Menisküs Sorunu ve Motosiklet

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar bu sabah itibarı ile arka menisküsümün yırtık olduğunu öğrendim dr. dan, MR sonuçlarına dayanarak varıldı bu sonuca malesef :pale:

Motosiklet kullanımının menisküs ile bir bağlantısı olabilir mi sizce yani aranızda motosiklet kullanıyor diye menisküsü yırtılan var mı ya da bu durumu tetiklenen var mı bunu merak ettim.

Çünkü dr. motosiklete biniyorsan daha da önemli senin durumun operasyon gerekebilir dedi tabii öncelikle egzersiz ve ilaç tedavisine başladım sonuç alamazsak yaşım genç olduğu için ameliyat olabilirmişim :pale: Tabii ben ölsem olmam o ayrı :)

genellıkle sporcularda oluyor amator lıgde oynayan arkadasım bundan muzdarıp hep bandajla gezıyor.denız kenarına hayatta gıtmez nemlı bolge oldugu ıcın dahada agrıları artıyormuş devamlı ılac destegı alıyor ama amelıyat olcak en sonunda kacıs yok,ruzgara maruz kalmayın korumaların baglantı yerlerının havayla temasını kesın bandajdan sonra dızlık takın:)gecmıs olsun.:)

çok geçmiş olsun. dayım eski motorcu vede eski futbolcudur.. onda da var menisküs ve yıllardır ameliyat olacak (sözde)...

dayım; futbol yüzünden menisküs, motor yüzünden sinüzitten çok çektiğini söyler durur hala...

genellıkle sporcularda oluyor amator lıgde oynayan arkadasım bundan muzdarıp hep bandajla gezıyor.denız kenarına hayatta gıtmez nemlı bolge oldugu ıcın dahada agrıları artıyormuş devamlı ılac destegı alıyor ama amelıyat olcak en sonunda kacıs yok,ruzgara maruz kalmayın korumaların baglantı yerlerının havayla temasını kesın bandajdan sonra dızlık takın:)gecmıs olsun.:)

Teşekkür ederim :)
Evet dr. da şaşırdı hatta bana kayakta mı sakatlandın acaba dedi direkt bir spora bağladı sonucu ama ben fitnees ve yüzme dışında spor yapmadım hayatım boyunca. Dr. da motosiklet vs.. deyince kafama takıldı sadece motosiklet kullanmaktan insan menisküs olur mu diye.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:45 ----------

çok geçmiş olsun. dayım eski motorcu vede eski futbolcudur.. onda da var menisküs ve yıllardır ameliyat olacak (sözde)...

dayım; futbol yüzünden menisküs, motor yüzünden sinüzitten çok çektiğini söyler durur hala...

Sağol Gökhan, sinüzit bonus zaten :)

arasıra diz kapaklarımda kıtırdama oluyor.. menüsküsün habercisi midir acaba :S :silent:

Geçmiş olsun. Her menisküs yırtığı ameliyat edilmiyor. Benim de başıma gelmişti. Ameliyatsız tedavi oldum. Ben 3-4 ay ağrı çekmiştim. O zaman motosiklet kullanmıyordum. Kesinlikle de kullanamazdım. Şimdi bir sorun yok.

Geçmiş olsun..
Benimde yıllar önce meydana gelen sol diz iç menisküs yırtığım var..
Futbol nedeniyle olmuştu..Menisküs genel olarak dize aşırı yük binmesinden dolayı meydana geliyor..
Ameliyatsız tedavi oldum, sporu bıraktım ve yıllardır herhangi bir sıkıntı çekmedim..
Ancak tüm ağırlığımı sol dizime bindirip çömelme pozisyonundan dikilmeye çalışırsam acı hissediyorum, yani hala orada duruyor arıza :)

Motosiklette böyle bir durum söz konusu olmadığı için sorun da yok..En azından bende hiç bir şey olmadı..

arasıra diz kapaklarımda kıtırdama oluyor.. menüsküsün habercisi midir acaba :S :silent:

Hmm olabilir, sen de bir dr. a görün istersen, muayenede de anlaşılıyor bazen.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:18 ----------

Geçmiş olsun. Her menisküs yırtığı ameliyat edilmiyor. Benim de başıma gelmişti. Ameliyatsız tedavi oldum. Ben 3-4 ay ağrı çekmiştim. O zaman motosiklet kullanmıyordum. Kesinlikle de kullanamazdım. Şimdi bir sorun yok.

Teşekkürler, zaten birkaç dr. a daha görünmeyi düşünüyorum, ameliyat olmak Allah korusun hiç yürüyememe durumunda bir alternatif olabilir benim için ancak. Sana da geçmiş olsun.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:21 ----------

Geçmiş olsun..
Benimde yıllar önce meydana gelen sol diz iç menisküs yırtığım var..
Futbol nedeniyle olmuştu..Menisküs genel olarak dize aşırı yük binmesinden dolayı meydana geliyor..
Ameliyatsız tedavi oldum, sporu bıraktım ve yıllardır herhangi bir sıkıntı çekmedim..
Ancak tüm ağırlığımı sol dizime bindirip çömelme pozisyonundan dikilmeye çalışırsam acı hissediyorum, yani hala orada duruyor arıza :)

Motosiklette böyle bir durum söz konusu olmadığı için sorun da yok..En azından bende hiç bir şey olmadı..

Sana da geçmiş olsun, bazen ağrım artıyor ve genelde uzun süre motosiklet tepesindeysem daha da fazlalaşıyor şikayetler :silent: Diz sürekli bükülü kaldığından olabilir belki bilemiyorum.

bende önçapraz bağ ve menisküsden ameliyat oldum. zorlamayla olan şeyler, soğuktan ceyrandan olmuyo. şimdi tek sıkıntım sağdan binip inebiliyorum sadece. belki sevaptır deyü idare ediyoruz öyleylen.

Yeşimcim geçmiş olsun öncelikle ameliyat gerektirmeyecektir sana şu an itibari ile
ilaç ve fizik tevadisi uygulanacaktır dizi güçledirip menisküsün kendini toplaması
sağlancaktır.Eğer bu sürecten sonra yırtıkda bir düzelme olmaz ise ameliyat gerekecek.
Ama umarım ameliyat olmazsın çünki kesin bir çözüm sağlamamak da mümkün olduğunca
dizine yük ve baskı uygulama ve ağrıların olduğu zaman bol bol buz koy dizine buz tedavisi
çok faydalı aynı rahatsızlığı bir dönem bende yaşadığım için paylaşmak istedim umarım kısa zamanda sağlığına kavuşursun çok geçmiş olsun.

Sana da geçmiş olsun, bazen ağrım artıyor ve genelde uzun süre motosiklet tepesindeysem daha da fazlalaşıyor şikayetler :silent: Diz sürekli bükülü kaldığından olabilir belki bilemiyorum.

Haa, bi dakika, sen cıbırcısın :)

Şaka bir yana, ayakların popo altına konumlandırıldığı motorlarda dizlere direk yük biner ya, evet (racing, sport touring)motosikletler yapar o zaman bu ağrıyı diye düzeltiyorum kendimi..
Önceki motorumda ve şimdikinde de ayaklar önde olduğundan dolayı benim böyle bir şikayetim olmamış demek ki..

Bir öneri olarak racing makinelerden vazgeçip, cruiser ruhunu yakalamanı söyleyebilirim :mrgreen:

Bir öneri olarak racing makinelerden vazgeçip, cruiser ruhunu yakalamanı söyleyebilirim :mrgreen:

olmaz hocam, kurüzürde paçadan soğuk girer yaldır yaldır :)

tıbbın son harikası endurodur.
enduronun faydaları:
-menisküse ve eklem romatizmalarına iyi gelir, İştah açar, hazmı kolaylaştırır. Ateşi düşürür. Tükürük ifrazatını arttırır. Mide, bağırsak, karaciğer ve böbreklerin çalışmasını düzenler. Böbrek sancılarını keser, taşların düşürülmesine yardımcı olur. Bağırsak kurtlarını döker. Kanamaları durdurur. Haşarat kaçırıcı olarak da kullanılır. Fazla kullanılacak olursa; baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma yapar.

geçmiş olsun muhterem :rendeer:

olmaz hocam, kurüzürde paçadan soğuk girer yaldır yaldır :)

tıbbın son harikası endurodur.
enduronun faydaları:
-menisküse ve eklem romatizmalarına iyi gelir, İştah açar, hazmı kolaylaştırır. Ateşi düşürür. Tükürük ifrazatını arttırır. Mide, bağırsak, karaciğer ve böbreklerin çalışmasını düzenler. Böbrek sancılarını keser, taşların düşürülmesine yardımcı olur. Bağırsak kurtlarını döker. Kanamaları durdurur. Haşarat kaçırıcı olarak da kullanılır. Fazla kullanılacak olursa; baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma yapar.

geçmiş olsun muhterem :rendeer:

Ayde be...:p

Bundan verelim, paçada rüzgar müzgar kalmaz :mrgreen:

jesse-james-working-on-custom-chopper-for-airstrea.jpg

Menisküsün motosikletle alakalı olabileceğini düşünmüyorum.
Ama şöyle bir durum olabilir. Bazen, özellikle çok yavaşken ve arkada biri varsa dönüşlerde dengeyi hafif kaybettiğimizde yükü ayağımıza veriyor olabiliriz. Bu sebepten bir ağrı çektiğimi hatırlarım. Belki böyle bir zorlamada yırtmış olabilirsin.

Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim, race den inmem cruiser a binmem :p
Bir kere motor dizimin üstüne düşmüştü yan yatıp sene 1998 ler :p Bir iki kere de dizimin üzerine düştüm motordan ama çok ağrım olmamıştı onun harici artçılı kullanmadım hiç zaten.
Neyse yaa takdiri ilahi diyelim geçelim :)

Yeşim Geçmiş olsun aynı sıkıntı bendede var 4 senedir ameliyat olacağım ama olmuyorum .Ya uyanamazsam diye.:cyclopsan

Yeşim Geçmiş olsun aynı sıkıntı bendede var 4 senedir ameliyat olacağım ama olmuyorum .Ya uyanamazsam diye.:cyclopsan

Lokal anestezi ya da epidural anestezi de uygulanabiliyormuş Korkut ama ben nette canlı menisküs ameliyatı izledim aman diyeyim :cyclopsan Bir kere menisküsün tamamen alınıp temizlenmesi ilerki yaşlarda çok sorun yaratıyormuş kireçlenme artıyormuş :pale: Dikilecekse olunabilir ama onun dışında çok ağrın yoksa hiç bulaşma derim, geçmiş olsun :)

Lokal anestezi ya da epidural anestezi de uygulanabiliyormuş Korkut ama ben nette canlı menisküs ameliyatı izledim aman diyeyim :cyclopsan Bir kere menisküsün tamamen alınıp temizlenmesi ilerki yaşlarda çok sorun yaratıyormuş kireçlenme artıyormuş :pale: Dikilecekse olunabilir ama onun dışında çok ağrın yoksa hiç bulaşma derim, geçmiş olsun :)

Anaaaaaaaaaa Artık kimse zorlayamaz beni ameliyat ol diye .:cyclopsanYaşasın menüsküsüm.:p:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
menisküs ameliyatı izlemistim ben , kemiklerin arasında bir torba var içinde jelimsi bir sıvı var , o torbayı dikiyorlar ve tekrar dolduruyorlar . çok şükür öle bi problemim yok ama dizlerimde bazen kıtırdama falan oluyor . o da kireçlenmeyle alakalı ... bi bardak suda calgon mu eritip içsem acaba : )

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar