Hudson deri nasıl güvenilirmi??
arkadaşlar ebay dan ürünler sorunsuz geliyormu? eve kadar teslimat yapılıyormu ?
evet Muzaffer hocam eve kadar geliyor postacı amcalar tarafından. büyük paket olursa ptt kargo 2 lira ücret alıyor şehiriçi taşıma ücreti.
sorun çıkmaz diye bir şey diyemem. göndericinin shipping kısmına Türkiyeyi belirtmesi lazım. yada sormanız lazım Türkiye'ye gönderiyormusunuz diye. 100 euronun üzeri ve büyük paketler riskli gümrüğe takılması açısından. gümrüğe takılırsa Adana gümrüğe başvurmanız lazım . havayolları gümrüğüne veya diğerine
genel olarak internetten alışveriş için garanti bankasından sanal kart (diğer bankalardaki ismini bilemiyorum) çıkarttırmak güvelik olarak daha faydalı... eğer yurtdışı sitelerinden alışveriş yapıcaksanız paypal dan hesap açtırmanızıda tavsiye ediyorum..
ben motorum için ebay almayadan (ebay.de) birçok ürün aldım.
ebay.co.uk den yani ingiltereden 2 kez,
2 kezde ebay.com dan yaptım bunlardan bir tanesi singapurdan diğeri amerikadan oldu, hepsi sorunsuz geldiler..
motor malzemesi hariçde ebay.com dan çok alışveriş yaptım daha sıkıntı yaşamadım hiç..
amazon.com dan ürünler getirttim yurtdışından ebay haricinde.. bundada bir sıkıntı olmuyor ama elektronik cihazlarda gümrük işlemleri çok daha detaylıdır ona dikkat edin kesinlikle !!
gümrüğü takılmaması için 100€ nun üstünde olması lazım irsaliyede kutu içeriği !!
buna çok dikkat etmek lazım ve satıcı ile iyi iletişim kurup kutunun üstüne 100€ dan daha düşük yazdırmak ve mümkünsede gift (hediye) olarak işaretletmek lazım..
evet Muzaffer hocam eve kadar geliyor postacı amcalar tarafından. büyük paket olursa ptt kargo 2 lira ücret alıyor şehiriçi taşıma ücreti.
sorun çıkmaz diye bir şey diyemem. göndericinin shipping kısmına Türkiyeyi belirtmesi lazım. yada sormanız lazım Türkiye'ye gönderiyormusunuz diye. 100 euronun üzeri ve büyük paketler riskli gümrüğe takılması açısından. gümrüğe takılırsa Adana gümrüğe başvurmanız lazım . havayolları gümrüğüne veya diğerine
belli bir kilonun üstündekileride gelin siz alın diye kağıt getirebiliyorlar yanılmıyorsam 4kg bu rakkam