motosiklet alarmı faydalımı zararlımı

motorun bulunduğu bölgesine tavandan uzaktan kumandalı pir dedektörü koydum.yani hareketi algılyan dedektör testini yaptım.gayet başarılı oldu.motor pencere önünde kaldırımdan gecenleride algılamıyor.hırsız hariç kediler yaşadığın bölgende az ise veya hiç yok ise motora yaklaşıp çalmak isteyen hırsızlar için çalacaktır.buda sonuça %100 başarı demektir...ayretn zincir celik zincirler ile ve italyan malı şifreli celik kilitlerden taktırdımı %100 güvenlik...gelsinde çalsınlar bakalım...ALARM
Excel diye bir marka TAKTIRDIM iş ve Ev güvenliği için uyarlanmış ben böyle bir yöntem yaptım oldu.

arkadaşım alarmın beyin ile hiçbir alakası yoktur motosiklet tamircisi bir adamın bunu gayet iyi bilmesi lazım alarm sadece kurulu konuda motosiklet günlerce bekler ise sadece aküyü çok az azaltır bunun dışında hiçbir zararı yoktur ben yıllardır kullanıyorum hiçbir zararınıda görmedim çok kişinin motorunada bağladım gayet memnunular

cevap için teşekkür ederim.ben olayı çözdüm pir dedektörü kullandım..

Alarm 2 yıla oldu takalı hiç bir zararını görmedim.Alarm iyidir bence herkes taktırsın

alarmım bozuldu çıkıp saat başı bakıyorum motora
alarm çık faydalı bişe
hem caydırıcı hm uyarıcı
beyinle alakası yok alarm apayrı bi şey
sadece güç alıo buyinle alakası yok

alrmın motora bi zararı yok arkadaşın dediği gibi 1 senede şarj ediyosan 8 ayda şarj edersin al rahat et

Yorumların tümünü okudum.
A-Alarm motosiklete kurallara uygun ve olması gerektiği gibi monte edilirse kesinlikle sorun yapmaz.
B-Zarar verir,gerek yok vs vs gibi yorum yapanları anlamak mümkün değil:silent:Adı üstünde Alarm ve bunun görevi yetkisiz kişilerin müdahalesinde cayır cayır bağırmak ve yardım istemek:bounce:
C-Bende kullanıyorum,akü'm asla bitmedi...artı halat kilit ile birlikte bir de alarmlı disk kilidi kullanıyorum:queen:

Sen eşeğini sağlam bağla da sonra keşke deme:cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:07 ----------

disk kilidini de adam kalem arkasıyla açıyodu.:) gcen servisimde mondialin halat kilitleri vardı. kalite gibiydi.resmini çekip koyim bi ara...

O sakın bir konserve kutusu olmasın:mrgreen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:11 ----------

orjinalinde yoksa taktırma çünkü takan ustaların maharetleri okadarda iyi değil tamircin o yüzden taktırma demiştir benim 2005 model better 125 cc bir motorum vardı alarmıda vardı orjinal dijital vites göstergesini daima bozuyordu beyne hakkatten zararı var ama dijital olanlara

Motosikletiniz hatrı sayılır büyük marka ve modellerden değil ise,alarm sisteminin Elektronik kontrol ünitesi ile (beyin) denen zımbırtının ne lalakası var arkadaşlar:silent:
Bunlar biri birinden bağımsız çalışır.125cc bir scooter ya da commuter hiç fark etmez,vites göstergeleri kesinlikle elektro-mekanik dir..beyin ile hiç bir ilgisi yoktur.

Senin tamirci bol kepçe sallamış:mrgreen:allah bilir bol kepçe para da almıştır:bounce:

bir zararı olacağını düşünmüyorum ama motorun beynii neresi onu çok merak ettim tamircine bir sorabilirmisin veya bilgisi olan söyleyebilirmi :D:D

bahsettiğin alarm benim motorumda mevcut,
uzun zamandır kullanıyorum.
bu alarm titreşime karşı hassas. gürültülü bi araç yanından geçse bile ötmeye başlıyor. bahsedilen gibi aküyü çok fazla harcamıyor. bence taktırmanda fayda var. alarm zaten iki seviyeli. titreşimde veya dokunmada 5 kez kısa ses veriyor. eğer titreşim uzun süre devam ederse veya motor hareket ederse uzun çalmaya başlıyor. ben kısa çalanlarda nooluyo diye bakmıyorum bile. bu alarmı taktırsan bile gidon kilidini kapatman lazım. ikisi birlikte sağlıklı olur ancak.

Alarmın şu özelliğide varmış :

İstenildiğinde darbe sensörünü devre dışı bırakma (Güçlü ve hafif darbe ve ses kuvvetine göre sireni çaldırma sıklığını ve kuvvetini ayarlama)

İllaki bütün darbeye karşı alarmlı cihazlarda hassasiyet ayarı zaten vardır, durup dururken kedi çıkınca motora alarm çaldırmayabilinirde.

yok dostum darbe sensörü ayarlanmaz.
farklı alarm tonları var der ama yoktur.
şööle der bööle der hiç birini bulamazsın.

ama ben kullanıyorum tavsiye ederim.
darbe olması durumunda beş kez öter susar.
darbe devam ederse ya da motor sallanırsa sürekli öter.

darbe sensörü ayarlanmıyo bu alarmda.

sanmıyorumki zararlı olsun valla ben taktırmayı düşünüyorum ha eğer zararlıysada alarmlı disk kilidleri var alınabilir
bkz: http://www.motosikletim.com.tr/urun/oxford-of3-alarmli-disk-kilit.aspx

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:07 ----------

bu var daha ucuz http://www.sahibinden.com/mts_alarmli_disk_kilidi-30WQQaXQQ21481107WQQpXQQdisplayitem hatta ben bunu aliyim :)
hiç düşünme taktır hatta uzaktan kumandası sayesinde anahtar takıp açmanada gerek kalmaz şayet ben öle kullanıyorum 3 senedir gayette menmunum

GÜNCEL

Mrb. arkadaşlar.
motosiklet alarmlarının eksi yönlerini sıralarsak
1. akünün şarjının tükenmesi ( 1 hafta yatan motorlar için geçerli. Kısa süreli çalıştırmalarda zararı yoktur. )
2. Eğer ateşleme sistemi beyinli ve anahtar tanıma özelliği var ise, alarm sisteme zarar verebilir.
3. Montajı yapan kişi işini iyi yapamıyorsa şu sorunlarla karşılaşa biliriz.
a) bağlantıları tam olarak sıkıştırmaz ise kaçak meydana gelir buda sisteme zarar verir ve motor yolda stop edebilir.
b) kablo tesisatını doğru yerden çekmez ise tesisat sürtünmelerden dolayı izolesini kaybeder ve ark yaparak yanmaya veya tesisatın zarar görmesine neden olur.
c) kullanılan parçaların kalitesiz, montaj fişlerinin sağlıksız olması zamanla oksit yaparak sistemin çalışmamasına sebep olabilir.

EĞER ELEKTRİK TESİSATINI KULLANMADAN ALARM TAKTIRMAK İSTERSENİZ. BATARYALI ALARMLARI ÖNERİRİM.

SAYGILARIMLA.

saygı bizden..
keşke daha eski konuları hortlatsaydınız
firavunun bir konusu vardı o iyiydi mesela

Ya da alarmlı disk kilitleri tarzı şeylerde aküye zarar vermez. En azından motoru bağlarsınız öyle bir şeyde takarsanız kurcalamaya kalkan üzerine binen olursa bağırır alarm, temiz yürekli kişide motorun etrafından uzaklaşır :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar