VERGİ; veriyoruz kaçamıyoruz..... İşte son bilanço...

Büyük ihtimal ile dün çoğu kişi bu haberi çeşitli gazetelerde görmüştür. Fakat ben belki fırsatı olmayanlar belki de denk gelemeyenler için acı tabloyu gazete küpüründen kesip scanleyip paylaşmak istedim..

30.000 TL'lık otomobilin 11.000 TL'sı vergi.
3.65 TL'lık benzinin 2.45 TL'sı vergi...

Ve daha bir çoğu aşağıdadır.

Gerçekten memleketimizin içinde bulunduğu durumu özetleyen güzel bir parça.Çok şey anlattığına inanıyorum...

Memleketimizin , vatandaşlığımızın acı tablosu ...

343n.jpg

Başka bir forumdan alıntıdır... Paylaşma gereği duydum..

Hayır hadi bu kadar veriyoruz, nereye gidiyor bu paralar; onu merak ediyorum?

Tüm bu vergiler, dünyanın en pahalı benzini, köprü paraları vs..

Bu kadar para bizi düze çıkaramıyorsa bu işte bir yanlışlık var demektir bence.

:farao: :farao: :farao:

bizi düze çıkarmıyor belki ama başkalarını çoktan düze çıkardı bile...

Devlet bizden gelir vergisi alıyor ... Vergisi verilmiş paramızla , aldığımız herşeyden tekrar vergi alıyor !!!!! Söyleyecek fazla birşey yok ... Durumumuz zaten herşeyi anlatıyor

Daha neler neler aldıgımız herseyde vergi gıttımız yollar, köprü olmadı feribot ücretlerindeki vergi bir günde verilen vergilen toplarsa ne rakamlar cıkar ortaya ilkokulda derlerdi yol,okul,hastane ..... olarak geri dönücek vergiler siyasete dökmek istemiyorum ama gittimiz hangi yol düz cukur yok hangi hastanede düzgün muayne olabiliyoruz okul madem bu kadar okul var neden dersaneler var okullarda yeterince eğitim verilmiyormu :(

Ben kendi işimi yapıyorum, devletin yılsonu benden aldığı vergi toplamı kazancımın %60'ı, eşim maaşlı çalışıyor, ondan alınan yılsonu vergi toplamı %40. Toplam %100 yani birimizin çalışması devlete gidiyor.

Ama hala bir gemiciğimiz yok, veya her alışveriş merkezinde (işporta tezgahı olduğu için yasak olmasına rağmen) gördüğümüz haşlanmış mısır satan standlarımız da yok, ya da tatlıcı zincirlerimiz de yok.

Satacak, özelleştirilecek bir şey kalmayınca...
İstihtam sağlayacak bir şey yapmayınca...

Bu günler iyi günlerimiz.:silent:

Hayır hadi bu kadar veriyoruz, nereye gidiyor bu paralar; onu merak ediyorum?

Tüm bu vergiler, dünyanın en pahalı benzini, köprü paraları vs..

Bu kadar para bizi düze çıkaramıyorsa bu işte bir yanlışlık var demektir bence.

:farao: :farao: :farao:

evet bir yanlışlık var. o yanlışlığın adı vergi sistemi. kayıt dışı ekonomi yüzünden gelirden alınamayan vergiler bizim sırtımızdan harcadığımız para üstünden alınıyor. aynı zamanda yabancı için vergi cenneti olan ülkemiz, halkımız için vergi cehennemi oluyor. deveye sormuşlar boynun neden eğri nerem doğruki demiş. bizimkisi de o hesap. neresinden tutsan elinde kalıyor.....:farao:

Devlet dolaysız vergilerini toplayamadığı için vergi gelirinin %80 ini dolaylı vergilerden sağlıyor. Şirketler her türlü harcamalarını vergiden düşebiliyor ve böylece zenginliklerine zenginlik katıyorlarken. Çalışanlar devletin tüm vergi yükünü sırtlıyor. Ben sadece telefonla konuşup, yemek yiyip, sigara içerek çoğu büyük şirketin senelik verdiği vergiden daha fazla vergi ödüyorsam, kanunlarda düzeltilmesi gereken çok şey var demektir.

arkadaşlar gerçekten listedeki kalemlerdeki vergi bildiğim kadarıyla dünyanın başka hiçbir ülkesinde yok yanıbaşımızdaki tüm ülkelerde benzin lt fiyatı 1-1,5 tl arası

fak-fun fona ve 0 km mercedeslere bir kısmı gittiğini biliyorum...
gelirimiz sabit vergimiz her geçen sene katlanarak artıyor bu düzen böyle gitmez.

devletimizin sistemi eski hurda bir araç gibi yenilemeye gitsen şase elinde patlama olasılıgı yüksek sıfırdan yapılması lazımki düzlüge çıkalım ancak bunu yapabilecek tamirci dürüst usta kişilerler lazım yoksa avrupadan daha kaliteli bir ülkeyiz :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar