Honda CBF 150 yi bizzat kendim denedim.. [test]

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Eski silindirin tornada talaş kaldırılarak bir büyük çapa geçmesi rektefe demek.Silidiri yeni takınca yeni silindir oluyor.Yani yeni motor yaptırsımın % 90 ı rektefe yapılmış oluyor.Sıfır motor yaptırdım(satılırken söylenir.aslında rektefe yaptırmıştır piston yenidir,gömlek eski.)Kolay gelsin.

abicim ybr 250 tam senlik bi motor zaten:wiinkk::wiinkk: o moorla sen 250 bin km rektefe olmadan gidersin..... yanlişsam söyle:p

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:02 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:00 PM ----------

Abi rektefe demek silindirin belli bi miktar taşlanmasi ve ona göre orjinalinden 1 numara büyük piston sekman takılması demek degilmidir....ben böyle biliyorum....Ustalar düzeltsin...Bence hondanin yaptigi rektefe degil direk sıfırlamak:cherry::cherry:

Doğru biliyon arkadaş karıştırmış.

Silindir içinin belli ölçüde taşlanmasına rektefe denir..Doğrudur..... Ama rektefe sadece silindirin taşlanması manasında kullanılamaz... Bunun yanında piston büyük takılır.... Gömlek büyür... Dolayısı ile piston gömlek silindir değişmiş olur.....:cat::cat:

Silindiri rektefe edip pistonu ve gömleği değiştirmeden nasıl rektefe olur onu sormuştum.... :silent::silent::silent:

Silindir içinin belli ölçüde taşlanmasına rektefe denir..Doğrudur..... Ama rektefe sadece silindirin taşlanması manasında kullanılamaz... Bunun yanında piston büyük takılır.... Gömlek büyür... Dolayısı ile piston gömlek silindir değişmiş olur.....:cat::cat:

Silindiri rektefe edip pistonu ve gömleği değiştirmeden nasıl rektefe olur onu sormuştum.... :silent::silent::silent:

Bu sekilde yapılan rektefiye saglık bi rektefiye olmaz. Kısa süre sonra motor tekrar rektefiye ister...

teşekkürm ederim arkadaşlar.. Ben tercihimi cbf 250 den yana yapacağım herhalde... Aslında gönlümde ybr 250 var ama ona ulaşmak çok zor...

CBF 150 hakkında:

Bu yorumun birincisi
honda, kick start koymayarak üst sınıf motosiklet muamelesi yaptıgı bu motosikletin farlarını akü yerine neden gidip de mopedlerde oldugu gibi doğrudan dinamoya bağladı anlamak güç. bu yüzden farların ve stopların parlaklığı motor devrine gore degişmekte, bu da sürücü güvenliğini tehlikeye sokmakta.
Buda ikincisi
ekleme: motosiklet forumlarında yağ kaçağı şikayetleri var. fakat yine aynı forumlarda yamaha ybr 125 ten daha torklu bir makine sürüyormuş hissiyatını verdiği de söylenmekte.

Buda üçüncüsü
an itibariyle kullanıcılarının "yağ yağ" diye inleyip yerlerde yuvarlandıkları motosiklettir.

ciddi miktarlarda yağ eksilttigine dair şikayetler var.

Buna ne dersiniz !? Başlangış motoru almayı düşünüyorum. Ybr 125 ile cbf 150 arasında kaldım. Cvp veren verecek arkadaşlara şimdiden tşkler !! ;)

slm beyler.benm motr daha 10binde ama motrdan bi ses gelio bişe wuruo sanki.bakıma gtrdm ses motrdan gelio dediler ama ne olduunu bulamıolar ne yapmalıyım acaba

arkadaşlar bunların 2.eli ne kadar eder....dün honda bayiinde 2.el tertemiz gördüm gerçekten sıfır motor gibiydi

Arkadaşlar kilonun motorun hızına etkisi warmıdır? yani ben peder beyin cbf le 140 yaptm ama 45 kiloyum sizce kilomun bu hıza etkisi warmıdır

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:01 ----------

Arkadaşlar ben pederin cbf iyle 140 gördüm ama 45 kiloyum we boyum 170 cm sizce bunların bir etkisi warmıdır ve kesinlikle yol yokuş falan deildi

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar kilonun motorun hızına etkisi warmıdır? yani ben peder beyin cbf le 140 yaptm ama 45 kiloyum sizce kilomun bu hıza etkisi warmıdır

İyi uçmamışın motorun üstünden.Bi daha o kadar hız yaparsan sıkı yapışda rüzgar alıp götürmesin seni.

Yok abi götürmez merak etmeyin bende bu tutku warken beni motordan kimse ayıramaz :D bakalım şu garanti bi bitseydi hız kesiciyi kaldırttırıp birde öyle deniyecem :D Ozamana kadar bu tutku beni öldürmezse :D

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:45 ----------

yaw arkadaşlar bugün birşey farkettim motor sehbadayken arka tekeri elimle çevirip frene bastım sanki birşey sürtünüyormuş gibi bi ses geldi sizce bu ses normalmidir??

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:50 ----------

yaw arkadaşlar bugün birşey farkettim motor sehbadayken arka tekeri elimle çevirip frene bastım sanki birşey sürtünüyormuş gibi bi ses geldi sizce bu ses normalmidir??

cbf 150 topiğin,in içine yazarsan daha çabuk cevap alırsın.. 2006 tılından kalma mesajı gündeme getirmişsin..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar