havalar bir türlü düzelemedi gitti. böyle oldukça beni de kaşıntı tutuyor ha, fena yola gidesim geliyor şu sıra.
hazırlık yaparak nefsimi dizginlemeye çalışıyorum mecbur. bu ay içerisinde maddi açıdan biraz feraha erecek gibi duruyorum ve buna istinaden bizim eşşeği touring kırması katıra dönüştürmek için bir kaç ekleme yapmayı kafaya koydum. kendim biraz araştırdım fakat halihazırda ilgili ürünlerin marka/modelleri ve ucuza nereden bulabileceğim konusunda tüyolarınız varsa rica edeceğim güzel eşşekdaşlarım.
aklıma yatanlardan ilki kaliteli bir ön cam. givi'nin çok kral fakat aynı ölçüde pahalı modellerini beğendim. sanırım biraz (aslında bihayli) zorlayıp öyle birşey takacağım.
birer de elcik koruma takabilirim. metehan abi birkaç yere post etmişti. sanırım bir arkadaşı satıyormuş ki fiyatı da gayet uygundu. şayet gidon nikelajını falan tahrip etmeyecek şekilde montaj yapılabiliyorsa o da var kafamda.
yan çanta da düşünüyorum. bunun için araştırırken de yıldız ticaret'te çanta demiri gördüm. biraz kaba duruyor fakat açılır kapanır parçalarını söküp atarsak (benzer bir uygulamayı gördüm baska bir forumda) iş görür hale gelecek. fiyat 110 tl. ürün de şurada görülebilir:
http://www.yildizticaret.com/pro/1655/61/YBR-125-YAN-CANTA-DEMIRI-TK
bu demiri sadece uzun yola çıkacağım zaman monte etmeyi, şehir içi gündelik kullanımda ise motor üzerinde tutmamayı düşünüyorum. halihazırda 28 litrelik bir shad topcase'im var. o her daim motorun üzerinde olacak.
çanta için ise kriterlerim ise bizim eşşeklerin kalıbına sırıtmayacak kibarlıkta, plastik ve hesaplı olmasıydı. hesaplılık kısmından biraz taviz vererek givi e21 veya bunun taklidi olan kappa k21 modellerini gözüme kestirdim. biraz uyduruk duruyorlar, özellikle kappa olanı. fakat internet üzerindeki yoklamalarımda gördüm ki bu modelleri, özellikle givi olanını büyük harbici toruing motosikletlerinde kullanan çok motosikletçi var. yorumlar da iyi yönde. aslında gönlüm türkiye'ye de uğrayan ve dünyayı gezen iki motosikletçinin (şimdi isim cisim hatırlamıyorum ama siz anladınız) alüminyum çantalarında kaldı. fakat öyle bir uygulama hem yüksek miktarda para hem de biraz el emeği gerektiriyor. el emeğinden sakınmam fakat motor üzerinde çalışabilecek uygun mekanım yok. o yüzden e21 veya k21 e mecburum. bunların fiyatları da 250 tl seviyelerinde. linkleri kaybettim bilahare lazım olursa atarım buraya.
bu kappa olan:
bakınız düşük cc'li motosiklette böyle duruyor:
(gerçi bu yamuk yumuk takmış ama fikir versin en azından)
bu da givi olan: (grisini degil boyasızını daha çok yakıştırıyorum benim gri motora)
ybr'm beni 2 senede hiçbir ekstra masrafa sokmadı. cebi biraz delerek birkaç kıyak yapalım bari garibe

zaten benim cc falan büyüteceğim yok. nikah kıydım adeta alete, ayrılamıyorum.