Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Evet katalizörü kapattım bakalım ne olucak.Orda demir conta var onun aynısının ortası delik olmayanını yapdım kendim.Rölantide çalıştırdım normal.Ama ses değişti gibi geldi bana.Pisikolojikmi bilmiyorum :)

tamamen piskolojiktir hacı abi..degişen tek şey son hıza daha hızlı çıkmak olur son hız artmaz..eski haline geri alırsın bi süre sonra :wiinkk:

Ama bayır yukarı %10 eğimli yerde 20 km/h hıza düştüm 4 ncü vitesde çekiyor.Katalizörü açsamda çıkarmıki.Bana takır takır eder gibi geldi :)

nasıl yani gene bişiler karıştırıyosunya hadi hayırlısı :)

Daha deneme yapmadım 10 40 yağ koyduktan sonra deniycem.Deneme yerim e5 :) Gıcık oluyorum e 5 de kaptırmış giderken bakan şöförlerden :) uzaylı görmüş gibi bakıyolar.Sedat abi şimdiye kadar redline da attıra attıra gidiyoduk acımaya başladım alete :) Şimdi motörün sesi değişti.Çok az uag sesine benzedi :)

uag sesi derken egzos seisne mi ! :S neler yapıyosun bi anlasam hadi dene bakalımda bu yaz sıcagında benden sana tavsiye 10w40 deilde 15w40 kullan.ayriyetten hız denemeni soguk havada yaparsan daha iyi olur sabah erken saaat yada akaşam geç saatte motorun verimi çok değişeceğini görürsün artı motoru aşırı ısıtıp denemeye cıkma cok sogukta olmasın yag hafif ısındagında cık yola bastır. silindir sıcak yag hafifi sıcak oldugu zaman.

Ben 130 görürüm bunla :) Ya benim motorda debriyajı aniden bıraktığımda tak diye ses geliyor sizinkilerdede varmı?

@Zaferkarizma

Uag nin bir sesi vardı burda nasıl desem cın cın mı desem tırın tırın mı desem o ses benzettim ben ama çok az çıkıyor o sesden :)

Ben 130 görürüm bunla :) Ya benim motorda debriyajı aniden bıraktığımda tak diye ses geliyor sizinkilerdede varmı?

@Zaferkarizma

Uag nin bir sesi vardı burda nasıl desem cın cın mı desem tırın tırın mı desem o ses benzettim ben ama çok az çıkıyor o sesden :)

o ani bıraktıgındaki sen bendede var ama 2 kişi binice yapıyo :S

hepsi güzel sil parlat içinede 10 lira benzin koy tamam işte sana mutluluk :mrgreen:

@Zaferkarizma

evet ani bıraktıgında öyle bir ses yapar laaak diye hatta ara sokaklardan giderken 1-2 1-2 gittgin zaman lak lak lak şeklinde devam eder bunu en aza indirmek için debriyajı olabildigince yavas bırakmaya özen göster zincir gerginligini kontrol et son olarakta arka jant takozlarının eski olmamasi cok etkili:wiinkk:

Benim motor kalkışta yapıyor.Ani bırakınca ama benimki tak diye ses çıkıyor çekicle demire vurur gibi.Sedat abi sen motoru satmadınmı :) Geziye gidiyorsunuz :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar