bu özelleştirme politikalarına devam edip devletin elinde hiç gelir kaynagı kalmayınca bu tabloyu bir kez daha görmek lazım..
bu özelleştirme politikalarına devam edip devletin elinde hiç gelir kaynagı kalmayınca bu tabloyu bir kez daha görmek lazım..
her türlü faturada ulaşım vergisi diye bir vergi var bu veergiyi veriyoruz üstüne birde iettye para veriyoruz o zaman ulaşım vergisini niye alıyorsun
en basitinden örnek vereyim...
beni bilenler iyi bilir; 3 yıl önce açtığım çiğköfte bayiliğim vardı... esas mesleğim ise reklam satış paz. uzm... uzun yıllar 3 büyük gazetede ve ajanslarda çalıştım,bir gün geldi ve canıma tak etti... yüksek kar marjı olan sektöre girdim
çiğköfte bayliğini açtığımda fiyatlar şuydu... haaa... dükkanı geçen hafta kapattım
1 paket lavaş 5 tl şimdi 9 tl...
çiğ köfte 4,5 tl şimdi 9 tl...
yeşillikleri yazamıyorum,1 gün önce 5 tl ise,ertesi gün 8-9 tl olabiliyor...
o zaman dürüm 2,5tl... pors 7,5tl..... yarım pors 4,5 tl idi.
3 yıl sonra dürüm 3tl... pors 9tl..... yarım pors 5 tl oldu...
3 yılda sadece 0.50 kr zam yapabildim!!! ama elektrik,su,stopaj,telefon,vergi,benzin ve diğer zamlara artık dayanamadım...
3 yıl önce çalışırken maaşım artalama 2,5 milyardı... iş yeri açtım 4 milyara çıkardım!!!
bu gün işsizim ve aynı pozisyonda işe başlasam maaşım max. 1.000 tl olacak,o bile zor aslında... iş yerimi kapattığımda ise krizden dolayı hergün zarara gidiyordum ve aylık gelirim 1.500 tl ye düştü...
bu kadarmı düşer!!!!
aslında o zamanlar,aksine satışlarımız arttı diyebilirim ama vatandaşın alım gücü inanılmaz oranda düştü!!!!!!!
allah bunları bildiği gibi yapsın... her geçen gün batıyoruz... ne teğet geçtiği var nede başka bişeyii..... herkes koltuk ve iktidar sevdasında,güç gösterisinde...
bıktım artık!!!!! insanın bu şartlarda hiç yaşayası gelmiyor,yaşamak için maddi ve manevi güç gerekir ve tabiki beden gücüde... sağlıklı beslenemedikten sonra,ruhen sağlıklı olamadıktan sonra,mutluluğun ne anlama geldiğini unuttuktan sonra... ve daha nicelerin yapamadıktan sonra, iyileşemdikten sonra ölmekten beter SÜRÜNÜP gideriz.....