selam arkadaşlar 2 x 12v 55w sisleri taktım ama daha hava kararmadığından deneyemedim birazdan deneyeceğim.
yalnız bizim motorun gücü 0.114kw=114w
ama benim aldığım sisler 55x2=110w
artı bizim far park ve stopuda koyalım 35+5=40
yani 110+40=150 w bizim motorun gücü ise 114 w motorun alternatörüne bi zararı olucakmı acaba diye düşünmeden taktım, bakalım ilerleyen günlerde göreceğim sargılarını yakmaz inşallah. kulanan varmıydı daha önce bu sislerden sorun falan oluyormuydu arkadaşlar bileniniz varsa bi cevaplayında bende bi rahatlayayım be.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:37 ----------
bir de ön fren diski kaç tl acaba biliyormusunuz sanırım değiştirmem gerekecek.
İlhan kardeşim keşke 35W olanlardan taksaydın 55W bizim alternatöre fazla gelebilir. Daha önceden tam emin değilim ama bu topicteydi sanırım normal ampul farını 35w'dan 55Watt'a çıkaran bi arkadaş olmuştu da aküsü bi hafta ancak dayanmıştı sanırım .
Neyse takmışsın artık. Sadece ihtiyaç duyduğun zamanlarda kullanırsan belki sorun olmaz.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:21 ----------
Bugün biraz temizlik yaptım. Benden tavsiye; en fazla 1 yada 2 ayda bir ön dişli kapağını sökerek temizleyin.
Ben sürekli mobil1 sentetik zincir spreyi kullanmama rağmen orada bu kadar pislik birikmiş gres vs. kullanan arkadaşlarda bunun kat kat fazlası pislik çıkar.
Buyrunuz pislik içindeki ön dişlimiz
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:37 ----------
Temizlikten sonrada makinenin pili bitti. Temiz halinin resmini çekemedim.
Ama gazyağı ile tertemiz yaptım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:40 ----------
Birde arkadaşlar bugün şu resimdeki vidalı olan yer dikkatimi çekti. Nedir? Ne işe yarar?
Sanki körtapa gibi kapatılmış. Geri dönüşüm sistemine benzer bişey aklıma geldi ama emin değilim?
Varmıdır bilgisi olan ?
Resimler: