motorunuzu kullanmanıza kim engel oluyor?

arkadaşlar bu bölümde beygir gücü yüksek makinaları kullanırken nasıl zorluk çıkartıldığını tartışmaya açmak istedim. örneğin biz kilis ilinde toplam 20_ 25 makinayız, ancak hepinizin de bildiği gibi en geniş caddesi 8 m olan bir şehirde r1 veya srad 1000 vs bir makinayı 1.ci vitesten 2.ci vitese bile atamazken nasıl oluyorda pilakanıza 100_ 200_ cezalar peş peşe çekiliyor?:pr: üstelik ilanen tebliğ edilip te 1200 lira ödettiren sonrada bu motorlara binmeyeceksiniz diyen görevli beyler bu makinalar ülkeye girerken gümrük vergisi kdv ötv ödendiğini bilmiyormu acaba? üstelik mtv ve diğer vergileri ödediğimizden bi haberlermi acaba? :pr:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
5 vitesli motorun sadece iki vitesini kullancaksan niye alıyon o motoru o zaman.Yarışlara mı katılcan?

kulanıma göre motor almak mantıklı ama o zaman o arkadaşlar mobıletmi almalı konuda bu değil zaten bence bu görevli memurlar sesınızde rahatsız olmuşa benzıyorlar kanunı haklarınızı arayın pabuç bırakmayın eğer hızını ispat edemıyorsa ceza olmaz ceza varsa hızda vardır burda bır yanlışlık var ama :silent:

haksız yere ceza yerseniz ve cezayı yazan kişi haklı oldugunu ispat edemezse meslek hayatının sonu bile olabilir.

haklı oldugunuzu düşünüyorsanız bu işin peşini bırakmayın.

Forumdan Uzaklaştırıldı
haksız yere ceza yerseniz ve cezayı yazan kişi haklı oldugunu ispat edemezse meslek hayatının sonu bile olabilir.

polis ve meslek hayatı sonu :) sadece gülüyorum adamı kafasından vuran memur tutuksuz yargılanıyodu galiba emliyette sadece açığa almıştı.

ama şöyle bir şey var sulh ve hukuk mahkemesine bir dilekce ile baş vuruyorsunuz. kesilen trafik cezası yüksek sesden değilse yani motorunda performans egzosu varsa ve kanundaki desibel sınırından fazla ses çıkarıyosa cezayı yersin ama radar kaydı olmadan ssana hız cezası kesiyorsa yada fotoraf olmadan yanlış parktan ceza yiyosanız bunları ödemek zorunda kalmıyorsunuz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Sınır desibeli nasıl aşmasın ki.Bizim burda da herif atlamış 1000 cc'ye birinci viteste ana caddede hava atmak için turluyo.Ancak hızlı gidemediği için devir düşük kalıyo , motoru bağıttıramıyo.Bu sefer iki tane kız gördü mü basıyo devriyaja gazı köklüyo.Sonra cadde inliyo.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Sınır desibeli nasıl aşmasın ki.Bizim burda da herif atlamış 1000 cc'ye birinci viteste ana caddede hava atmak için turluyo.Ancak hızlı gidemediği için devir düşük kalıyo , motoru bağıttıramıyo.Bu sefer iki tane kız gördü mü basıyo devriyaja gazı köklüyo.Sonra cadde inliyo.

EE o zamanda paşa paşa cezasını ödüyo yada daha illegale kaçıp plakayı söküyor :)

5 vitesli motorun sadece iki vitesini kullancaksan niye alıyon o motoru o zaman.Yarışlara mı katılcan?

dostum bikere sözünü ettiğin makinalar altı vites caddeden bi tur atıp yola çıkmak istediğimiz zamanlardan bahsediyorum ha zaten normalde 125 cc scooter kullanıyoruz srad 1000 in üzerine heybe atıp pazara gidemeyiz ancak anlatmak istediğim bizim burda çektiğimiz zorluklar

polislerle yaşadığımız zorluğu buraya yazsam ibretlik hikayeler çıkar sayfalarca sabaha kadar anlatırım ama boş.. görevini zevki kişisel gıcıklığı için kullannalar var.. 2 kere 600 RR bağlattık plakadan eve kadar gelip rehin aldılar noldu motor çürüyor otoparklarda... bundan sonra bunları yaşayan kişide ne yapar ? polisten kaçar plakayı motorun altına alıp lastikleryle çamur attırır ve bir daha çevirmede dururmu ? yakalayabilirlermi ? yakalasalar ne olur ? 100 lira vs ceza.. halka bunları öğretiyolar... kimse kusura bakmasın görevini kötüye kullanan çok polisle karşılaştım.. kimse örnek alsın diye yazmıyorum... motoru varsa parasıda vardır illa bi eksiği vardır yonalım şu kazı.. mantığı neyse ben daha fazla yazmayacağım..saygılar

konuyla hiç ilgisi yok belki ama hrant dink'in katiliyle (Kimi öldürdüğü değil önemli olan, önemli olan katil olması) fotoğraf çektirip sırıtan polisler bile hala polis.

Öncelikle benim babam emekli bir polis.

Polis konusunda böyle ileri geri yazılanları görünce dayanamıyorum. Her meslek gurubunda elbette bulunduğu mevkiyi ve elindeki gücü kötüye kullanan insanlar vardır. Siz iddia edebilir misiniz bu ülkedeki herhangi bir meslek gurubu hiç bir konuda suç işlemez diye?

Peki buralarda şikayet edip duruyorsunuz siz ne yaptınız bunun düzeltilmesi için?

Hukuk yok, adalet yok, polis yok... Eee bu ülkede hiç bir şey yok o zaman.

"Eyüp İskele Caddesi’nde 2004 yılında parkettiği aracı, polis tarafından ceza kesilerek otoparka çekilen eski gazeteci İbrahim Labernas, 5 yıllık zorlu hukuk mücadelesiyle kesilen cezanın haksız olduğunu kanıtladı. Açılan davaya bakan mahkeme heyeti, cezayı kesen polisi “göre-vi kötüye kullanmak” suçundan 10 ay hapse mahkûm etti. Mahkeme, iyi hal nedeniyle hükmün açıklanmasını erteleyince polis memuru cezaevine girmekten kurtuldu."

Beş yıl uğraşmış adam. İşte her canı yanan orada, burada yok, yok diye şikayet etmek yerine bu adam gibi bu işin üstüne gitse, bu görevini kötüye kullananlar bu kadar kolay davranabilirler mi? Ama tabi konuşmak, yazmak kolay. Plaka kıvırmayı, kaçmayı haklı çıkarmaya çalışmak var birde değil mi?

Güvenlik güçlerinin dur ihtarına uymayıp kaçtığını yazmak ise felaket bir şey. Sonra birileri de bunu burdan okuyup kaçmaya kalkar, sorumsuz bir poliste basar tetiğe peşinden buyrun burdan yakın.

k4izzet
Keşke size neden dolayı ceza yazdıklarını da söyleseydiniz.

Ceza makbuzunuzun altında mahkemeye itiraz edebileceğiniz yazıyor. Eğer kanunlara aykırı bir şekilde ceza yazıldığını düşünüyorsanız sulh ceza mahkemesine itiraz edin. Varsa tanığınız onu da götürün. Mahkeme sonucunda karşı taraf ispatınızı cürütemez ise hakkında ceza davası bile açabilirsiniz.

Polis konusunda böyle ileri geri yazılanları görünce dayanamıyorum. Her meslek gurubunda elbette bulunduğu mevkiyi ve elindeki gücü kötüye kullanan insanlar vardır. Siz iddia edebilir misiniz bu ülkedeki herhangi bir meslek gurubu hiç bir konuda suç işlemez diye?

Peki buralarda şikayet edip duruyorsunuz siz ne yaptınız bunun düzeltilmesi için?

"Eyüp İskele Caddesi’nde 2004 yılında parkettiği aracı, polis tarafından ceza kesilerek otoparka çekilen eski gazeteci İbrahim Labernas, 5 yıllık zorlu hukuk mücadelesiyle kesilen cezanın haksız olduğunu kanıtladı. Açılan davaya bakan mahkeme heyeti, cezayı kesen polisi “göre-vi kötüye kullanmak” suçundan 10 ay hapse mahkûm etti. Mahkeme, iyi hal nedeniyle hükmün açıklanmasını erteleyince polis memuru cezaevine girmekten kurtuldu."

Beş yıl uğraşmış adam. İşte her canı yanan orada, burada yok, yok diye şikayet etmek yerine bu adam gibi bu işin üstüne gitse, bu görevini kötüye kullananlar bu kadar kolay davranabilirler mi? Ama tabi konuşmak, yazmak kolay. Plaka kıvırmayı, kaçmayı haklı çıkarmaya çalışmak var birde değil mi?

Güvenlik güçlerinin dur ihtarına uymayıp kaçtığını yazmak ise felaket bir şey. Sonra birileri de bunu burdan okuyup kaçmaya kalkar, sorumsuz bir poliste basar tetiğe peşinden buyrun burdan yakın.

k4izzet

Ceza makbuzunuzun altında mahkemeye itiraz edebileceğiniz yazıyor. Eğer kanunlara aykırı bir şekilde ceza yazıldığını düşünüyorsanız sulh ceza mahkemesine itiraz edin. Varsa tanığınız onu da götürün. Mahkeme sonucunda karşı taraf ispatınızı cürütemez ise hakkında ceza davası bile açabilirsiniz.

hocam sizi anlıyorum.. sakın üstünüze alınmayın.. her meslekte çürük vardır... bütün polisler böyle demek gerçekten çocuksa ve saçma olur... ben sadece örnek verdim... benimde babam kadastro genel müdürüydü yani devlet memuruydu sizi çok iyi anlıyorum.. ama lafım başkalarına.. yanlış anlaşılma olup kalp kırılmasını istemem:cat:
saygılar:rendeer:

k4izzet

1. Bu memlekette herkes gazeteci değil
2. sen hala cem garipoğlunun bile canhıraş bir takip sonucu yakalandığını zannedenlerdensin herhalde.
3. mış gibi olan şeyleri görmek için it kurt vadisi izlemeye gerek yok ..

arkadaşlar;

mersin'li arkadaşın "ben de plakayı söker şöyle-böyle yaparım, tutabilirlerse 600rr la beni" mesajı üzerine yazmak ihtiyacı duydum. sen 600rr'ına güvenme, polislerin elinde de nice olanaklar var, elbet tutarlar. işadamı, bürokrat, politikacı gibi, etkili-yetkili bir amcanız yoksa hem tutarlar, hem içeri atarlar, hem sopa atarlar.

kural konmuşsa uyulması içindir. birilerinin ceza almaması, aşırı hız yapacak makinenin ithaline izin verilmesi, vergi ödüyor olmak serzenişten öteye geçemez; geçerli bir mazeret değildir.

polislerin arasında çürük elmalar olabilir, kabul ederim ama keyfi uygulama yaptıklarına inanmıyorum. ss.'ci arkadaşlar iğneyi biraz da kendilerine batırsın. trafikte makaslar atarak ilerleyen, taşıt-yaya herkesi tehlikeye atan, akrep egzozlarıyla ortalığı inletenleri caydırmak için, elindeki tüm yetkileri kullanan polisin hem elinden, hem alnından öperim.

efendi efendi gitmenize rağmen haksız yere cezalara maruz kalıyorsanız; yazdıklarıma itibar etmeyiniz; peşinen sizden özür de dilerim. itiraz için hukuk yollarına başvurunuz.

arkadaşlar;

mersin'li arkadaşın "ben de plakayı söker şöyle-böyle yaparım, tutabilirlerse 600rr la beni" mesajı üzerine yazmak ihtiyacı duydum. sen 600rr'ına güvenme, polislerin elinde de nice olanaklar var, elbet tutarlar. işadamı, bürokrat, politikacı gibi, etkili-yetkili bir amcanız yoksa hem tutarlar, hem içeri atarlar, hem sopa atarlar.

kural konmuşsa uyulması içindir. birilerinin ceza almaması, aşırı hız yapacak makinenin ithaline izin verilmesi, vergi ödüyor olmak serzenişten öteye geçemez; geçerli bir mazeret değildir.

polislerin arasında çürük elmalar olabilir, kabul ederim ama keyfi uygulama yaptıklarına inanmıyorum. ss.'ci arkadaşlar iğneyi biraz da kendilerine batırsın. trafikte makaslar atarak ilerleyen, taşıt-yaya herkesi tehlikeye atan, akrep egzozlarıyla ortalığı inletenleri caydırmak için, elindeki tüm yetkileri kullanan polisin hem elinden, hem alnından öperim.

efendi efendi gitmenize rağmen haksız yere cezalara maruz kalıyorsanız; yazdıklarıma itibar etmeyiniz; peşinen sizden özür de dilerim. itiraz için hukuk yollarına başvurunuz.

benim vurgulamak istediğim yalnız 1 şey var; motoru olan heleki biraz gösterişliyse kesinlikle polisler iş arıyor.. türkiyenin çoğu yerinde böyledir.. bu adamın parası vardır gelsinde bir yonalım mantığı... başka yerlere çekilmesin konu son cevabımı verdim..
nediyim allah kimseye kaza bela vermesin önemli olan budur..
saygılar

1. Bu memlekette herkes gazeteci değil
2. sen hala cem garipoğlunun bile canhıraş bir takip sonucu yakalandığını zannedenlerdensin herhalde.
3. mış gibi olan şeyleri görmek için it kurt vadisi izlemeye gerek yok ..

1. Bu memlekette hakkını aramak için illa gazeteci olmak gerektiğini düşünmek aymazlıktan öte bir şey değildir. Üstüne Türk hukuk sistemine hakarettir.

2. Tabi tabi Medya bunu sırf vicdani duyguları ile yaptı. Buna inanacak kadar saf isen diyecek lafım yok.

3. İt, kurt vadisi seyrede seyrede bu hale geldiniz zaten. O çok methettiğin medyanın marifetidir zaten bunlar. Bir laf vardır "sarı öküzün yanında yatan ya huyundan ya tüyünden" diye.

1. Bu memlekette hakkını aramak için illa gazeteci olmak gerektiğini düşünmek aymazlıktan öte bir şey değildir. Üstüne Türk hukuk sistemine hakarettir.

2. Tabi tabi Medya bunu sırf vicdani duyguları ile yaptı. Buna inanacak kadar saf isen diyecek lafım yok.

3. İt, kurt vadisi seyrede seyrede bu hale geldiniz zaten. O çok methettiğin medyanın marifetidir zaten bunlar. Bir laf vardır "sarı öküzün yanında yatan ya huyundan ya tüyünden" diye.

Kardeşim yaşını ve hayat tecrüben nedir bilmediğim için biraz daha açıklayıcı anlatayım istedim sen o davanın sonucu için gereken zamanı, harcanan emeği ve türlü türlü yıldırma taktiklerini yaşamamışsın anlaşılan.
Ha o medya hangi duygularla ne yaptı beni ilgilendirmiyor onların amacını da inan senden çok iyi biliyorum keşke medyanın vicdani duygularına gerek kalmadan bütün bu olaylar aydınlatılsaydı bende bir vatandaş olarak mutluluk duyardım.
son dizi olayına gelince ben hayatımda o bahsettiğim dizilerin reklamına bile tahammül edemezken sen izlemişim gibi yorumluyorsun onu bırak alkollü araç kullanıp bi değil birkaç kişinin ölümüne sebebiyet verenlerin nasıl elini kolunu sallayıp gezdiğini ve aynı olayın amerika, ingiltere, veya almanyada olsa o sürücülerin başına nelerin geleceğini hangi suçla suçlanıp ne kadar ceza istemiyle yargılacağını sor bakalım emekli polis babana yılların polisi o bilmeyecek te biz mi bilecez. Hariçten gazel okumak kolaydır kardeş gerçi senin başına benzer bir hadise gelse bir adamını bulur halledersin..

Kardeşim yaşını ve hayat tecrüben nedir bilmediğim için biraz daha açıklayıcı anlatayım istedim sen o davanın sonucu için gereken zamanı, harcanan emeği ve türlü türlü yıldırma taktiklerini yaşamamışsın anlaşılan.

Yani?

Ne demek istiyorsunuz? Arkadaşlar haklarınızı aramayın yıllarca, uğraşırsınız, yıldırma taktikleri ile karşılaşırsınız boşverin. Orada burada bunlar hakkında şikayet etmek daha kolay mı diyorsunuz?

Bende işte bu düşünce biçiminden işler böyle diyorum. Artı artık İnsan Hakları Mahkemesi gibi bir üst makamda var.

Yok siz bu tür şeyleri yaşamışsanız gene ne dediğiniz anlaşılmıyor. Ben bunları yaşadım siz yaşamayın mı diyorsunuz?

Yoksa sadece ders verme hevesinde misiniz?

Benim dediğim açık.

Haklıysan ve hakkını aramıyorsan orada burada adamlar böyle, adamlar şöyle diye şikayet etmene hakkın yoktur diyorum. Yapan da yapıyor diye bir örnek verdim. Bunun gibi yüzlerce örnek bulunabilir.

Ha o medya hangi duygularla ne yaptı beni ilgilendirmiyor onların amacını da inan senden çok iyi biliyorum keşke medyanın vicdani duygularına gerek kalmadan bütün bu olaylar aydınlatılsaydı bende bir vatandaş olarak mutluluk duyardım.

Az bilmeye, çok bilmeye ihtiyaç yok. Ortada bir gerçek var.

son dizi olayına gelince ben hayatımda o bahsettiğim dizilerin reklamına bile tahammül edemezken sen izlemişim gibi yorumluyorsun

Sen aynı yorumu benim için yapabilirken sorun yok ama. "mış gibi olan şeyleri görmek için it kurt vadisi izlemeye gerek yok" diye yazarken ne düşünüyordunuz?

onu bırak alkollü araç kullanıp bi değil birkaç kişinin ölümüne sebebiyet verenlerin nasıl elini kolunu sallayıp gezdiğini ve aynı olayın amerika, ingiltere, veya almanyada olsa o sürücülerin başına nelerin geleceğini hangi suçla suçlanıp ne kadar ceza istemiyle yargılacağını sor bakalım emekli polis babana yılların polisi o bilmeyecek te biz mi bilecez. Hariçten gazel okumak kolaydır kardeş gerçi senin başına benzer bir hadise gelse bir adamını bulur halledersin..

Babama sormama gerek yok. Size göre burada babası olan herkes 17 yaş cıvarı galiba. Bu kadar önyargılı olup ahkam kesmekte ayrı bir durum ya neyse.

Forum gibi ortamlarda neyi savunup neyi savunmadığını bilmediğiniz kişiler hakkında bu kadar ön yargılı olmayın.

Konumuz çekmeye çalıştığınız şey de değil. Burada konu :

"Haksız ve keyfi olarak kendisine ceza kesildiğine inanan bir kullanıcının ne yapması gerektiğidir"

Bu konuda söyleyeceğiniz bir şey varsa buyrun. Yok diğer konuları tartışmak isterseniz açın bir konu başlığı tartışalım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar