Bunda ehliyet gerekiyormu?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hayır :) cok guzelmıs

ooh süpermiş evet ya çok hoşuma gitti peki size bir sorum daha var.

Bunun aynısını ben yapabilirim. Elimde bir tane mobilet var ve motorunu buna taksam? bu adamların yaptığı olayın aynısı yani onda bir sorun olurmu?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bence bunun için ehliyet istenecektir. Hatta ruhsat çıkarman da gerekecektir. Sonuç olarak motorlu bisiklet oluyor A1 ehliyet istenebilir.

Motoru olduğu için bu alet mobylette türündeki motosiklet kategorisine girecek ve ehliyet isteyecektir.Ama şöyle söyleyeyim. . .Zevk dersen ben bu aletle 20 km git gel yaparım.:) Sahil kentlerinde mükemmel olur.

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
ruhsat gerekmez bence. motor taksan bile bu alet bir bisiklet. nasıl ruhsat çıkacak buna? bisikletin şasi numarası, motorun motor numarası mı var? bu mantıkla o zaman sıvı yakıtlı model uçaklara da ruhsat çıkarmak ve uçuş izni almak gerekir.

pocket bikelarla aynı mantık kapalı alanda istediğin gibi sürebilirsin , trafiğe çıkmamak şartı ile .

49cc ..ortalama 50 km hıza çıkabilecek bi alet ..o bisikletin papuçlarıyla nasıl durdurmayı düşünüyosun,bmx lerde ayagımızı arka tekere sıkıştırırdık aklında olsun:mrgreen:
çok saçma bi alet ve gereksiz bişey,ayrıca ehliyette istenir her türlü belgede,neticede motorlu taşıt, her ne kadar kullanmasakta bu tip araçlar için düşünülmüş a1 türü ehliyetimiz mevcut,belkide trafige böle bişe çıkardıgınız için mahkemeye bile verirler sölemedi demeyin..

ruhsat gerekmez bence. motor taksan bile bu alet bir bisiklet. nasıl ruhsat çıkacak buna? bisikletin şasi numarası, motorun motor numarası mı var? bu mantıkla o zaman sıvı yakıtlı model uçaklara da ruhsat çıkarmak ve uçuş izni almak gerekir.

Bisikletin şasi numarası var da dediğin gibi kimse bir şey istemez.

Yanlışım olabilir ama bildiğim kadarıyla 50cc den küçük ve 45 km den yavaş motorlarda ehliyet istenmiyor. Ayrıca otobana da çıkamıyor.

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
hayır ben trafik tescile gidip, "benim bisiklete motor taktım, ruhsat çıkarmak istiyorum" dediğinizde ne diyecekelr onu merak ediyorum. hadi her şeyiniz hazır, bisikletin faturası, motorunun faturası, gerekli tadilat çalışmalarının onayları, çizimleri, mühendis onayı, sanayi bakanlığı izinleri ıvırı zıvırı. hatta bir şekilde gidip -hani olmaz ya- araç muayeneden geçtiğinizi de düşünelim . yani her şeyiniz tamam, iş ruhsatın yapraklarının yazılmasına geldi. ruhsatta şöyle ibareleri düşünemiyorum bile :

Aracın Markası : BİSAN
Modeli : 2010
Cinsi : Bisikletten çevirme mobilet
Motor No : *****
Şasi No : ****
Net Ağırlığı : 60 kg
İstiap Haddi : 1 kişi
Römork : Takamaz
İlk Muayene Geçerlilik Tarihi : 14.05.2012

valla trafik tescile kadar bir şekilde gelmişseniz bile orda katıla katıla güleceklerinin garantisini veririm...

Bisikletin şasi numarası var da dediğin gibi kimse bir şey istemez.

Yanlışım olabilir ama bildiğim kadarıyla 50cc den küçük ve 45 km den yavaş motorlarda ehliyet istenmiyor. Ayrıca otobana da çıkamıyor.

birde çıksaydı zaten millet katıla katıla gülerdi :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar