Yeni ybr lerin karbüratör memesimi bişeyi 25 mm bizimkiler 22 bizimkinede 25 olur mu ?
yeni ybr'lerin karbüratörleri toptan değişik ve daha gelişkin bir sistem. misal iki tane gaz teli geliyor karbüratöre. sanırım bir tanesi beyin'e bilgi gonderen giden bir konum sensörüne baglı. belki de beyinden emir alan bir servo motora baglıdır. jigle teli olmadığı kesin. jigle yine eski olduğu yerde duruyor.
herneyse, iki tamamen farklı karbüratörden bahsediyoruz. uyacagını zannetmiyorum. kaldı ki sistemin geri kalanı da karbüratördeki meme boyutu ile orantılı olarak dizayn ediliyor. bu yeni ybr lerin egzostları farklı, bizim egzostlarla uyum gostermeyebilir.
hem yeni ybr'ler de 10 beygir. neden boyle bir değişiklik ihtiyacı duyulsun ki? emisyon değerlerini aşşağı çekmek için yapılmış bir modifikasyon bu.
ben üşenmesem geri dönüşümü de söküp atacağım.
ya aslında yavaş yavaş tutarlı motor modifikasyonlarına girişmenin zamanı geldi. ama yapacak akıllıca birşeyler gelmiyor aklıma. ateşleme bobinini daha kaliteli ve yüksek akım veren bir modelle değiştirip onunla beraber buji kablolarını da performans serisi ngk marka olanlarıyla yenilemek yoluna gidilebilir. bizim basit motorlarda sonuç verir mi bilmem. son hız değişmese bile biraz daha atak hale getirilebilir motor.
bir ara arabayı satıp daha büyük bir motor almak vardı kafamda ama sanırım yapmayacagım. ybr ile 100 bini devirecek gibi duruyorum. bazen daha hızlı bir motorum olsun istiyorum ama ybr'nin ekonomikliğini ve pratikliğini öylece terk edecek cesaretim yok. mantığın ötesinde bağlandım da vallahi alete.
gençliği sabitledik 110km's e.