[M.T Bilgi İşlem ve Bilgisayarcılar]Grubu

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Coq patron, bende geçen sene Sakarya üniversitesine sınava gitmiştim wireless sistemine giriş yapmak için kafayı yemiştim, halbuki küçük bir sertifikayı bilgisayarına kurarak ögrenci numaranı girip belli kısıtlamalar dahilinde interneti kullanabilirsin.
Bu olayı çözünceye kadar kafayı yemiştim, okulu bırakmayı bile düşündüm:p sonrada kullanılan programı inceledim tam bu iş için yapılmış birşey(securew2) mac şifreleme tekniği bir yana bu tip işleri yapan wireless software ler vardır.
Evde hala kablo ile bağlandığım için birazda bu tip sistemleri yabancıyım. Modemin rremote authentiacation dial in user service desteklemiyorsa bile bir access pointle bu işlemi yapabileçeğini düşünüyorum.
Yakın bir arkdaşım zayıf ve eski bir wireless modemini access point ile güçlendirmeyi başardı ve bağlanacak olan cihazların MAC ID lerine istedigi gibi yetki verdi. bu istediğinide bir access point ile yapabilirsin.

bu işi yapan onlarca program ama isimlerini bulmak lazım, ben bir tane buldum ama işe yaramı bilmem:cat:

Free Wireless Security Tools
http://www.securew2.com/ (Sakarya üniversitesinde kullanılan sistem)

bide bu http://sectools.org/wireless.htmlsayfada top5 list verilmiş işine yarayabilir.

Benim yaptigim arastirmalarda da mevzu dönûp dolasip access point meselesine geliyor.
Dur bakalim çozecem ben bu isi.

merhaba arkadaşlar, amd işlemcilerin performansı hakkında bilginiz var mı

Merhaba arkadaşlar,Yardıma ihtiyacım var..

İşletim sistemi Windows xp pro (32bit)(son güncellemeye kadar yapılmış versiyon)
Yeni alınan yazıcı HP color laserjet CP1215 modeli(usb bağlantılı)

Bütün olasılıkları denememe rağmen yazdıramadım..
Son olarak şunu farkettim,yazıcılar fakslar bölümünden yazıcıyı silip yeni yazıcı olarak eklerken gelen sayfada(windows) sınama sayfası yazdırabiliyorum...Sonra sağ tıklayıp özelliklerine girip sınama sayfası yazdır dediğimde yine yazmıyor..
Bu yazıcı modelinin bildiğiniz kronik bir sorunu var mı.?

Çözüm yolu önerebilirmisiniz..?

Abi driverini indirdin mi yada cd den yukledin mi printer in?

Güncel sürücüleri cd den ve hp sitesinden indirip kurduk olmadı..

Son olarak tasarım yaptığımız programıda kilitlediği anlaşıldı programı kilitleyen hppusg*****(C program files Hp klasörünün içinde bulunuyor) dosyası,görev yöneticisinden bu exe dosyasını kapatınca tasarım programını açabildik..Bilgisayarı aşırı derecede yavaşlatıyor işlemci %100 kapasite çalışıyor...Fakat halen yazdırma işlemi yapamıyoruz...

Güncel sürücüleri cd den ve hp sitesinden indirip kurduk olmadı..

Son olarak tasarım yaptığımız programıda kilitlediği anlaşıldı programı kilitleyen hppusg*****(C program files Hp klasörünün içinde bulunuyor) dosyası,görev yöneticisinden bu exe dosyasını kapatınca tasarım programını açabildik..Bilgisayarı aşırı derecede yavaşlatıyor işlemci %100 kapasite çalışıyor...Fakat halen yazdırma işlemi yapamıyoruz...

O Hp nin zaten Allah belasini versin ya.

Ben isim olmadigi zaman siliyorum komple sonra isim oldugunda tekrar yukluyorum.O kadar nefret ediyorum onun programindan resmen emiyo kaynaklarini bilgisayarin.

Abi sizinki bi bug olabilir Hp nin sitesine derdinizi bi anlatin bakalim ne diyecekler.

Bu arada Coq abi wireless falan ters hem guvensiz hemde yavas cikar her masaya kablo girsinler iste catalin bicagin yanina bide kablo koyarsin.:cherry:

Hic anlamam bu wireless olaylarindan kablo en guzeli 10mbit net alacam ne o wireless la baglaninca 5 e dusecek o kadar anliyom yani kabloyu cektin mi valla o torrent senin bu sharesite benim deli gibi download ederim.

merhaba arkadaşlar, amd işlemcilerin performansı hakkında bilginiz var mı

Amd işlemci alma bence, ben yıllardır kullanıyorum amd'yi sorun yaşamadım ama aralarda donmalar yapıyor ve yeterli performansı hiç alamadım.
Piyasaya çıkan ilk amd athlon 3.0 64 bit kullanıcılarından biriyim:mrgreen: .
O dönemde oyuncular amd hastasıydı, çünkü bilgisayardan az anlıyan satıcı abilerimiz oyun ve grafik için amd al diyorlardı. ama şimdi öyle değil artık dengeler degişti. Ne varsa intelde var abi:cat:

İyi bir işlemci istiyorsan şuan piyasaya yeni çıkan intel i7 'lerden al, tam bir performans canavarı.

Amd işlemci alma bence, ben yıllardır kullanıyorum amd'yi sorun yaşamadım ama aralarda donmalar yapıyor ve yeterli performansı hiç alamadım.
Piyasaya çıkan ilk amd athlon 3.0 64 bit kullanıcılarından biriyim:mrgreen: .
O dönemde oyuncular amd hastasıydı, çünkü bilgisayardan az anlıyan satıcı abilerimiz oyun ve grafik için amd al diyorlardı. ama şimdi öyle değil artık dengeler degişti. Ne varsa intelde var abi:cat:

İyi bir işlemci istiyorsan şuan piyasaya yeni çıkan intel i7 'lerden al, tam bir performans canavarı.

Kardesime katılıyorum.
AMD yi hayatımda sadece 2 yıl kullandım.
Her gun kufrettim :)
Isınır sogutamazsın, Sogutursun yine kasılır, Degerlerine bakarsın len derdin ne senin sogutuyorum işte onunde de canavar gibi PS var derdin hala diye kendini yer durursun..
Acıkcası INTEL ıslemciden SASMAYIN...
Yoksa cok yersiniz basınızı...

[/COLOR]
O Hp nin zaten Allah belasini versin ya.

Ben isim olmadigi zaman siliyorum komple sonra isim oldugunda tekrar yukluyorum.O kadar nefret ediyorum onun programindan resmen emiyo kaynaklarini bilgisayarin.

Abi sizinki bi bug olabilir Hp nin sitesine derdinizi bi anlatin bakalim ne diyecekler.

Bu arada Coq abi wireless falan ters hem guvensiz hemde yavas cikar her masaya kablo girsinler iste catalin bicagin yanina bide kablo koyarsin.:cherry:

Hic anlamam bu wireless olaylarindan kablo en guzeli 10mbit net alacam ne o wireless la baglaninca 5 e dusecek o kadar anliyom yani kabloyu cektin mi valla o torrent senin bu sharesite benim deli gibi download ederim.

Teşekkürler JUBA şimdilik farklı bilgisayar üzerinden ağ üzerinden yazdırma işlemi yapıyorum(2 metre usb kablo)

Kardesime katılıyorum.
Isınır sogutamazsın, Sogutursun yine kasılır, Degerlerine bakarsın len derdin ne senin sogutuyorum işte onunde de canavar gibi PS var derdin hala diye kendini yer durursun..

CERRAHİ seni çiziksiz gördüm şaşırdım..:p Günaydın bilişim gençliği..:wiinkk:

Gunaydın abi.
Sorma arada ciziksiz oldugumuzda oluyor :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:15 ----------

Gunaydın Kardesim benim nasılsın ?

Eyvallah Erhan abim, iş güç herşey yolunda çok şükür :rendeer:, bu aralar şirkette network altyapısını degiştirmeyi planlıyoruz yogun biraz işler. Uzun zamandır görüşemedik umarım seninde herşey yolundadır.

Eyvallah Erhan abim, iş güç herşey yolunda çok şükür :rendeer:, bu aralar şirkette network altyapısını degiştirmeyi planlıyoruz yogun biraz işler. Uzun zamandır görüşemedik umarım seninde herşey yolundadır.

Cok sukur hersey yolunda bizimde borsaya giriş işlemlerimiz nedeni ile bayagı yogunuz işte ne olsun.

Nasıl bir degisiklik soz konusu ?

Cok sukur hersey yolunda bizimde borsaya giriş işlemlerimiz nedeni ile bayagı yogunuz işte ne olsun.

Nasıl bir degisiklik soz konusu ?

Kolay gelsin abi:)

Kabinet , switch ve bütün kabloları degiştirmeyi düşünüyoruz. şirkette toplam 300 kadar uç var ve mekanın büyüklüğü 850m kare gibi.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Gunaydın abi.
Sorma arada ciziksiz oldugumuzda oluyor :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:15 ----------

Gunaydın Kardesim benim nasılsın ?

merak etme takipteyim ilk falsonda yine cizdircem seni :cat::queen:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Yahu ben milyon dolarlik islem hacmi olan bir sirketin internet baglantisini halka açmiyorum arkadaslar.
Guvenlik problemi olsa ne olacak?
En fazla beles televizyon seyreder adam.:p
Restoranin telefon televizyon hatti için bir paket aldim.
Içinde internette var.
O interneti musteriye kullandirmak istiyorum is o kadar basit.
Akliniza internet cafe gibi bisey de gelmesin.
Burasi tren garinin karsisinda.
Disaridan gelen bir çok insanin internet ihtiyaci oluyor.
Yani gunde bir kaç kisi yemegini yerken, isini de gorsun seklinde bir hizmet vermeye çalisiyorum.
Olay budur.
20 mega internet hizim var.
Yavaslasa ne olur, yavaslamasa ne olur.
[Ben de en fazla foruma girip geyik yapiyorum.]:p
Gelin gebertelim su isi yahu!!

merak etme takipteyim ilk falsonda yine cizdircem seni :cat::queen:

Vericam eline kalemi al istedigin yeri ciz diyecegim en sonunda :mrgreen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:48 ----------

Yahu ben milyon dolarlik islem hacmi olan bir sirketin internet baglantisini halka açmiyorum arkadaslar.
Guvenlik problemi olsa ne olacak?
En fazla beles televizyon seyreder adam.:p
Restoranin telefon televizyon hatti için bir paket aldim.
Içinde internette var.
O interneti musteriye kullandirmak istiyorum is o kadar basit.
Akliniza internet cafe gibi bisey de gelmesin.
Burasi tren garinin karsisinda.
Disaridan gelen bir çok insanin internet ihtiyaci oluyor.
Yani gunde bir kaç kisi yemegini yerken, isini de gorsun seklinde bir hizmet vermeye çalisiyorum.
Olay budur.
20 mega internet hizim var.
Yavaslasa ne olur, yavaslamasa ne olur.
[Ben de en fazla foruma girip geyik yapiyorum.]:p
Gelin gebertelim su isi yahu!!

Peki abi o zaman sana guvensiz bir network ve internet kullanımında olabiliecek kucuk bir ornek vereyim.
Ben geldim, Senin internetine dısarıdan mekanın yakınlarından girdim.
Sonra burokratlar veya herhangi birisine ana avrat sovdugum bir mail attım.
O zaman ne olur biliyormusun ?
Kişiyi gosteremeyecegin gostersende kanıtın olmayacagı icin direk senin hakkında yasal işlem baslatacaklar.
Ben internetimi kardesimle bile paylasmam...
Durum bu kadar onemli...

Simdi anlatabilmişimdir umarım :bounce:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Peki abi o zaman sana guvensiz bir network ve internet kullanımında olabiliecek kucuk bir ornek vereyim.
Ben geldim, Senin internetine dısarıdan mekanın yakınlarından girdim.
Sonra burokratlar veya herhangi birisine ana avrat sovdugum bir mail attım.
O zaman ne olur biliyormusun ?
Kişiyi gosteremeyecegin gostersende kanıtın olmayacagı icin direk senin hakkında yasal işlem baslatacaklar.
Ben internetimi kardesimle bile paylasmam...
Durum bu kadar onemli...

Simdi anlatabilmişimdir umarım :bounce:

Kardes bu is oyle degil.
Burasi is yeri ve wifi hizmeti veriyorsun.
Bu nedenle gelip benim hakkimda bir halt edebilecekleri yok.
Yoksa simdiye kadar burada ne tren gari kalirdi, ne Mc Donalds.
Bir çok firmanin boyle internet hizmeti var.
Ornegin tren garinin etrafinda da istedigin gibi internete girebilirsin.
Kimse de senin ne oldugunu kim oldugunu bilmez.
Havaalanlarinda, ve konaklama yerlerinde de bu hizmet aynen var.
Hatta ben bu isi arastirirken, açik kaynak kodu muhabbeti gibi açik internet uzerine çalismalar baslatildigini, bir çok gonullunun evinde ve isyerindeki wifi baglantilarini halka açtigini ogrendim.
Ingiltere ve Amerika'da telefon sirketlerinin hegemonyasini kirmak için boyle bir çalisma baslatilmis.

Yani benim açimdan bir sakincasi yok.:)

Ha az daha unutuyordum.
Burasi Turkiye degil.
Burokrata sövdün diye veya basbakaninin karikaturunu çizdin diye kimse kimseyi mahkemeye vermez.:wiinkk:

Peki senin sisteminden interneti kulananların loglarını tutmak gibi bir zorunluluk yokmu abi ?

Kardesime katılıyorum.

bak dinle beni seni bi ısıtayım daga sogumassın:queen:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Peki senin sisteminden interneti kulananların loglarını tutmak gibi bir zorunluluk yokmu abi ?

Burada senin basini belaya sokabilecek tek konu telif haklari ihlali.
Bunu da yavas bir baglanti hiziyla çozmek mumkun.
Ama yine de onlem olarak daha once belirttigim gibi benim hazirladigim bir sayfa uzerinden baglanmalari benim açimdan garanti olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar