Zincir Bakımı [Temizlik ve Yağlama]

Her zincirde (özellikle fabrikadan çıkışta takılan) sökülebilir kilit mekaniği yoktur.Değiştirdiğinizde bu özelliği olan zincir alınırsa bu işlem mümkündür.

Öylemi..! bilmiyordum.. Her zincirde olması gerekir diye düşünmüştüm..SAolun mustafa abi..:rendeer:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
peki zincirin gaz yağında kalış süresi var mı?

Nefesi ne kadar yeterse... :queen::queen::queen::queen:

Taktın sende zincire...... :p:p Fırat halletsin işte.... :queen::queen::queen:

Fabrikasyon kilitli zincirlerin pimini söküp takmaya yarayan aletler satılır... 5 lira civarında...Yiba dan bulabilirsin....:cat::cat::cat:
Kilitli zincirin sadece tornavidaya ihtiyacı olur o da kilidi boşaltabilmek için....

Gazda bekletmene gerek yok..Boya fırçasıyla gazın içinde fırçalarsan temizlendiğinde biraz süzülmesini bekleyip takabilirsin...Sakın başka bişeylerle yıkamaya kalkma... Taktıktan sonra zinciri yağlayıp güzel güzel binebilirsin motoruna... :cat::cat:

Fabrikasyon kilitli zincirlerin pimini söküp takmaya yarayan aletler satılır... 5 lira civarında...Yiba dan bulabilirsin....:cat::cat::cat:
Kilitli zincirin sadece tornavidaya ihtiyacı olur o da kilidi boşaltabilmek için....

Gazda bekletmene gerek yok..Boya fırçasıyla gazın içinde fırçalarsan temizlendiğinde biraz süzülmesini bekleyip takabilirsin...Sakın başka bişeylerle yıkamaya kalkma... Taktıktan sonra zinciri yağlayıp güzel güzel binebilirsin motoruna... :cat::cat:

Selam Alper..Saolasın..:rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

ohhoooo abı yakında motoru rektefe edecez...:queen::queen::queen::queen:

Kolayca zincir kiliti çıkarma yöntemi. Tornavida ile veya başka bi aletle uğraşıp kilidi zorlamaya gerek yok.
[YT]<object width="445" height="364"><param name="movie" value="http://www.youtube-nocookie.com/v/QVFY-tSXYqg&hl=en_US&fs=1&border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube-nocookie.com/v/QVFY-tSXYqg&hl=en_US&fs=1&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="445" height="364"></embed></object>[/YT]

Kolayca zincir kiliti çıkarma yöntemi. Tornavida ile veya başka bi aletle uğraşıp kilidi zorlamaya gerek yok.
[YT]<object width="445" height="364"><param name="movie" value="http://www.youtube-nocookie.com/v/QVFY-tSXYqg&hl=en_US&fs=1&border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube-nocookie.com/v/QVFY-tSXYqg&hl=en_US&fs=1&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="445" height="364"></embed></object>[/YT]

Evet en kolay bu şekilde çıkıyor gerçekten...:cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
BP ENERGREASE sarı gres kullanıyorum, plastik kıllı küçük bir fırça ile uygulaması çok kolay zincirin her noktasını yağlamak mümkün .
Sıfır km Honda Cbf 600'de zincirin gresle yağlanmış olduğunu gördüm, daha önceden kalan zincir yağıyla artık kapıları yağlıyorum.
1 lt'lik kutu bitsin, en üst koruyuculu,daha yapışan, suya dayanıklı olanını alacağım.

http://www.bp.com/genericarticle.do?categoryId=6182046&contentId=7051551

arkadaşlar 90 numara yağda kullanabilirsiniz ama ben pek araştırıpta bulamadım sizce nerede bulabiirim 90 numara yağı?

BP ENERGREASE sarı gres kullanıyorum, plastik kıllı küçük bir fırça ile uygulaması çok kolay zincirin her noktasını yağlamak mümkün .
Sıfır km Honda Cbf 600'de zincirin gresle yağlanmış olduğunu gördüm, daha önceden kalan zincir yağıyla artık kapıları yağlıyorum.
1 lt'lik kutu bitsin, en üst koruyuculu,daha yapışan, suya dayanıklı olanını alacağım.

http://www.bp.com/genericarticle.do?categoryId=6182046&contentId=7051551

Gres yağı kullanınca daha çok kir birikimi olmaz mı..?

En Performanslı ve Doğru Yağlama

Selamlar,

Forumlara yeni kayıt oldum.. İnşallah bundan sonrasında bolca irtibat halinde oluruz...

Arkadaşımız konuyu gayet güzel görsellerle anlatarak konuyu başlatmış.

Kişisel tecrübe ve bilgimden yola çıkarak ben de bir ekleme yapayım...

Arkadaşlar,

Konu eğer ki zincir yağlamak, hele ki Motorsiklet zinciri yağlamak ise kesinlikle tek konuşulması gereken isim Würth'tür.

HHS DRY LUBE denilen ürünleri (-ki hayalet yağlayıcı olarak da bilinir) çok yüksek performanslıdır.

Yağlamayı yapınca ortamda herhangi bir atık kalmadığı gibi gözle görülen herhangi bir partiküllenme de yapmaz. Beyaz pantolonla motor kullanmanın zevkine varırsınız.

Race makinelerde dahi 10,000 dd ve üzeri çevirdiğinde bile aynı performansı korur...

HHS Clean isimli bir ürünü var... O da DRY LUBE öncesi kullanılınca atıkları temizliyor ve ön polimer görevi görerek yağlayıcının performansını ekstra hale getiriyor.

DRY LUBE un 70 tl civarında fiyatı var ama ziyadesiyle hakkını veriyor...

Herkese tekrar selamlarımla...

Çok faydalı bir yazı olmuş sağol.. Benim zincir çok paslı görünüyor aynı dediğin gibi temizlesem faydası olur herhalde. Zindir spreyide yapayım oh mis gibi. Gaza geldim bu saatte mi yapsam acaba. Neyse yarın yaparım hava da soğuk :bounce:

gerekli ve güzel bir paylaşım arkadaşım emeğine sağlık....teşekkürler

krd

Aynı mesajı cbr600f konusunda da yazdım ama buraya da yapıştırıyorum:

Herkese selamlar

bugün zincirimi resimdeki ürünleri kullanarak temizledim ve sizlerle paylaşayım dedim:

1) grunge brush zincir ve dişli temizleme aparatı. 2) dupont degreaser yağ sökücü 3) dupont teflon zincir yağlayıcı

Daha önce; ipone zincir temizleme spreyi ile önce zincirdeki kiri akıtıp sonra yağlıyordum ama istediğim detaylı temizliği sağlayamıyordum ayrıca gene ipone zincir yağı sıktıktan sonra 1 saat bekletmeme rağmen etrafa yağ sıçrıyordu motoru sürünce.

Öncelikle şunu söyleyeyim 4500 km de ki motorumu ilk defa yıkadım :) yağmur da çamurda kullanmadığım için zaten kirli değildi sadece ıslak bez ile siliyordum yetiyordu. Şimdi bir kova suya çok az deterjan koyarak sünger ve vileda ile nazikçe teker etrafını çevresini radyatör alt taraf iç grenajları ve kenar köşeleri nazikçi köpükledim ve su döküp kuruladım. Plastikleri elcik ayna konsol ve grenajın büyük bölümünü nemli bez ile sildim. Bu kadar. Motorumu hiç bir zaman yıkamacıya götürmeyeceğim.

Daha sonra içerde ön arka sehpaya alıp ince kurulamadan sonra zincire geldik. Dupont degreaser yağ sökücünün ucuna taktığım çubuğu ile zinciri ve dişliyi hafifce 3 tur turladım.

15 dakika kadar kurumasını bekledim. Daha sonra grunge brush fırçasını zincire oturtarak 20-30 tur :) attım sanırım fırçayı tutup tekeri çevirmek suretiyle.

Minik minik bir çok toz kir döküldüğünü gördüm zincirden. Ipone sprey ile sadece yağ akıyordu. Motoru dediğim gibi hiç yağmurda toprakta sürmemiş olmama ve 500km de bir zincir spreyi sıkarak temizliyor olmama rağmen.

Özet olarak grunge brush ile yapılan zincir temizliğinden memnun kaldım pratik olduğunu düşünüyorum. Zinciri henüz yağlamadım yarın yağlayacağım.

Herkese iyi sürüşler

Z1.jpg

Z2.jpg

Z4.jpg

Z5.jpg

Z6.jpg

Z7.jpg

Z8.jpg

Z9.jpg

Z10.jpg

Z11.jpg

Bu yağlanmamış hali mi?? Temiz değil ki bu şimdi, yağlı kalmış...

Merak edenler için gazyağını nereden temin ettiğimi de yazayım, haftalardır bütün İstanbul ' u alt üst tmeme her önüme çıkan benzinciye sormama , bütün biziklet ve motosiklet forumlarını aramama rağmengazyağını nereden temin edeceğimi bulamamıştım. Tek öğrendiğim gazyağını Petrol Ofisinin ürettiğiydi, bende petrol ofisinin internet adresinden istasyon telefonlarını bulup civarımdaki bütün istesyonları aradım ama yok yok. En son bir PO istasyonunu aradığımda bana ancak olsa olsa "sanayi mahallesindeki eski PO istasyonunda" bulabileceğimi söyledi. Bende kalktım gittim, o da ne neredeyse çıkmaz sokak diyebileceğim bir yerde çok eski bir istasyon. Pompaların sayaçları bile manuel eski tiplerden ve harabe. Ama gazyağı vardı çok şükür, hemde benzin verir gibi pompadan basıyorlardı götürdüğünüz kaba :)

Nerede olduğuna gelince; 4. Levent ten Sanayi Mahallesine giriyorsunuz ve aşağı doğru iniyorsunuz. Yolun sonlarına doğru bir meydan var ve tam ortada büyük bir cami, yol burda çatallaşıyor. Siz sağdan aşşağı inmeye devam ediyorsunuz ve yolun sonuna doğru sağda dediğim istasyonu görecekseniz.
Anadolu yakası için tavsiyem eski ve ücra köşede kalmış benzin istasyonlarına bakmalarıdır.

Kazasız günler...

bu kadar kasmaya gerek yok.ayakkabı üreten imalathanelere malzeme tedarik eden mağazalarda var.merter-güngören piyasasında rahatlıkla bulabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar