Sanırım 125 ZN ler bir geçiş motoru. Motora yeni başalayan ama zevk olarak klasik görünümü seven yani aslında belki bir custom veye chopper motor almak isteyip te bütçe olarak daha kısıtlı imkanları olan veya direk olarak vitesli bir makinayla başlamak istemeyn kişilerin tercih ettiği bir makine. Forumda eski mesajlara bakınca bu net bir şekilde gözlemleniyor. Örnek olarak 125 ZN kullanıp daha sonra vespaya geçenlerin olduğunu sanmıyorum. Forum açıldığından beri profillerde sürekli değişim var, baya bir sirkülasyon yaşanmış. Elronds da aynı yolda ilerliyor. İlk mesajları bizimkilere benziyor

. Hep aynı sorular; şu nasıl bu nasıl diye. Yeni katılanların hepsinde bu heyecan var. Ama şuna inanıyorum; ZN benim olduğu gibi ilk motorunuz ise ilerde alacağınız çok daha kaliteli motorlar bile size aynı heyecanı yaşatmayacak. Ben bunu ilk arabamda da yaşamıştım. Cam da nöbet tutmalar

acemi olduğunuz halde birtürlü yola doymamanız, ona isim takmanız (ilk arabamın ismi cristin di

). Yıllar geçtikçe çok daha iyi, hızlı, güvenli ve gösterişli arabalarım oldu. Ama hiçbiri o ilk "fiat tipo" nun heyecanını veremedi. Ben motorunu değiştirmek isteyen arkadaşlar ZN lerini satmamalarını öneriyorum. Yeriniz varsa satmayın, dursun yıllansın. Belki bir 15 - 20 sene sonra tekrar bindiğinizde 15 - 20 sene öncesine dönmüş olmazmısınız? Zamanda yolculuk gibi birşey. Hele bugünlerde tanıdığınız ZN cilerle 20 sene sonra buluşup aynı motorlarla geziye çıktığınızı düşünün. Bu motorlar o kadar ucuz ki, bence yeri olan saklamalı.
Selamlar