başka bi şehirden alıcaksak plaka değişiyormu?
değişiyorsa ne kadar ?
başka bi şehirden alıcaksak plaka değişiyormu?
değişiyorsa ne kadar ?
ben bursadan 54 plaka bi motosiklet aldım. Noter satışını Bursada yaptım. İstanbul plaka yaptırmak için aldım istanbula geldim. Sonradan fark ettim ki noter satışı yaparken sistemde kayıtlı olan otomatik adresi yazmış şatısa. Bende bi hatadan dolayı bu adres bolu gözüküyor. O da başka bi hikaye, gecen nüfüs sayımında boluda misafirdim amca benim daimi adresi bolu yazmış.
Neyse uzatmadan dikkat etmen gereken sey noterde satışı yaparken adres kısmına nerede yaşıyorsan gercek adresi yazdır ve kontrol et yoksa benim gibi extradan durduk yere 160 tl notere ödersin.
noter masrafın 42 lira tutar (noter satışı)
Ek-1 belgesini doldurman lazım. muameleciler doldurur 10 tl
bu ek-1 belgesi ile tuv-turk muayene istasyonlarından herhangi birine randevu almadan gidip motor-şasi tesbiti yaptırıyosun (ücretsiz)
plakanı çıkarıp bu belgeler ile birlikte muameleciye veriyorsun 250 tl
trafik sigortası yaptırman durumunda 35-40 tl
2 gün içinde yeni plaka+ruhsatını teslim alıyosun
toplamda 350 tl gibi bişey tutar, adres kısmı bendeki gibi yanlış ise bi motor parası da notere verirsin.. yada direk motoru notere hediye edersin![]()
Bende dün aldım yeni ruhsatımı fakat motor-şasi tesbiti yaptırmadan ruhsatımı verdiler bir sorun çıkartmadılar.ben bursadan 54 plaka bi motosiklet aldım. Noter satışını Bursada yaptım. İstanbul plaka yaptırmak için aldım istanbula geldim. Sonradan fark ettim ki noter satışı yaparken sistemde kayıtlı olan otomatik adresi yazmış şatısa. Bende bi hatadan dolayı bu adres bolu gözüküyor. O da başka bi hikaye, gecen nüfüs sayımında boluda misafirdim amca benim daimi adresi bolu yazmış.
Neyse uzatmadan dikkat etmen gereken sey noterde satışı yaparken adres kısmına nerede yaşıyorsan gercek adresi yazdır ve kontrol et yoksa benim gibi extradan durduk yere 160 tl notere ödersin.
noter masrafın 42 lira tutar (noter satışı)
Ek-1 belgesini doldurman lazım. muameleciler doldurur 10 tl
bu ek-1 belgesi ile tuv-turk muayene istasyonlarından herhangi birine randevu almadan gidip motor-şasi tesbiti yaptırıyosun (ücretsiz)
plakanı çıkarıp bu belgeler ile birlikte muameleciye veriyorsun 250 tl
trafik sigortası yaptırman durumunda 35-40 tl
2 gün içinde yeni plaka+ruhsatını teslim alıyosun
toplamda 350 tl gibi bişey tutar, adres kısmı bendeki gibi yanlış ise bi motor parası da notere verirsin.. yada direk motoru notere hediye edersin![]()