selam arkadaşlar. bu gece yarısı (sabaha karşı) istanbul'a hareket edeceğim. motorumu almaya gidiyorum. şimdi sizden bu gece 24:00'e kadar mümkünse akıl fikir isteyeceğim.
ilk önce motorun istanbul ikitelli org.san.sitesine geleceği zaman tam belli değil; saat 10 ile14 arası tahmin ediyorlar. (motor dün Gaziantep'ten yola çıktı da!)
öncelikle motor geldiğinde etraflıca bir kontrol edip ruhsatı vekalet yoluyla bana verecek olan kişiyle birlikte en yakın notere gidip işlemleri tamamlayacağım. motorun temiz kağıdı, muayene belgeleri vs. tamam diye biliyorum. diğer evrakları Bursa'ya döndükten sonra birkaç gün içinde halledicem.
bu işleri takiben motor için gerekli bazı şeyleri de alıcam kilit, zincir, branda gibi. tabi en önemlisi korumaları almam lazım.
şimdi olay şu: ben istanbul'un yollarını çok iyi bilmiyorum, 3 günlük motor tecrübesi ve 1 yıllık aradan sonra acaba huyunu, suyunu tam bilmediğim motoru kullanarak yollarını bilmediğim istanbul trafiğine çıkıp alışverişlerimi halletmeye kalkarsam APTALCA BİRŞEY YAPMIŞ OLUR MUYUM? diye düşünmeden edemedim.
bu noktada bana fikri ve tavsiyeleriniz lazım. motoru alıp getirecek arkadaş vardı-işi çıktı gelemiyor, motoru yükleyecek kamyonet buldum hem de beleşe- cumartesi gece yarısı meyve sebze yanına sıkıştırırız sen kendin otobüsle git diyor, pazar sabahı bursa haline atarız gelir alırsın diyor ki işime gelmez, binip gelsem kelle koltukta olucam...
bir de kaskı, montu, dizliği, brandası, kilidi, ıvır-zıvırı derken bir dünya eşya alıcam. evet arkadaşlar sizce ne yapmalıyım, bütün bu işleri bir kerede-bir gün içinde yapmak zorundayım.
lütfen bana mantıklı bir yol önerin; önce şuraya git sunu yap, sonra buraya git bunu yap, bunları yaparken şuradan da şunu hallet gibisinden bir önerme//yol haritası sunabilir misiniz bana?
bir de yüzsüzlük edip sormak istiyorum; acaba yarın istanbul'da işi/meşguliyeti olmayıp da bana eşlik edecek biri çıkar mı? tüm masraflarını çekeceğimi söyleyerek ikna edici olabilir miyim?
lütfen acil cevap; sadece akıl verseniz bile çok işime yarayabilir.
bu mesajı hem bursa hem de istanbul grup sayfalarında yazdım karışıklık olmasın; flood yaptığım düşünülmesin.
öncelikle hayırlı olsun arkadaşım yeni motosikletin...
engine katılıyorum.. bilmediğin bir trafikte helede istanbulda motosiklet tecrübeninde fazla olmadıgını düşünürsek trafiğe çıkmak çok tehlikeli olur... toplu taşıma araçlarıyla işin uzun sürer ama en saglıklısı bu...
aklıma gelen biride yok bugün çalışmayan ki sana yardım etsin
engin seninle irtibatta olalım arkadaşın bulundugu yere göre birilerini yönlendirelim... olurmu?
ara beni görüşelim engincim
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:17 ----------
C.tesi çalışıyorum.Pazar erkenden etaba gitmeyi düşünüyorum.
pazar sabahı zaten eminin sabah namazı sonrası kahvaltısı var... yani kör saatte buluşucaz bi aksilik olmazsa... bilgilendir bizi ayarlıyabilirsek hep birlikte gidelim... kaçırmak istemem dogrusu :wiinkk: