merhaba. öncelikle küçük hacim bir motor almanızı, yok benim vaktim ve boşa harcayacak param yok diyorsanız, cbf600, cb600f hornet, gsr600, vb. naked ya da dual purpose tarzı motosikletleri öneririm (son çare). tabi bu dediklerimi alınca bas marşa çık yola diye bir şey geçirmeyin aklınızdan, önce honda nın sürüş eğitimlerine katılmanızı ve bir 125 cc. motosiklet kiralayıp alıştırma yapmanızı öneririm. sonra kendi motorunuza iyice alışıp (ki bahsettiğim modeller diğer büyük cc.lerden daha uysaldır) yola çıkmanızı öneririm. tabi bu nereden baksanız gene de 6 ayınızı alır. motosiklet tehlikeli iştir, tehlike boyutlarını azaltmak için tecrübe ve gayret gerekir ve bu tecrübe de malesef araba gibi hemen edinilemiyor.
.
.
not: bahsettiğim fikiri şahsım adına pek de önermiyorum. direk 600 cc. ve üstü ile baslamak osbourne abinin dediği gibi intihardır. başlayıp hiçbirşey olmayan örnekler var, o da genelde bu bahsettiklerimi yapanlar.
şahsen 2 yıldır motosiklet kullanıyorum ve çok aktif bir sürücü olmama rağmen avrupa turunu göze alamam... çünkü motosikletin herşeyini bilmek gerekiyor. oturuşundan tamirine, doğru viraj almasından, tubeless lastik onarımına kadar herşeyi bilmek gerekiyor...:rendeer: umarım hayaliniz bir gün gerçek olur.
ekleme: aslında 400 ya da 500 cc. bir scooterla da avrupa turu yapılabilir. hele ki avrupa bir marka alırsanız orada servis bulmak diğer markalara nazaran daha kolay olacaktır.