Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

eheheehhh döktürcez tabi sercanım burda biz motor almadan millet uğraşıyordu fikir veriyordu şimdi biz alacak arkadaşlara farklı açılardan göremedikleri noktalardan bakarak konuşuyoruz :cat:

valla normal cbr kullanmadım ki iridyumlar ne fark ettiriyor anlatayım:mrgreen:
fazla pahalı değildi galiba al tak fazla mal göz çıkarmaz:p
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-motosiklet-honda-cbr-125-icin-uygun-cr8eix-cr8eix/detay
Bunlar bizim canavarlara oluyormuş 30Lira bi denemek lazım.+ bir performans beklemiyorum.Egzozdan dolayı benzin biraz çig atıyor belki ona yararı olur.Olur mu bilenlerin fikirlerine açıgım :cat:

O zaman sana şöyle özetleyeyim.
Motor tecrüben yoksa Race klasmanında başlayacaksan 250 cc tam bir hata olur.Başlayanlar yok mu?Var tabi ama tecrübesizlik=can ikilmeninde ne kadar az tecrüben varsa canın o kadar daha fazla tehlikededir.

125cc motor yarış klasmanı içindeki motorlar arasında o tarzın en iyi öğrenilecek aletidir.

Ne kadar bassan da o seni durduracak ve gerekli tecrübeyi edindirecek seni pişirecektir.Düşsende ciddi yaralanma ihtimalin yüksek cc ye göre az olacak.

Sonra bir bakacaksın Tecrübeli,Nerde Hızlanmasını Bilen,Ne Zaman Frenleme Yapmasını Bilen,Trafiği Okuyabilen biri haline getircek seni cbr.
Ardından da motorun nacizane gücü seni kesmeyecek ve artık gerçek bir race kullanıcısı olarak 250cc ve üstü bir motora geçeceksin.

Bu işin geneli böyle oluyor.
Mantıklı olan da bu bence.
Trafikteki kazaların çoğu karşındakinin davranışını okuyamamak,tecrübesizlik,mesafe frenleme gazlama hatasından oluyor.
Bunları öğrenmeden de yüksek cc=ölüm

yan apartmandan bi arkadaşım var oda benim gibi hevesli ben gene 125 cc lerde kullanmışlığım var azda olsa onun hiç motor tecrübesi yok direk 600 lük almak için motor arıyor yapma etme diyorum diğerlerini motor olarak görmüyor varsa yoksa 600 lük ve daha üstü :mrgreen: efe plazayada onla gittik o direk 600 rr nin başına gitti görevli daha önce tecrüben var mı dedi 600 için yok dedi arkadaş paran olsa bile vermeyiz dedi zaten :mrgreen:

bana göre bu işlerde tecrübe ani olaylarda vereceğin tepkilerin ne olduğu mesela ben 125 cc dahi olsa 120 km hızla giderken önüme bişi çıksa vs. belkide kaza olmuyacak bir pozisyon kurtarılabilecek bir pozisyondur ama ben %99 o kazayı yaparım çünkü tecrübe yok elim ayağım birbirine dolanacaktır ön freni ne kadar sıkıyım arka frene mi asılıyım motor freni mi yapıyım bunun hesabını yapana kadar kazayı yapmış olurum sonuçta senin dediğine çıkıyor laflarım

okuyamamak,tecrübesizlik,mesafe frenleme gazlama hatası

:cat:

yan apartmandan bi arkadaşım var oda benim gibi hevesli ben gene 125 cc lerde kullanmışlığım var azda olsa onun hiç motor tecrübesi yok direk 600 lük almak için motor arıyor yapma etme diyorum diğerlerini motor olarak görmüyor varsa yoksa 600 lük ve daha üstü :mrgreen: efe plazayada onla gittik o direk 600 rr nin başına gitti görevli daha önce tecrüben var mı dedi 600 için yok dedi arkadaş paran olsa bile vermeyiz dedi zaten :mrgreen:

bana göre bu işlerde tecrübe ani olaylarda vereceğin tepkilerin ne olduğu mesela ben 125 cc dahi olsa 120 km hızla giderken önüme bişi çıksa vs. belkide kaza olmuyacak bir pozisyon kurtarılabilecek bir pozisyondur ama ben %99 o kazayı yaparım çünkü tecrübe yok elim ayağım birbirine dolanacaktır ön freni ne kadar sıkıyım arka frene mi asılıyım motor freni mi yapıyım bunun hesabını yapana kadar kazayı yapmış olurum sonuçta senin dediğine çıkıyor laflarım

arkadaşın sanıyor ki gazı verince gidicek frene basınca durucak.
sadece yüzeysel düşünüyor nasıl gider nasıl durur düşünmüyor.ben bile 125liği ilk aldığımda gaz debriyaj ayarlayamadım motor altımdan gidecekti.
bi de bunun 600cclik olanıyla öyle bir ayarsızlık yaptığında al kafadan durduğun yerde motor yere düşecek en basit örnek.sen arkadaşın için gerekirse kötü insan ol ama aldırma direk 600cclik

O arkadaşa ne kadar dil döksen kafa değişmez.Çevremde çok var anlamıyorlar.:pr:
El ayagın birbirine dolanması ani birşey geliştiginde heycanlanma bende 1 hafta sürdü sonrasında el ayak alışıyor ve ona reflexlerin çalışıyor.Ama ilk bir süre fazla ön frene dokunma benim gibi havalarda gezersin sonra.Ayarsızın ne yapcagı belli olmuyor bazen :queen:

beyler hataylıyım ben motoruda orda öğrendim sürmesini akrabalarım var

dayımın oğlu benle yaşıt çocukluğundan beri motor üstünde sayısız kazaları sayısız motor görmüştür sürmüştür size yemin ederim geçen sene 110 la felan giderken 125 lik bir motor artçıydım ben bir araba kesti önümüzü ben hala akıl sır erdiremiyorum o motor nasıl bir karış kala vurmaya devirmeden durdurdu. ben gözümü kapamıştım zaten :mrgreen: indik adamlarla kavga felan ettik hatta ama hala düşünüyorum o hızda o mesafede nasıl durduk çözemedim Allah tan ben sürmüyodum :mrgreen:

yok benmki 97 istiyor.97 den aşağısına naz yapıyor:cherry: şeker ne len beygir mi bu :queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:29 ----------

sen dua et iki kişiydiniz de ağırdınız :mrgreen: tek kişi orda duramazdı biraz uzardı durma mesafesi.tekerlerde ince olduğundan asfaltla fazla temas etmiyor kalın tekerlere nazaran.o yüzden sıkıntı oluyor frenleme mesafesi olarak.tabi orda çok tecrübeli bir şekilde durdurmuş motoru tebrikler valla

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:31 ----------

Neyse ben yatayım herkese iyi geceler.yarın görüşmek üzere

beyler hataylıyım ben motoruda orda öğrendim sürmesini akrabalarım var

dayımın oğlu benle yaşıt çocukluğundan beri motor üstünde sayısız kazaları sayısız motor görmüştür sürmüştür size yemin ederim geçen sene 110 la felan giderken 125 lik bir motor artçıydım ben bir araba kesti önümüzü ben hala akıl sır erdiremiyorum o motor nasıl bir karış kala vurmaya devirmeden durdurdu. ben gözümü kapamıştım zaten :mrgreen: indik adamlarla kavga felan ettik hatta ama hala düşünüyorum o hızda o mesafede nasıl durduk çözemedim Allah tan ben sürmüyodum :mrgreen:
İlk başlarda öyle olur vitesleri nasıl düşürcem nasıl cıkartcam hem fren yap hem vites düşür nasıl aynı anda yapabilcem diye düşünüp duruyordum.Kullanınca çözüyor insan senin zaten birazda tecruben varmış.Benim motor kapıya gelene kadar hiç kullanmamıştım.Mahalleye kadarda arabanın arkasında getirdik :p:p
yok benmki 97 istiyor.97 den aşağısına naz yapıyor:cherry: şeker ne len beygir mi bu :queen:
Ben 95 e alıştırdım aç gözlü olmasın bunun yokluguda var Dünya hali :)

ya ben diyorum ki 2. el ucuz yollu bir cbr 125 alıyım nasılsa ehliyetim yok şuan, agustosta ehliyeti alınca zarar etmeden satıp daha heybetli bişiler alıyım

yada ben kafayı yedim iyice bilmiyorum :mrgreen:

ya ben diyorum ki 2. el ucuz yollu bir cbr 125 alıyım nasılsa ehliyetim yok şuan, agustosta ehliyeti alınca zarar etmeden satıp daha heybetli bişiler alıyım

Evet bizde onu öneriyoruz zaten.ikinci el al öğren sonra büyürsün :cat:

ooo sen bendende kötü cıktın daha almadan satmayı düşünüyorsun.Sen en güzeli 2.el al temizinden 1 tane satarken fazla zarar etmezsin.
Genede sen bilirsin :mrgreen:

ooo sen bendende kötü cıktın daha almadan satmayı düşünüyorsun.Sen en güzeli 2.el al temizinden 1 tane satarken fazla zarar etmezsin.
Genede sen bilirsin :mrgreen:

jilet alıp efe plaza önünde kendimi doğrıyacam artık motor verin bana die :queen:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...a-cbr-125-r-ankara-kazasiz-tertemiz/mega-foto

şu motor satılmamışsa yarın bi arayım 4 e verir mi acaba ya satarkende zarar etmem sahibinden.com da adam 2007 sine 5 bin fiyat çekmiş saçma sapan fiyatlar yazıyolar

jilet alıp efe plaza önünde kendimi doğrıyacam artık motor verin bana die :queen:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...a-cbr-125-r-ankara-kazasiz-tertemiz/mega-foto

şu motor satılmamışsa yarın bi arayım 4 e verir mi acaba ya satarkende zarar etmem sahibinden.com da adam 2007 sine 5 bin fiyat çekmiş saçma sapan fiyatlar yazıyolar
ohh mis gibi motor ne gerek var sıfıra o kadar para vermeye onun yerıne ekipmanlarını alırsın daha iyi olur.
Sen benı msnye ekle buluruz 2.el motor Pm attım .:cat::cat:

napıyon len üçkaatcı...:p hem bize ayar veriyon hem cbrcilere hemi...:queen: Seneyede makinanla Fransa Bisiklet Turnuvasına katılırsın artık...:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar