lifan lf 150 9j discovery modelini almış bulunuyorum.
artıları:
kullanımı çok güzel ve çok rahat
titreşim sorunu yok
kişisel görüşüme göre çok az yakıt tüketiyor.
son derece atak bir motor, kalkış esnasında ve vites yükseltmede şahlanır gibi yapıyor. kendinizi motosiklette değilde at üzerinde gidiyor gibi hissediyorsunuz .
çekiş gücü son derece iyi. iki kişi ile yokuş yukarı giderken banamısın demiyor.
hız konusuna gelecek olursak: zaten bu tip motorlar hız motorları değildir. ben kendim çok hızlı gitmedim ama dayımın oğlu deneme sürüşünde 100 km hızın üzerine çıktığını söylüyor.
eksileri:
motosiklet asfalt yol için dizayn edilmiş, ben birazda motosikletten çok fazla anlamadığım için bu motosikleti köyde kullanmak için almıştım. lakin toprak yolda yol tutuşu benim görüşüme göre çok az. motosiklet bana "bu yolda çukur, su birikintisi felan varsa kayıp düşebiliriz dikkat et" diyor. hele ki arazide motosiklet "beni bu yola neden soktun, bir an önce çıkalım buradan" der gibi gidiyor.
sonuç olarak asfalt yolda veya çok bozuk olmayan düzgün yollarda saatlerce gezmeyi seviyorsanız, benim motosikletim az yaksın diyorsanız, gücü ve hızı tatmin edici olsun diyorsanız, yamaha ybr alacak gücüm yok diyorsanız işte bu motor tam size göre. dediğim gibi bozuk yollarda sürecekseniz tavsiye etmem. bozuk yollarda yol tutuşu daha fazla olan cross tipi motorların daha iyi olacağını düşünüyorum.