MT-ATÖLYE İşi olmayan giremez!!!!

slm lar
motorumda biçokşey mevcut(DAELİM S2 250)ne acayiptir 4 lü çakar devresi yok =S varsa anlayan,bilen arkadaşlar devre şemasını elemanlarını ve motora bağlantı şemasını paylaşabilirmi?¿

aslında aklıma bişey geldi ama bunuda anlayana sormak lazım die düşündüm normalinde sağa ve sola sinyal verirken zaten çakarlı olarak çalışıo sinyaller.sağ ve sol sinyal kablolarının + uçlarından ek alıp bi swiç taksam hem sağa hem sola aynı anda iki sinyalide çaksa mantiken 4 lü çakar oluo:D ama bunun teknik olarak röleye falan zararı olurmuki?yada bu yöntem işe yararmı=)

Neyse burdan bi sonuç çıkmıcak anlaşıldı gene kasap ustaların ellerine kaldık napalım alıştık artık.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
arkadaşlar soğuk kış günlerinde motorunuz garajda soğukta kalıyorsa motorunuzu kullanmasanız bile antifirizi eksik etmeyin
çunki radyatordeki su donarsa motoru patlatabılır
bu arabalar içinde geçerli

Selamlar herkerse.. Arkadaşlar sorunum şu; Bu akşam motorla bi yere giderken hız göstergesi panelinden bi vızıltı gelmeye başladı! Sanki böyle plastik bi dişli durmadan sıyırıyo... Hız arttıkça orantılı bi şekilde vızıltıda artıyo.. Sonra baktım ki normalde 20 km göstermesi gerekirken km saati 60-80 km hız gösteriyo... sonra normal hız olarak 50 cıvarına cıktım hız göstergesi 100 ü gösterdi vızıldama inanılmaz arttık ve bir anda kısa ampul patladı!!! Nedir sizce sorunum çok kafamı taktım bu işe! Ampul patlaması da ne alaka bu arada?

Motorum 2800 km de 2007 model 125 zn... cevaplarınızı sabırsızlıkla beklıyorum...

Motosikleti
Sym symphony ST 200i
Selamlar herkerse.. Arkadaşlar sorunum şu; Bu akşam motorla bi yere giderken hız göstergesi panelinden bi vızıltı gelmeye başladı! Sanki böyle plastik bi dişli durmadan sıyırıyo... Hız arttıkça orantılı bi şekilde vızıltıda artıyo.. Sonra baktım ki normalde 20 km göstermesi gerekirken km saati 60-80 km hız gösteriyo... sonra normal hız olarak 50 cıvarına cıktım hız göstergesi 100 ü gösterdi vızıldama inanılmaz arttık ve bir anda kısa ampul patladı!!! Nedir sizce sorunum çok kafamı taktım bu işe! Ampul patlaması da ne alaka bu arada?

Motorum 2800 km de 2007 model 125 zn... cevaplarınızı sabırsızlıkla beklıyorum...

hız gösterge panelin miyadını doldurmuş, yenisini al taktır şikayetin kalmaz...

yardımmmm

bende mondial zn var ve silindirin değişmesi lazım fakat siindir kapağını söktüğümde karşıma bisiklet zincirine bağlı bir çark çıktı motorcuya sordum yanlış şekilde takılırsa pabuçları eğilir dedi kendim akaryakıt tamircisiyim yapabilirim ama bana gerekli olan o parçayı nasıl takarım yani bunların arabalarda olduğu gibi triger kayışının tek takılma yöntemi var onu öğremek istiyorum yardım ederseniz çok mutlu olurum

slm arkadaslar bı sorum olacal regal raptor aldım ama egzozta degısık bır ses var zırıltılı calısıyor guzel ses vermıyor hep bu sekılde sorun yaptımı kullanan arkadaslar bılgı verırse sevınırım .DD250E9 SU SOGUTMALI BIRDE HEP ANTIFIRIZMI doldurayım su eksıldıkce sade sumu eklıyem ayrıca yag kac bınde degısmesı lazım.kac kılo alıyor yagın markası tsk ederım antalyada yasıyorum ayrıca...TSK EDERIM...

selamın aleyküm jant şeritlerini nasıl sökcez ? tinerle - benzinle denedim ama rahat sökülmedi hatta etkilemedi bile

selamın aleyküm jant şeritlerini nasıl sökcez ? tinerle - benzinle denedim ama rahat sökülmedi hatta etkilemedi bile

Ksap bir oto yıkamacıya git bir şey demene gerek yok sadece jantları güzel yıka de onlar istesen de istemesen de söküyor. :)

sLm arkadaslar abiler .. Benim Çan Çin Çon bi tane 110 CUP motorum var motorun farı göbekli yuvarlak ampul benim aradıqım beyaz ampul bulmak normalde heryerde var ama aradıqım deil araba ampullari gibi uzun yuvarlak deil nereden bulablrm bulamassam peki o yuvasına uyarmı uymassa ona göre yuva alablrmym bu sorulara cvp arıyorum simdiden tşkrler..

bende mondial zn var ve silindirin değişmesi lazım fakat siindir kapağını söktüğümde karşıma bisiklet zincirine bağlı bir çark çıktı motorcuya sordum yanlış şekilde takılırsa pabuçları eğilir dedi kendim akaryakıt tamircisiyim yapabilirim ama bana gerekli olan o parçayı nasıl takarım yani bunların arabalarda olduğu gibi triger kayışının tek takılma yöntemi var onu öğremek istiyorum yardım ederseniz çok mutlu olurum

ingilizce olarak dokuman mevcut lınkını verıyorum. olmadı resimlere bakarak yapmaya çalışırsınız.

Manual-GY6

Topic biraz amaç kaymasına uğramış sanki.En başta konu tecrübeli arkadaşların yaptığı çalışmalar ve tecrübelerin aktarılmasıyken şimdi yardım isteklerine cevap arama yerine dönmüş sanki:silent: topic bence çok yararlıydı başlarda.mod arkadaşlardan rica etsek de topici biraz derleyip cevap güzel ve düzenli hale getirseler? sayfalar çok artmış.bayadır okudum 10 sayfa oldu.daha 22 sayfa var ve bilgi dışı mesajlar kalabalık yaratıyor ve toipce girenler oooo çok fazlaymış diyip okumuyorlar sanırım.Bununla ilgilenilirse sevinirim.
Ayrıca topiğe emek verip tecrübelerini aktarmış ve bizlere ışık tutmuş tüm abilerimize teşekkür ederim çok faydasını göreceğime eminim.Herkese iyi geceler

motosıkler farları neredeyse aynılar,
sadece 2 ceşit var pıyasada,

şu sıralar cogunlukla BEYAZ AMPUL adı altında mavi renklı ampuller satılıyor,
onlarda ışığı kırıyor,
yanı normal sarılardan daha az ışık verıyor,

gelelım senın soruna,
ever aradığın ampulu bulman kolay,
sadece araman gereken yerlerı öğrenmelısın,
bunun başında tamirciler ve yedek parcacılar gelıyor,,,

araba farlarıda uyuyorlar,
fakat baglantı terslıgı söz konusu,
şöyleki , kısada UZUN uzunda KISA yanıyor...

mondial 125 t motorunu söyküm topladım Hala calısıyo ama cok masraflı motor

mrb arkadaslar ben gecenlerde bi jinlun jl150 aldım 2006 model ama hiç kullanılmamış bende dedim yağını değiştiriyim ve shell helix 10w40 yağ aldım bunu koyucam
bir sıkıntı olurmu kullanan arkadaşlar yardımcı olursanınz sevinirim .
not : motor 350 km de

mrb arkadaslar ben gecenlerde bi jinlun jl150 aldım 2006 model ama hiç kullanılmamış bende dedim yağını değiştiriyim ve shell helix 10w40 yağ aldım bunu koyucam
bir sıkıntı olurmu kullanan arkadaşlar yardımcı olursanınz sevinirim .
not : motor 350 km de

Motorun hayırlı olsun. Fakat Shell Helix bildiğim kadarıyla otomobil yağı. Otomobil yağlarını motosikletlerde kullanmak önerilmeyen bir durum. Mekanik problemler başgösterebilir.

Motosiklet için üretilmiş yağlardan kullanman, motorun uzun ömürlü olabilmesi için çok önemli.

Mesela;
Castrol Power1 serisi yağlar
Shell Advance VSX serisi yağlar vs.vs. gibi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar