Arka Fren balatası Değişimi (Resimli)-(Ybr 125)

Arka Frenlerden ses gelmeye başlamıştı..Dahası birde arka fren balata göstergesi balataların büyük ölçüde bittiğin gösteriyordu. Bende açayım da bir bakayım ne var..(tıpkı doktorlar gibi) diye meraklandım..

Bu benim motor...

Ana mili, fren ayar çubuğunu ve diski tutan diğer vidayı söktüm.

Diğer bir resim...

Balataları incelediğimde ölçüm yapamadım ancak gayet sağlam ve kullanılabilir olduğunu gördüm.

Hatta üzerindeki çentikler bile duruyordu...

Bir zımpara attım.
Diskin içini temizledim Bayağı bir toz vardı.. Ayrıca balatada bazı noktalarda çok az aşınma varken, büyük bir kısmı daha yeni gibi idi çentikleri duruyordu..O azda olsa aşınan kısımların diskin içine giren tozdan kaynaklandığını düşünüyorum..

Tozları siince ve balataları zımparalayıp tekrar monte edince ses kesildi..Fren daha iyi tutmaya başladı...:rendeer:

Aşınma olan yerler açıkça görülüyor..
Toz dışında başka neden ne olabilir..? Veya aşınma her noktada homojen olmaz mı..?

Son düzenleme:
Eline sağlık, güzel paylaşım olmuş, teşekkürler. Benim de arka frenden sesler geliyor aynı şekilde, bir kaç markanın temizleme spreyleri var, würth diye bir markanın spreyinden sıkmıştım bir kere serviste, bir süre kesilmişti ses ama sonra yeniden toz birikince yine başlıyor. Ama söküp temizlemek kadar etkili değildir diye düşünüyorum.

Eline sağlık, güzel paylaşım olmuş, teşekkürler. Benim de arka frenden sesler geliyor aynı şekilde, bir kaç markanın temizleme spreyleri var, würth diye bir markanın spreyinden sıkmıştım bir kere serviste, bir süre kesilmişti ses ama sonra yeniden toz birikince yine başlıyor. Ama söküp temizlemek kadar etkili değildir diye düşünüyorum.

Rica ederim.. Paylaşım olsun bilinmeyen kalmasın..
Teknik bilgi seviyemiz yükselsin..:rendeer:

Arka frenin balatalarına sprey erişir mi..?

Arka frenin balatalarına sprey erişir mi..?

Spreyin ucunda ince bir boru var, boruyu ara boşluklara tutarak basınçla sıkınca biraz temizliyordur... Tozlu bir sıvı akıyordu zaten alttan, ama her yerine erişmiyor da olabilir tabi... Spreyin içeriği de yağsız yanıcı bir madde olsa gerek, alkol gibi kokuyordu.

Spreyin ucunda ince bir boru var, boruyu ara boşluklara tutarak basınçla sıkınca biraz temizliyordur... Tozlu bir sıvı akıyordu zaten alttan, ama her yerine erişmiyor da olabilir tabi... Spreyin içeriği de yağsız yanıcı bir madde olsa gerek, alkol gibi kokuyordu.

Anladım..Ancak benim amacım balataları değiştirmekti aslında.

:bounce:

balatayı ters takmanın bir etkisi olur mu yani çıkarırken bir anda fırladı katlanmış bir şekilde... ters derken bir tarafı yuvarlak diğer tarafı düz ... yani yan çeviripte taktığımda demek istiyorum belirli bir monte adabı varmı gerçi taktığımda tak etti yerine oturdu

serdar bey

balatanın sadece en dış yüzeyi frenleme yapmış,diğer kısımları jant içine hiç değmemiş gibi aşınmamasının sebebi bu olsa gerek.

arka fren balata göstergesi demişsin kardeşim öyle bi gösterge varmı bilmiyorum bağışlayın ?

balataların daha yeni ve yerine alışma sürecinde.değiştirirken işareti düzeltmedilerse sen bitik sanarak sökmüşsün demektir.
eğer fabrika hatası olarak balata radyüslerinde hata yoksa bu balatalar daha henüz yerine alışmamış.balatanın tersi düzü yok.seninde dediğin gibi bir tarafı düz,düze gelir,diğer tarafı yuvarlak yuvarlağa gelir.yaylarıda oturdumu sorun yok....levyeyi çok olmamakla beraber biraz geride ayarla ki fren pedalın çok aşağı inmeden tutsun...

Benim YBR nin balatalarında cıyak cıyak ses gelmeye başlamıştı 27.000 kmden sonra. sanayiye gittim değiştirelim dediler hemen, olmaz dedim, söktürttüm. güzelce temizledi yan yan çizgi attırdım 3 cm aralıklarla şimdi sıkıntı yok işe yaradı. çizgiler şu şekilde attırdım / / / /

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar