yaa kanka sorma yaa bi fırsat bulup parçaları teslim edemedim adama pazartesi vercem izinliyim ogün sonra da 1 hafta ya biter inşallahsonra canlı olarak görüşürüz
![]()
kardeşim fotoları bekliyoruz süpermotonun
yaa kanka sorma yaa bi fırsat bulup parçaları teslim edemedim adama pazartesi vercem izinliyim ogün sonra da 1 hafta ya biter inşallahsonra canlı olarak görüşürüz
![]()
Selam arkadaşlar, bir yıldır Ramzey QM 200-GY kullanıyorum, sıfır aldım ve dağ bayır kullanmama rağmen genelde memnunum. Son günlerde, hiç artçı almamama rağmen, arka teker jant telleri kırılmaya başladı, şimdilik kırılanın yerine yenisini taktırıyorum ama Bolu'da uygun jant teli bulmak zor. Bu civarda yaptığım araştırmada, tel bulmakta, ileride sıkıntı yaşayacağım. Daha kalın tel taksam sorun çözülür mü? Ve nereden bulabilirim?
merhaba 2006 yılından beridir ramzey 200gy sahibiyim. büyük sorun yaşamasamda abuk sabuk, ufak sorunlar bazen çıldırtıyormotoru aldıktan birkaç hafta sonra amortisörde sorun olduğunu farkettim. görevini yerine getiremiyordu ve sağolsun servisler kullanıcı hatası diyordu bende umursamadan 3 sene kadar kullandım. üzerindeki yay işlevini yabedene kadar
kasislerden geçerken yada üzerine otururken kıtırt gıcırt
diye sesler çıkarıyordu. ben bunu aortisöre bağlıyordum. geçen yaz sonu amortisörü değiştirdim fakat ses devam etti. sorun sanırım şu braket dedikleri parçadan.
doğrumudur sorun ondamıdır? ondansa ne isimle (sanayi ismiyle) temin edilir?
arkadaşlar benim arka fren bir kaç seferdir şişiyor.
ne yapmam gerek.
yolda giderken motor agırlaşıyor ve kasıyor neden acaba derken sağa çektim.
daha saga yanaşırken duru verecekti nerdeyse neyse yanaştık birde baktım benım arka balatalar sıkmış salmıyor.dısk kızmış dumanlar cıkıyor.
hemen hava alma muşurunden biraz yag akıttım kendine geldi ama neden yapdıgını bilemedim.
ve bu sorunun tekrarlamaması için ne yapmak gerek.
arkadaşlar bende yuan GY 3a var bi sorum olucak. bu motor tiplerinin yedek parçaları vs. kolay temin edilebilirmi ? varsa izmirde nerede özelden msj atarsanız
bende cok aradım ama hala bulamadım.selamlar
ilk motorumu(7000km'de Skygo SG200 GY)) 1 hafta önce aldım a2ehliyet ile birliktealdığım günden beri sorunsuz kullanıyorum. ama her yerini kurcalamadan rahat edemediğim için 3 gündür bu başlığı inceliyorum internette arıyorum bir türlü bulamadım bana Skygo SG200 GY için kullanıcı el kitabı lazım diğer 200'lük( 163FML-2 motor) makinelerinki de olur
Herkese merhaba.Normalde benim araziyle işim olmazdı ancak deniz kenarlarında, normalde araçların gitmediği, sadece yaya olarak patikalardan ulaşılan bazı koylar var.Geçenlerde benim ybr ile bunlardan birine girdim.Motor gitmem demedi ama o koca taşlardan hoplayıp zıplarken ne yalan söyleyeyim acıdım motora.Ve kafamda yavaş yavaş sırf bu yollardan daha rahat geçebilmek için cross tipi motor alma fikri oluştu.Şu anda araştırma safhasındayım.
Hızla işim yok, zaten bir motorda titreşim fazla ise o motorun kendi kendini dağıtması da o kadar hızlı oluyor.Ybr yi sağlam yapan neden balansör sistemi.Yani hız artması için devirin artması lazım, devir artınca titreşim artıyor, titreşim artınca motorda sıkıntı yaşanıyor.
Neyse gelir gelmez ukalalık yapmayayım...
Dediğim gibi acelem yok, hızla işim yok.Genelde 40-100 km çapında bir daire içinde yolun büyük bir kısmını asfalttan gidip son birkaç kilometreyi bozuk yoldan geçicem.Atlama zıplama ile işim yok.Sırf kötü yolları geçmek için bakıyorum bu motorlara.
Ramzeyin parça sıkıntısı olmadığı söyleniyor, aslı var mı bilmiyorum. Bu modellerin parçaları birbirine uyuyor mu? Eğer öyleyse anladığım kadarıyla marka ile alakası yok olayın.
Hangisi iyi diye sormıyacam çünkü motorun kullanım ömrü ve arıza durumu kullanıcısı ile ilgilidir.En sağlam modeli bile hunharca kullanıp kısa sürede pert etmek mümkün.Bu yüzden "en kötüsü hangisi?" diye sormak istiyorum.
"Aman bundan uzak dur!" dediğiniz bir marka/model var mı?
ilk bin km boyunca cok fazla gevşeyen ve firar eden vida somun buldum.
kacanların yerine yenisini buldum kaçamayanları yerınde kalmaya ikna ettim.
çinlilerin kalite anlayışı insanı böle şairimsi filozofumsu bişi yapıyor. temeli çin oldugundan o da tam olmuyorhocam bi cümleyle olayı bitirmişssin bravo![]()
benim bir arkadaşımda bu motorun yıllan mışı var yağ pompasında ve viteslerde sorun yaşadı. vites için 125cc lik herhangibir çinlinin parcaları tam uydu. hala yollada hala tepelerde.