slm arkadaslar.www.hyosungsource.com sitesini blirsiniz,pazartesi sabahı sipariş vermiştim.cuma ögle üzeri postacı kapıma kadar da getirdi.parça bulamayan arkadaşlar varsa paylaşayım dedim.siparişimin kargo dahil tutarı 329 tl idi.gümrük vergisi falan hiçbişey istemedi postacı bir kagıda imza attım okadar.satıcıya bedelini 150 euronun altında gösterirmisin diye mesaj attım.merak etme sorun çıkmayacak diye geri döndüler.70 tl gibi bir kargo ücreti ödedim fakat aynı parçaları kuralkandan almış olsaydım400 tl nin üzerinde fiyat çıkıyordu kargoda hariç(yani 470 tl tutuyordu).zaten arka fren diski ellerinde yoktu.fiyatlar tl olarak veriliyor.tavsiye ederim..:cat:
Selam dostum, ben xenon taktım H3 diye biliyorum yalnız ....Markasını net olarak hatırlamıorum kutusu evde duruyor gerçi ama forumdan bir abimiz yurrt dışından getirtmişti kendisinin kalitesine ve aydınlatmasına kefil oluşuyla aldım gayet olumlu sonuç aldım. 6000 lik ışık ısısı var doğal olarak beyazYalnız xenon takıcaksan tek bir problem var akün kesinlikle sağlam olması lazım. Benim akü bu kış biraz zayıfladı sanırım şimdi xenon u açtığımda bi süre sonra otm sönüyo akünün amperi zayıf kalıyo yani
Yalnız şöle bi 80 e fln çıktığımda açıyorum sabbit yanıo
Bi akü almam gerekicek sanırım
xenon alıcaksan kesinlikle slim balastlı almanı ve biraz kaliteli almanı tavsiye ederim ziraa xenon un bağlantı kablolarından bile kalitesini anlayabilirsin :cat:
Çok sağolun arkadaşlar, Allah korudu evet, ben debriyajsız fren yaptığımı hiç hatırlamıyorum bunu aldım alalı, motor neden stop etti bilmiyorum, öndeki kamyonetin durduğunu fark edemememin nedeni stoplarının hiç yanmaması idi, ve yola yabancı olmam vede kırmızı ve yeşil ışığını güneşin vurması ile parlamasından dolayı ışığıda fark edememem frene geç basmama neden oldu, ışığı görmesem bile aracın durduğunu stop çalışsa görsem eminim daha erken frenlerdim.
Durduğunu farkedince zaten debriyaj + el freni yaptım, frenim çok yumuşak ama aslında tam dipleyince durduruyor, bende o hızla tam diplemk istemedim, durmayıncada sola kırıp 2 aracın arasından geçtim, ışıkları geçip 6-7 metre sonra anca durum işte düşünün, o ani frenlemede zaten motor nasıl olduysa stop etmiş, boşa alıp çalıştıramamamın nedenide sanırım ani frenle stop eden motor, 2 dakkadan fazla denedim boşa almayınca, bana söylenen tekeri bir tur döndür lafı aklıma geldide onu yapınca boşa aldı çalıştırdım devam ettim.
Dikkat etmek lazım arkadaşlar gerçekten, zaten bu motora şuanda tedirgin biniyorum, scooterdaki profesyonelliğim tabikide yok, o yüzden otoban haricinde trafikte giderken daha dikkatli gitmek kesinlikle şart, gerekirse en sağdan.
Şunu aklınıza yazın bilen zaten bilirde bilmeyen için akılda olması iyi olur;
""""""Motor stop ettiğinde boşa almıyorsa teker 1 tur dönecek şekilde ayağınızla itin motoru ondan sonra boşa alacaktır"""""""". Bu bana daha önceden motoru alırken söylenmeseydi belki orda daha çok kalırdım..:cat:
Gelirim ziyaretine kardeş hem tanışmış oluruz:cat:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:01 ----------
Dün akşam aldım motoru cant gayet iyi olmuş 110 falan yaptım ama balans falan hissetmedim numarasını yazıyorum istersen bir görüş ( alper usta 0 212 593 23 86 )
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:04 ----------
Geçmiş olsun kardeş baya seri refleks yapmışsın
Çok sağolun arkadaşlar, Allah korudu evet, ben debriyajsız fren yaptığımı hiç hatırlamıyorum bunu aldım alalı, motor neden stop etti bilmiyorum, öndeki kamyonetin durduğunu fark edemememin nedeni stoplarının hiç yanmaması idi, ve yola yabancı olmam vede kırmızı ve yeşil ışığını güneşin vurması ile parlamasından dolayı ışığıda fark edememem frene geç basmama neden oldu, ışığı görmesem bile aracın durduğunu stop çalışsa görsem eminim daha erken frenlerdim.
Durduğunu farkedince zaten debriyaj + el freni yaptım, frenim çok yumuşak ama aslında tam dipleyince durduruyor, bende o hızla tam diplemk istemedim, durmayıncada sola kırıp 2 aracın arasından geçtim, ışıkları geçip 6-7 metre sonra anca durum işte düşünün, o ani frenlemede zaten motor nasıl olduysa stop etmiş, boşa alıp çalıştıramamamın nedenide sanırım ani frenle stop eden motor, 2 dakkadan fazla denedim boşa almayınca, bana söylenen tekeri bir tur döndür lafı aklıma geldide onu yapınca boşa aldı çalıştırdım devam ettim.
Dikkat etmek lazım arkadaşlar gerçekten, zaten bu motora şuanda tedirgin biniyorum, scooterdaki profesyonelliğim tabikide yok, o yüzden otoban haricinde trafikte giderken daha dikkatli gitmek kesinlikle şart, gerekirse en sağdan.
Şunu aklınıza yazın bilen zaten bilirde bilmeyen için akılda olması iyi olur;
""""""Motor stop ettiğinde boşa almıyorsa teker 1 tur dönecek şekilde ayağınızla itin motoru ondan sonra boşa alacaktır"""""""". Bu bana daha önceden motoru alırken söylenmeseydi belki orda daha çok kalırdım..:cat:
slm arkadaşım bende o siteden sadece arka disk almayı düşünüyordum verdiğin bilgi için çok sağol
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:05 ----------
VERDİĞİN BİLGİLER İÇİN ÇOK SAĞOL :cat:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:07 ----------
www.hyosungsource.com sitesi paypal diye bir siteye yönlendirdi kart doğrulaması istiyor alışveriş yapan arkadaşlar yardımcı olabilirmi :silent:
arkadaşım paypal kredi kartı ile alışveriş yapılmasını sağlayan bir sitedir. öncelikle oraya üye olman lazım. üye olduğun zaman kredi kartından. 1-2 dolar gibi bi doğrulama ücreti çeker ve daha sonra o parayı da geri yatırır. eğer yurt dışı internet alışverişi yapacaksan öncelikle üye olmalısın... :cat:
:cat: ok üye oldum doğrulama kodunu bekliyorum hesaba geç yansıyor
Mrb Arkadalar ben aranıza yeni katıldım. hyosung kullanan ve bu motor hakkında bilgi sahibi arkadaşlara bir sorum olacak hyosung motor alacam ama araştırmalarım sonucunda hyosung motorsiklet fabrikasının kapandığını duydum bu sizce mümkün mü bunun aslı varmı var ise hyosungu almicem kapanmadıysa hyosung kesin alacam tereddütteyim yarımdı olursanız gerçeken sevinirim şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla. :silent:
yok kardeşim öyle bişey kim uyduruyor bunları.bu motor S&Tmotors tarafından yapılıyor.kore malıdır kendileri.avrupada HYOSUNG ,amerikada UM (UNİTED MOTORS) güney amerika dolaylarında KASİNSKİ diye satılıyor.bizdeki muhabbet ise buradaki temsilcisi degişti.şimdi kanuni getiriyor fakat ilk temsilci olan global motor ile s&t motors un mahkemesi devam ediyor.2008 den sonra TÜRKİYE ye HYOSUNG ismiyle motor sokulmadı.benim motor 2008 model HYOSUNG fakat bütün yazılar taşlanıp S&T yazılmıştı.2008 ve üzeri modeller enjeksiyonlu 2008 altındakiler karburatorlü dür.bu yüzden çekinmene gerek yok saygılar bizden kardeşim.:cat:
slm arkadaslar ben motorun yağını bugun degıstırcem ama hangı marka kac lıtre koyuldugunu bılmıyorum yardımcı olursanız sevınırım...
Hyosunglarda yağ deneyimim oldukca fazla olduğundan motora uygun yağı önerebiirim
Kesinlikle Yazın Yanı bu zamandan eylül-ekime kadar; CASTROL 10-50 tavsiye ederim
Kış havalarında ise Shell 10/40 Tavsiye ederim![]()
selam celal eger üye oldugun kredi kartının internet şubesini kullanıyorsan ilk extreyi beklemezsin.arka disk zaten kuralkan da yokmuş yapım aşamasında:queen: yanında ben hava filtresi yag filtresi 3 takım fren balatası falan aldım.bütün parçalar orjinal hyosung malı.3 takım balata 35 tl gibi burada 90 tl 4-5 parça sipariş verirsen kargo fiyatı okadar fazla görünmüyor insanın gözüne.:cat::cat:
Merhabalar Hyosung Gt 250R yada yeni adıyla S&T GT 250R almayı düşünüyorum ama daha önceden motor tecrübem hiç yok nerdeyse sıfır atv kullandım oda yarı otomatikdi acaba bu motor bana fazla gelirmi boy olarak sanırım kurtarıyor 1.80 boyum 90 kilom var honda cbr önermeyin motor bana çok küçük geliyorTeşşekürler
Arkadaşlar Hala Yeterince bir bilgi alamadım :silent::silent::silent: