- Konu Yazar
Dostum ilgin için teşekkür ederim. Ben bu kilit zincir işini çok araştırdım. Bulduğum çözümü de paylaşmıştım.
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/51922-iciniz-rahat-uyumak-istiyorsaniz.html
Bu zinciri tuzladaki gemi zinciri satanlardan almıştım. Çok daha büyük baklalı bir zincir vardı. Önce onu almak istedim. Adam makasla kıt diye kesiverdi. Daha sonra da bana asla makasla kesilmez zincir istiyosan bunu alacaksın, bu zincir makastan çok daha sert, makasın ucu bzoulur adam bunu kesemez dedi. Ben de tabii ki bu zincirden aldım. Kesmenin tek yolu elektrikli taşlama makinası. Çok fazla gürültü ve kıvılcım çıkaran bi işlemle zincirini kesebilir.
Kilit zaten kesilemeyecek kadar sağlam. Ve açmak için de çok uğraştıracak cinsten. Kilidi de çok araştırdım.
Disk kilidi, zincir, öndeki halat kilit, branda, alarm derken hiçbi hırsız motoruna yaklaşmayı göze alamaz.
Kasko olayı kötü bi düşünce çünkü amacımız motorun parasını biyerden çıkarmak değil gözümüz gibi baktığımız motorumuzu çaldırmamak. Hem kasko çok masraflı hem de kasko hırsıza çare değil.
Yeni motor aldığında bence bu sistemi kullan ve motorunu Allah'a emanet et.:rendeer:
Teşekkürler dostum overrider.
Sanada kazasız belasız sürüşler , iyi günler dilerim.