21 milyon ehliyet çipliyle değişecek!

Çipli pasaport ve kimlik kartlarından sonra sürücü belgelerinin de 'çipli' olacağı belirtildi
Emniyet Genel Müdürlüğü, ehliyetlerin de AB normlarında olması için çalışma başlattı. Emniyet kurmayları proje hakkında İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş'e brifing verdi.
Vatan Gazetesi'nin haberine göre 1 Haziran'da dağıtılmaya başlayacak çipli pasaportların yazılım programını hazırlayan bilişim uzmanı polisler, çipli ehliyetlerin de yazılımını gerçekleştirecek. E-pasaportlarda olduğu gibi ehliyetler de 'online' başvurular ile dağıtılacak. Sadece yeni ehliyet alacak sürücüler parmak izi vermek için emniyete gidecek.

Yıl sonunda hayata geçirilmesi öngörülen proje ile 21 milyon sürücü belgesinin değiştirilmesi hedefleniyor. Çipli ehliyetler taklit edilemeyecek. Darphane'de basılacak ehliyetler sürücülerin adreslerine kargo ile gönderilecek. Türkiye'de 21milyon 134 bin 904 ehliyet sahibi bulunuyor. Bunların yüzde 82,5'ini erkekler, yüzde 17,5'ini de kadınlar oluşturuyor.

Kaynak: http://ekonomi.haberturk.com/otomotiv/haber/518933-21-milyon-ehliyet-cipliyle-degisecek

Ekli dosyalar

• 518933_detay.jpg
    518933_detay.jpg
    15.1 KB · Görüntüleme: 10,388
Moderatör tarafında düzenlendi:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Güzel gelişme..

tamam o kart parçasına 50 lira alıyolardı buna da 100 isterler...
ben istemiyom hemşerim...

çiplisi ne işe yarayacak :D yediginiz cezalardan bonus biriktirip bir dha ki cezanızı kazandıgınız bonuslarla ödeyebilecekmiyiz:queen::queen::queen::cherry:

Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
Fotoğraftaki kadında maaşallah herşeyi kullanıyor.Motosiklet,tır,otobüs,araba.Ne hatunmuş.:)

Motosikleti
750x
İyi benim ehliyetin değişmesi gerekiyordu zaten.
3-4 yerinden kırık. Kırıkları kapatmak için 3 kat PVC kaplama var üzerinde.

21 milyon ehliyet !!! Nasıl rakam bu yahu? 17 yaş ve üstü her 3 kişiden birinde ehliyet mi var şimdi memlekette? Trafikte neden kan gövdeyi götürüyor asıl şimdi anlaşıldı.

21 milyon ehliyet bunlardan 7 milyonu unutur değiştirmeyi geri kalan 14 milyonda 10 liradan değiştirse 140 milyon lira yapar paraya bak be:pr:

Çok güzel... Buna sevindim. 1983 Libya' sı gibi olacağız deseniz ya..

ne yanlışlar doğacak acaba merak edıyorum çünki şu an kullandığımız ehlıyetlerde bıle bı coğunda yanlış bılgıler var ama mıllet tekrar burokrası ve onların hatalarından dolayı tekrar para vermek istemedığınden yanlış bılgılerle ortalıkta dolaşıyor

Motosikleti
750x
ne yanlışlar doğacak acaba merak edıyorum çünki şu an kullandığımız ehlıyetlerde bıle bı coğunda yanlış bılgıler var ama mıllet tekrar burokrası ve onların hatalarından dolayı tekrar para vermek istemedığınden yanlış bılgılerle ortalıkta dolaşıyor

Sinan abi benim ehliyetimde Mahalle/Köy kısmında ''Abdiçelebi'' yazacağına. ''Abdiçebi'' yazıyor. :)
10 kişi yorum yapmış 10/1'i hatalı olduğuna göre 21 milyon ehliyetten çıkacak bilgi problemini sen düşün :)

bundan ne kadar ücret alcaklar ? kart parası + kargo + başka şeylerde eklerler

çiplisi ne işe yarayacak :D yediginiz cezalardan bonus biriktirip bir dha ki cezanızı kazandıgınız bonuslarla ödeyebilecekmiyiz:queen::queen::queen::cherry:

:):) evet hatta polisler pos makinalarıda taşısınlar bi dıt yaptıralım ehliyete düşsün ceza puanını :)

:):) evet hatta polisler pos makinalarıda taşısınlar bi dıt yaptıralım ehliyete düşsün ceza puanını :)

:D :D :D

memur : iyi günler 267 ile radara girdiniz.
biker: çipli ehliyetim var ..
memur: 70.20 birikmiş bonusunuz var çekelim mi yoksa direkmi alalım ..
biker: kaç taksit yapıyosunuz.. ona göre tek çekimde iindirim varsa bide..
memur: ne içtin sen?
biker: türküm ben
:wiinkk: :cherry:

:D :D :D

memur : iyi günler 267 ile radara girdiniz.
biker: çipli ehliyetim var ..
memur: 70.20 birikmiş bonusunuz var çekelim mi yoksa direkmi alalım ..
biker: kaç taksit yapıyosunuz.. ona göre tek çekimde iindirim varsa bide..
memur: ne içtin sen?
biker: türküm ben
:wiinkk: :cherry:

heh teşekkür ederimm gece gece az gülmedim :)))))

AB normlarında olsun fakat bizim ehliyet AB ülkelerinde geçmiyorki ....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar