ramzey kalipso 100
1600 km geçince motor eskisi gibi performanslı deyil
r:
r:
1600 km geçince motor eskisi gibi performanslı deyil
arkadaşlar bende CBF 150 aldım bende titan vardı değiştirdim.. daha 2 gün oldu alalı banada 60-80 arası dediler.. daha motoru tanıyamadım ama ilk kalkışlarda sanki böyle bir titreme oluyo acaba bendemi sorun var yoksa yeni olduğundanmı.. cevap yazarsanız sevinirim..
::150:: Hiçbir şey anlamadım. Yeterli bilgim yok sanırım. Yine de teşekkürler :wiinkk:Maksimum güç devirinde vites degiştirin,mak tork devrinde sürün.Bu hem ekonomi,hem iyi yanma,hemde daha az hararet demek.Basmadan giden arkadaşaların motorunun son süratinden memnun olmamasının sebebi hararetten dolayı oluşan genleşme ve akıbetindeki aşırı aşınmanın sıkıştırma sonu basıncını düşürmesinden başka bişey degil.Düşük devir anlaşılmayan vuruntu(mekanik ataletin sağlanamaması)soguyamama ve geç atılan eksoz gazı ısısının blokta kalması gib olumsuz etkenlere sebep oluyor.Maksimum devirde de gene aşırı ısı ve zaten alışmamış yüzeylerin dengesiz aşınması olarak karşımıza çıkıyor.Sukutırların veya otomatik vitesli araçların rodaj dönemi biraz daha sorunuz oluyor.Nedeni zaten manuellerinden fazla yakmaları ile ortada.Bizim standart kullanış tarzımızdan daha üst devirlerde aynı hızlarda gitmesi isteniyor.Bunun ilk sebebi ayarlanmış olan sabit sistemle farklı yükler altında istenilen performansta sürüş zevki.İşin kısası çok basmakla veya az basmakla yaşanılacak olumsuzluk yüzde seksen yanma odası içindeki düzensiz aşınma(başka nereye zarar verilebilirki ,zaten çalışma şartlarına göre belli degerlerde imal edilmiş ......esnek olan yalnızca segmanlar ve yüksek oranda alimunyum içeren piston !!!!!!!!!!!!..yataklar çelik,bilya yada sarı silindir döküm boru)Ani duruş ve kalkıştan kaçının devrinde sürün olay tamamdır.Kolay gelsin...
2008 aralıkta 2009 model apache satın aldım. 10 bin km' ye kadar kullandım ve sattım. İlk aldığım günden itibaren bol bol gazladım çok sıkıştırdım, geceleri özellikle soğuk havalarda tem otoyoluna çıkıp dewamlı son gaz bastım.
Bana ilk 1000 km basma dediler 60 ı geçme dediler vs. vs. ben aksini yaptım bol bol sıkıştırdım sonuca gelince motorum çok ama çok iyi açıldı. Ama yağını bujisini hava filtresini kısacası bütün bakımlarını zamanında yaptım. sattığım arkdaş 20 bin e geldi ve hala sorun çıkarmadı ve çok memnun.
NOT: Arkdaşlar sadece bu benim bir denememdi kimine göre yanlış olabilir ama sonuç çok iyi oldu![]()