- Motosikleti
- Forza250-cygnusL
Eski silindirin tornada talaş kaldırılarak bir büyük çapa geçmesi rektefe demek.Silidiri yeni takınca yeni silindir oluyor.Yani yeni motor yaptırsımın % 90 ı rektefe yapılmış oluyor.Sıfır motor yaptırdım(satılırken söylenir.aslında rektefe yaptırmıştır piston yenidir,gömlek eski.)Kolay gelsin.
abicim ybr 250 tam senlik bi motor zaten:wiinkk::wiinkk: o moorla sen 250 bin km rektefe olmadan gidersin..... yanlişsam söyle
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:02 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:00 PM ----------
Abi rektefe demek silindirin belli bi miktar taşlanmasi ve ona göre orjinalinden 1 numara büyük piston sekman takılması demek degilmidir....ben böyle biliyorum....Ustalar düzeltsin...Bence hondanin yaptigi rektefe degil direk sıfırlamak:cherry::cherry:
Doğru biliyon arkadaş karıştırmış.
Silindir içinin belli ölçüde taşlanmasına rektefe denir..Doğrudur..... Ama rektefe sadece silindirin taşlanması manasında kullanılamaz... Bunun yanında piston büyük takılır.... Gömlek büyür... Dolayısı ile piston gömlek silindir değişmiş olur.....:cat::cat:
Silindiri rektefe edip pistonu ve gömleği değiştirmeden nasıl rektefe olur onu sormuştum.... :silent::silent::silent: