motor nasıl yıkanır

motoru temizlemek için neler yapılmalıdır. suyla yıkanırsa zarar verilir mi

verir tabi ama yağmuru bekleyip yağmurla yıkarsan vermez.sakın bezle silme sonra valla motor elinde pert olur

yumuşacık bir sünger yumuşacık bulaşık sabunu veya özel sabun alabilirsin nazik nazik ova ova yıkıcamsın motorunu ve hafıf ılık suyla üşümesin sadce su kaçmaması gereken yerlere dikkat et yeter ben iki motorumuda heryerine taziklı suyla olmak suretle duruluyorum sorun yok korkmaya gerek yok bazi çin malı scooterlar var orasına burasına su akcıyor yıkadıntan sonra çalışmıyor onlata birşey diyemem:cherry:

tazikli suyla zatımı yıkıyorum, henüz çalışmamazlık yapmadı ama her marşa basışımda bildiğim bütün duaları okuyorum tabi:)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Su-oto şampuanı-gazyağı-sünger-sert kıllı kir yağ çıkarıcı sünger-araba fırçası-hortum-tazyikli yıkama makinesi-üstüne cila-bez-parlatmak için mikrofiber bez-torpido cilası-plastik yenileyici sprey-cam sil...
2003 model bir motosiklete hepsinden yapılınca şöyle bir görüntü çıkıyor.:p

Her Kirlendiğinde Yıkarım (Hergün Denilebilir) Nerde Pislik Çamur Görsem Fırçayı Oraya Sokarım Şu Ana Kadar Çalışmamazlık Etmedi:)

oto yıkamalarda motosikletleride iç dış yıkıyolar haberin yokmu :p

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
ben basıyorum tazikli suyu, süngerle yıkıyorum. bitince önce benzle kabasını alıyorum, sonra basınçlı havayla soket ve düğmeleri kurutuyorum, zinciri kurutup yağlıyorum.

Ben tanzikli suyla yıkanmaz bilirdim bi ara servise götürdüm(HOndaya) baktım eline aldı hortumu gavura vurur gibi tanzikle başladı yıkamaya dedim ki neyapıosnz böyle motor mu yıkanır diye biz hep yıkıyoruz diye bana tip tip baktılar. AMa bi keresinde bi arkadaşın çayna cup ını yıkamacıya verdik vurdurmalı çalıştırmaya çalıştık. O da ayrı mesele:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sabun, fırça, kova ve bol su ile

GKN

Varmı bildiğiniz boyaya zarar vermeden yağı sökücek hatta kökünü kazıyacak bir malzeme?

İlk motorumu kova/su/sıvı el yıkama sabunu ve bol sevgiyle yıkadım, hiç ne oluyoruz demedi..
ikinci motorumu ekseriyetle oto yıkamacıda, tazyikli su/sünger/oto yıkama solisyonu ve bol sevgiyle yıkadım, gene ne oluyoruz demedi..

Kısaca elektrik aksamına (özellikle buji bölgesine) su kaçırmadığın müddetçe Niagara Şelalesi'nde bile yıkayabilirsin..

bizim oto yıkama dükkanı var akşam saatinde dükkana giderim elemanlardan birtanesine motor kapının önünden motoru al yıka ben yarım saat sonra geliyorum derim tamam abi der ve çıkarım geldiğimde abi nasıl olmuş diye yalakalık yapar tamam iyi olmuş geç şu arabayla ilgilen derim motoruma biner giderim :)

Arkadaşlar ben de tazyikli su ile yıkıyorum.Ya da vaktim dar ise yıkatıyorum.(Yıkatıyorum dediğime bakmayın adama yardım ediyorum kıl olduğum için.) Motosikleti sonra gazyağıyla güzelce silip üstünü cam beziyle siliyorum sonra motorun grenajlarında sakal traşı bile olabilirsiniz.:)

Yıkama problem değilde.Benim eksozda karbüratör çıkışında özellikle ısının etkisi ile renk değişimi var.? Nasıl çıkarırız..bilen var mı..?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar