Kawasaki Kawasaki Er6-F / Er6-N Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Aslında bahsedilen durum yağ yakma değil. Aşırı yüklemelerde şanzımanlar sıçratmalı yağlama olduğu için yağın cüzi bir miktarı buharlaşır. Bütün olay bundan ibaret aslında. Mesela BMW lerde bu durum daha da fazladır ( GS 1150-1200). Ne de olsa boyum kadar makina var üzerinde. :)

Service manualde bundan da bahsediliyor. Belirli bir miktar olması normal. ( Yanlış hatırlamıyorsam 1000 km de 100-110 ml gibi bir şeydi.

bu ufak miktarlar devede kulak..yağına suyuna sürekli bakılınca hiç birşey olmaz normalde 5-6 binde yağ değişimi yapılır ama o km lere kadar ülkemiz sıcaklıklarında gerek yok 3 bin ideal..yağ yakma sorunu 1000 rr larda var hatalı makinalar hondaların genelinde bu durum mevcut

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:04 ----------

er 6 için lastik havaları 32 36 yağda 10 40 castrol trizone seri

bu ufak miktarlar devede kulak..yağına suyuna sürekli bakılınca hiç birşey olmaz normalde 5-6 binde yağ değişimi yapılır ama o km lere kadar ülkemiz sıcaklıklarında gerek yok 3 bin ideal..yağ yakma sorunu 1000 rr larda var hatalı makinalar hondaların genelinde bu durum mevcut

Normal?

Bu ülkede normal motor kullanan sayılı kullanıcı var .

Özellikle biz iki ER6 dolandığımız için sürekli, nerde bir viraj, orda yanla, nerde bir düzlü kaldır kafayı devam et, nerde bir 600rr yol kısaysa tokatla geç (otoban demiyorum bak orda öttürüyorlar bizi :) ) nerde bir motorize zabıta ver gazı geç, ner polis yapıştır geç... Hele son zamanlarda yanlama olayını abartmış bulunmaktayız 6000'de Michelin lastik mi ölür ya? :pale: Yavaşlamamız lazım galiba :)

E öyle olunca yağını da sık değiştirmek gerekiyor. En fazla 2000-2500 de değiştiriyorum. Hatta 2500 yapmıyorum bile. 3 kuruş yağdan kaçıp bir dünya masrafa girmek istemiyorum. Her yağ değişiminde filtreyi de değiştiriyorum. Ben ona bakayım ki o da beni güldürsün.

Oynaşa oynaşa dolaşıyoruz işte.

En son eve bir Yunus ekibi geldi. Motorları yan yana görünce " Bunlardı işte falan dedi amirine." Sonra yırttık tabi ama ucuz atlattık. Fazla yanlamışız önlerinden geçerken ve şansa bizim sitede oturuyormuş polis. E her zaman gördüğü için motorları yan yana eliyle koymuş gibi buldu bizi. :)

Son düzenleme:
10-40 Denen yağ bu yağ.. Castrolun baska 10-40 yağı yokki Büyük motorlar için :silent: Varsa fotoğrafını yükleyiniz Lütfen ?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:49 ----------

Bu arada Lastik basıncı olarak da 36-33 doğru karar sanırım :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:04 ----------

er 6 için lastik havaları 32 36 yağda 10 40 castrol trizone seri

2008 model 1000rr ların ilk serilerinde kronik bir hata vardı ve makineler yağ eksilttiği için servislerde gerekli müdahaleler yapıldı ama diğer honda modellerinde kronik bir yağ eksiltme sorunu olduğuna katılmıyorum.
13 bin kilometre kadar 600f kullandım her 4binde bir yağ değiştirdim ve her yağ değişiminde 100 gr bile yağ eksiltmediğini gördüğümde şaşırdım. hiçbir zaman 50cc bile yağ ilave etmedim. kaldı ki yüksek devirlerde otoyol ve yaz sıcakların şehir içi yoğun trafikte 100 derece üzeri hararet seviyesinde de çok kullandım.
Tekrar honda almak istememin en büyük sebebidir yağ eksiltme sıkıntısı ve kontrol etme derdi olmaması...

Zaten bahsettiğiniz olay yağın yanmasından kaynaklanmıyor. Tek bir seride hata olmuş olabilir ama genel olarak zaten yağın bir miktarının azalması normal. Hatta belki azalmaması anormaldir. :)

@ Mogli ;

Dostum; bizim kullanacağımız yağ bu mu ?
Ve kaç Litre yağ alıyor bizim ufaklıklar :)

http://www.sahibinden.com/cok_cok_temiz_-_ilk_sahibinden-95WQQaXQQ24367330WQQpXQQdisplayitem

arkadaşlar yakın zamanda er6n düşünüyorum , linkteki ilanla epey görüştüm ama motor yer olarak bana uzak biraz ne dersiniz bu motoru bana tavsiye edebilir misiniz , aşağı yukarı 500 tl bi indirimi oldu , sizce çok mu bu fiyat , sahibinden.com da tanıdık tavsiye edebileceğiniz er-6n satan tanıdıklarınız varsada irtibata geçebilirim; birde arkadaşlar givi çanta , motor koruma topuzu , rüzgar için ön cam bu saydıklarım ortalama kaç paraya gelir bana ; son bi sorum daha olacak aslında en büyük korkum parça ihtiyacı olduğunda tedariğinde sıkıntı cekiyor musunuz? Bide motora bakarken Abs olup olmadığını nasıl anlarız er6 larda belli bi yıldan sonra motosikletler abs li mi yoksa hala opsiyonel olarak mı kullanılmakta , Teşekkürler.

Son düzenleme:
ABS hala opsiyonel, saydığın parçalar sıfır almaya kalkarsan 1000 lirayı geçer. Parça tedariğinde şöyle bir sorun var; sürekli değiştirilen parçalarda ( ya da kazada ilk hasar görenler diyelim) tedarik sıkıntısı hiç yok. Ama kırk yılda bir hasar görecek ya da arızalanacak parçalarda var. Ben 1 aydan fazla sağ alt sakal grenajı bekledim mesela.

Bir de her şey iyi güzel de fiyatı çok bence. Tamam motor sıfır gibi ama fiyat çok fazla gibi.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:00 ----------

@ Mogli ;

Dostum; bizim kullanacağımız yağ bu mu ?
Ve kaç Litre yağ alıyor bizim ufaklıklar :)

Bu yağı da kullanabilirsin. Ama makinayı çok sıkıştırıyorsan aynı serinin racing olanını tavsiye ederim. Bu yarı sentetik diğeri tam sentetik. Ufaklığın ne kadar yağ aldığı karterin yanındaki seviye kontrol camında yazıyor. Yanlı hatırlamıyorsam filtre değişimi yapıldığında 1.8-1.9 gibi bir şeydi. Ama orjinali dışında filtre kullanırsan 200 - 300 ml kadar daha fazla alıyor.

@ Mogli ;

Racing dediğiniz castrolün 10-50 si oluyor :)

Yani bu :)

power1-racing(1).jpg
[/QUOTE]

http://www.sahibinden.com/cok_cok_temiz_-_ilk_sahibinden-95WQQaXQQ24367330WQQpXQQdisplayitem

arkadaşlar yakın zamanda er6n düşünüyorum , linkteki ilanla epey görüştüm ama motor yer olarak bana uzak biraz ne dersiniz bu motoru bana tavsiye edebilir misiniz , aşağı yukarı 500 tl bi indirimi oldu , sizce çok mu bu fiyat , sahibinden.com da tanıdık tavsiye edebileceğiniz er-6n satan tanıdıklarınız varsada irtibata geçebilirim; birde arkadaşlar givi çanta , motor koruma topuzu , rüzgar için ön cam bu saydıklarım ortalama kaç paraya gelir bana ; son bi sorum daha olacak aslında en büyük korkum parça ihtiyacı olduğunda tedariğinde sıkıntı cekiyor musunuz? Bide motora bakarken Abs olup olmadığını nasıl anlarız er6 larda belli bi yıldan sonra motosikletler abs li mi yoksa hala opsiyonel olarak mı kullanılmakta , Teşekkürler.
abs olayı opsiyonel nasıl istersen o şekilde satılıyor ister abs li ister abs siz genelde bu motorlarda abs ye gerek yok zaten hafif motor 300 kg bi cruser olsa neyse bu kişiden kişiye değişir tabi çanta vs aparatlarına gelince kolay tedarik edebilirsiniz yedek parça vs olaylarıda periyodik şeyler zaten mevcut fazla bi sıkıntı yok..link teki motora baktım 34 plakalı motor muğlaya kadar gitmiş sanırım siz istanbul muğla uzak tabi nasıl olduğuda belirsiz bi garantisi yok daha yakınlardaki az km de motorlara bakın derim..

Yahu bir yağ konusuna acıklık getiremedik gitti :)

Bi de yağ filtresi nerde ben baktım göremedim :)

bilgilerınız ıcın cok tesekurler artık er6 n tamamen ılımlı bakıyorum mugludakı makınadan vazcaydım

Haah Tamam işte; yazın da kesin bilşeyler bilelim :)

Alayım 2 Litre 10-50 racing de; değiştireyim bari :)

Arkadaşlar İzmir de bildiğiniz Karşıyaka-Bornova tarafında yetkili Kawasaki Servisi var mı? Resmi web sitesinde ki yetkili servis numarasını aradığımda; artık Kawasaki servisi olmadıklarını söylediler. Diğer servislerde çok uzak. Yada gitmemi tavsiye ettiğiniz iyi bir yer var mı?

20 bin km bakımı yaptıracağım. Vites geçişleri çok sert, muhtemel yağ değişim zamanı geldiği için. Ön tekerde de sanırım hafif diske sürtme mevcut. Ara ara çok ince bir ses duyuyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar