kadar kişisel zevk bir makina zaten...
[/QUOTE]
Çok teşekkürler detaylı cevap için. Çoğunlukla aynı fikirdeyiz ama yani hep bayanlar artçı deyip yaramı deştiniz...
Ama şaka bir yana, dünyanın en güzel hanımını artçı olarak alıp geziyorum ben de bazen... (8 yaşındaki kızımı)
Sevgi ve saygılar