honda cbr 125 r ve uzun yol

iyi yolculuklar

rijkaarda_10[/COLOR] hocam motorun bakımlıysa hiç bir sıkıntı yaşamazsın bursa adapazarı karasu arası benzin almak ve sadece benzinlikte lavabo ihtiyacı durmadan ve yoldada 120 130 ile kesintisiz gaz ile gittim geldim tık yok.
bir seferinde ise 3,5 saat kesintisiz yağmurun altında karasudan bursaya geldim yine bişey yok.
3 şey tavsiye ederim;

1 depodaki yakıtı az aldığı için mecbur duracaksın ve paranı yada kartını çok derin bir yerlere koyma çantana falan koyarsan almak için uğraşırsın
2 belli bir kilometre gittikten sonra motor açılır rampa aşşa 150 yi rahat görürsün o yüzden ibreye dikkat et yol gidiyor diye asılma durmakda sıkıntı yaşama
3 durmadan uzun gidersen durduğunda vibrasyondan dolayı ellerinin içini 1 yada 2 santim kabarmış ve karıncalaşmış hissediceksin şaşırma:queen:

Emrullah Kurtuluş:cat:

rijkaarda_10[/COLOR] hocam motorun bakımlıysa hiç bir sıkıntı yaşamazsın bursa adapazarı karasu arası benzin almak ve sadece benzinlikte lavabo ihtiyacı durmadan ve yoldada 120 130 ile kesintisiz gaz ile gittim geldim tık yok.
bir seferinde ise 3,5 saat kesintisiz yağmurun altında karasudan bursaya geldim yine bişey yok.
3 şey tavsiye ederim;

1 depodaki yakıtı az aldığı için mecbur duracaksın ve paranı yada kartını çok derin bir yerlere koyma çantana falan koyarsan almak için uğraşırsın
2 belli bir kilometre gittikten sonra motor açılır rampa aşşa 150 yi rahat görürsün o yüzden ibreye dikkat et yol gidiyor diye asılma durmakda sıkıntı yaşama
3 durmadan uzun gidersen durduğunda vibrasyondan dolayı ellerinin içini 1 yada 2 santim kabarmış ve karıncalaşmış hissediceksin şaşırma:queen:

Emrullah Kurtuluş:cat:

valla usta ben ellerde vibrasyon yaşamıyorum artık maşallah bir denge topuzu attım her biri birer kilo sıfır titreşim var herkese tavsiye ederim :)

Bir günde 900km yaptım. 10 günde 2700 kmden fazla yaptım cbr 125le. Sende yaparsın. Sabah erken kalk, motorunu hazırla kendini hazırla. Geceden güzergahı seç, yanında haritan olsun. Sabah güneş henüz tam doğmamışken marşa bas yola çık. O yolu çok rahat yaparsın ve vardığında kendini harika hissedersin.(Biraz da yorgun:D)

Bazı arkadaşlar vibrasyon problemi yaşamış. Ben kesinlikle böyle birşey yaşamadım, cbr 125 te öyle rahatsızlık veren bir titreşim yok.

Haa birde uzun yola mutlaka (en azından) Pantolon giy(şort ızdırap verecektir, bacak kılların rüzgardan bacağını acıtıyo en azından:queen:), eldivenlerin mutlaka olsun. Ceketi söylemeye gerek bile duymuyorum. Kask malum...

Keyifli sürüşler.

Son düzenleme:
Yolu tek güne sığdırma. 2 güne yay. Arada bir yerde mola ver. Bu sayede daha rahat bir yolculuk yapmış olursun.

Yolu tek güne sığdırma. 2 güne yay. Arada bir yerde mola ver. Bu sayede daha rahat bir yolculuk yapmış olursun.

buna son derece katılıyorum

sana en yakın bu yolculu ben yaptım istanbul'dan karaman'a geldim sabah 6'da çıktım aksam üzeri 5'te evimdeydim motor konusunda gram sorun olmadı ama yorgunluk mahvetti keşke dedim 2 günde gelseydim diye ama gelmiş bulundum:queen:

sana şimdiden hayırlı yolculuklar

Gnusher : zaten cıbırda vibrasyon gibi bir sorun yok ama hızın 120 130 ve bu hızla 1 saat falan otobanda ilerlediysen durduğunda yere bastığını falan bile anlamıyorsun.

yapılmazmı yapılırda yolda hacı muratta olsaydım keşke diyebilirsin sadece konforlu olmaz

bence bas gaza git ben izmire gitim 10 dk sonra tekrar yola çıktık istanbula döndüm git gel 1200 km yaptık tek seferde ve hafta sonları balık tutmaya kastamonuya gidip geliyordum hiç sıkıcı olmyo çok rahat 2 kişi ile 120 - 140 arası gidiyor uzun yolda devri yerine geldiği için..
rahatsız etmiyor ara ara mola ver sıkılırsan bileklerinde biraz yorgunluk oluyor sadece sırtına eger bellik takarsan bel agrısıda olmuyor ..

Bakimli ise makinan bi problem yaratmaz.

Herkes demis cok yorulursun evet bende katiliyorum indiginde ne oturdugunu ne de yere bastigini anlarsin.

Birde tek dert kamyon sollamak oluyor yokus yukari falan denk gelirse kamyon bekleki yokus bitsin hele ruzgar falan tersten esiyorsa o gun cikma yola gina geliyor tin tin gitmekten.

merhabalar ben sitenize yeni kayıt oldum bir sorum olcaktı ben honda 125 cbr almak ıstıyorum kullanımı nasıl rahatmı?

herkese merhabalar

şahsen ben cbr 125 ile 5 saat sürekli olarak motora bindim eve geldiğimde pert olmuştum :)
birde uzun yolu düşünemiyorum zevkli olur ama günlere yayman lazım birgünde olcak iş değil

valla bnde istanbul-bursa(iznik) yaptım 2 hafta önce hiç bir sorun çıkmadı yorulmadımda öyle pek

1 günde 700 km ye yakın yol yapmıstım motordan sogudum artık her tarafım agrıyodu eve kendımı zor attım.. motorda sorun yok ama konforlu degıl maleseff..

güzeelllll...

Bu motorla dünyayı dolaşsan yoruldum demez.:cherry:
Yeterki sen ona ayak uydurmayı bil.:queen:
Ben DENİZLİ-KONYA arası her yıl 2 tur yapıyorum yazın.Ama güzel mekanlar,manzaralı yerlerde küçük molalar veriyorum.Kısacası seyahati aceleci olmadan eğlenceli hale getirirsen senin için sıkıcı olmaz:wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar