Öncelikle yağ katkılarını defalarca kullanmış biri olarak deneyimlermi yazayım
Yıl 2000 araç 1976 model v 8 motora sahip ,yeni motor yapımından sonra 60000km yapmış Pontiac grand le mans mevsim kış yazın çok seri halde marş yapan araç 5 derecede bir şubat sabahı önce hızlı sonra yavaşlayarak marşı çeviriyor motor ısındıktan sonra problem yok marş normal, içindeki yağ ,en çok 2000 km yol yapmış ,meşhur silindirlere tutunan bir yağ markası! Uzun bir takipden sonra P.up marka bir katkı kullandım fark gözle görülür değil göze giren cinsten, soğuk havada nefesi kesilen marş hiç zorlanmadan tam güç çalışıyor
neden acaba?marşı zorlayan ne?krank miline neler bağlı?Pistonlar, soğuk havalarda yağınız görevini tam yapamıyorsa pistonlar ilk harekette nasıl bir silindirin içinde hareket etmek zorunda kalıyor acaba?
Yıl 2009 Araç Bmw R-26 1957 model 250 cc yazın marş koluna basış gayet normal hemen alıyor,havalar soğudu işler değişti ihtiyar delikanlı marş koluna basışta hissedilir şekilde farklı tepki veriyor daha sert!yine uzun bir süre takip ettiğim,Türkiyede çalmadık kapı bırakmayan,destek bulamayan ve sonunda Amerikanın ilgi gösterdiği desteklediği bir profesörümüzün ürünü olan moto silk (borlu ürün)orjinal olarak temin edip yağa ekledim,(çoğunda olduğu gibi buda özellikle yağ iyice ısındıkdan sonra ekleniyor)sonuç:yine aynı marş kolu gayet rahat çalışıyor+ilk 5 dakikadaki sibop sesi 1 dakikaya indi
Yıl 2010 araç 2000 model Dacia çift kabin pickup 80000de hava soğudu ya benim kulağım marşda yine, tekrar aynı şey ayrı araç, çözüm aynı orjinal motor silk. Yağı ısıt ama yolda, durduğu yerde değil hararet orta seviyeye geldiğinde katkıyı koy ben hep böyle yapıyorum,ayrıca reklam da yapmıyorum,çok değişik bir sektörde elektronik sektöründe çalışıyorum sadece gördüğümü söylüyorum.
Düşünün bakalım neden 5 ila 10000km arasında (yol şartlarına ve araca bağlı olarak değişebilir tabii)ön takım problemi yaşıyorsunuz,tamirciye gittiğinizde ne çıkıyor?rot başı,rotil gitmiş hep hareketli parçalar?
1980 senesine kadar Amerikanlar başta olmak üzere çoğu araçta rotbaşları,rotillerde gresörlük vardı her yağ değişiminde yağ basılırdı.şimdi kaldır at kapalı kutu,imalatta bas yağı presle tak gitsin,sat gitsin o yağ ısınmayacakmı?yağlayıcılık özelliğini ne kadar süre koruyacak?120 ile giderken rot kolunuzun çıkmasını hayal etmek bile ürkütücü
Neden ekstra bir önlem alıp biraz daha rahatlamayalım
Old hocamada selamlar:cat: